Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Vas és folsav vitamin dobozán:...

Theressita kérdése:

Vas és folsav vitamin dobozán: nem ajánlott terhesség idején?

Figyelt kérdés
Babát szeretnénk, és úgy tudom, a folsav jót tesz, és jó már a tervezéskor szedni. Le is szaladtam a patikába, kértem folsavat. Azt nem részleteztem, mi célból. Sajnos nem volt folsav magában, csak vassal kombinálva + kis C és E vitamin (meg talán még valami). Megvettem azt, mivel amúgy is szokott lenni egy kis vashiányom. Csak itthon olvasgatom a dobozán, hogy terhesség és szoptatás alatt nem ajánlott... Hm, érdekes...akkor ezt dobhatom is a kukába, vagy szedjem addig, ameddig nem leszek babás, utána vegyek majd egy spéci terhesvitamint?

2016. okt. 17. 18:22
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Szedd be nyugodtan, szinte mindenre ráírják, hogy terhesség alatt nem ajánlott.

Az arányai talán mások, mint amire terhesség alatt szükséged lehet, de egyelőre csak tervben van.

Egyébként annyi mindent el tud néhány nő követni a baba ellen a terhesség során (dohányzás, alkohol), mégis egészségesen születik. Majd pont egy kis vas meg vitamin fog megártani...

2016. okt. 17. 18:30
 2/3 anonim ***** válasza:

Csak nézd meg mennyi folsav van benne, mert babát tervező nőknek sokszorosára van szüksége, mint amennyire egy átlagembernek. A sima folsav nagy dózis azt tudom, ezt nem ismerem.

Hadd találjam ki.. nem állnak rendelkezésükre statisztikák így inkább ne szedje várandós/szoptató nő. Igaz? Mert a gyógyszerek legnagyobb részére ennyi van írva ami annyit jelent, hogy nem tesztelték és levédik magukat. De vastól neg vitaminoktól mégis mi baj lenne?

2016. okt. 17. 19:39
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat :-)
2016. okt. 18. 08:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!