Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Mennyi az esélye annak 44...

Mennyi az esélye annak 44 évesen, hogy abortusz utan lehet még babám?

Figyelt kérdés
Nem tudom mit tegyek. A párom 30 éves és 9 hónapja vagyunk együtt, de csak 3 hónapja költöztünk össze. Nekem van egy 6 éves neki meg 4 éves kisfia. Terveztünk közös babát és nem is védekeztünk. Eddig nem volt szó arról ha lesz baba akkor ne tartsam meg. Hétfőn teszteltem pozitívat első reakciója nagy öröm volt, de jó pár órával később már ecsetelte várjunk még a babával. Az indokait teljesen megértem és igaza is van valahol a döntést rám bízta.A legnagyobb problémám most az , hogy teljesen egyedül kell döntenem mert sajnos ma ment be a börtönbe 43 napra egy régi ügye miatt.
2018. jan. 10. 17:58
1 2 3 4 5
 11/49 anonim ***** válasza:
66%
Lehet, hogy ez az utolsó esélyed babázni. Ilyen korban nem vetetném el. Amúgy lehet, hogy a pasi csak bepánikolt.
2018. jan. 10. 19:52
 12/49 anonim ***** válasza:
65%
én megtartanám. ugyan már, 44 éves vagy, ha még gyereket akarsz szülni, akkor hova húzni még tovább? ketyeg a biológiai órád.
2018. jan. 10. 19:59
 13/49 anonim ***** válasza:
94%

Nem véletlenül jött: tervezték és nem védekeztek. Jó hogy terhes lett...

Még jó, hogy most jutott eszébe a srácnak, hogy még nem akar gyereket. Pár hét múlva már nincs visszaút. Ő könnyen van, 30 évesen még nagyon ráér.

Azt viszont nem tudjuk, hogy mik azok az okok, ami miatt ésszerű lenne halasztani a gyerekvállalást. Lehet, hogy ennek ismeretében senki se javasolná, hogy tartsa meg.

2018. jan. 10. 20:24
 14/49 anonim ***** válasza:
46%
Én arra bíztatnálak, hogy tartsd meg. Természetesen nem azért, hogy magadhoz lámcold a párodat. 44 évesen persze lehet teherbeesni és szülni is, de szerintem hihetetlen szerencsétek van, hogy ilyen gyorsan összejött, lehet tényleg bepánikolt, de hogyha mégsem egy egyszerű beparázásról van szó, akkor is el tudod tartani a 2 gyerekedet.
2018. jan. 10. 20:39
 15/49 anonim ***** válasza:
76%

44 évesen abortusz után vajmi kevés esélyed lesz még gyerekre az életben. Az is kész csoda, hogy sikerült most spontán teherbe esned. Ha szeretnél gyereket ettől a férfitől, vagy úgy egyáltalán, szeretnél még gyereket,ez az egy esélyed van valószínűleg.

Amúgy a férfiak gyakran megijednek, ha túl gyorsan jön össze a baba, és pánikolni kezdenek, mondanak ilyeneket hirtelenjében, hogy várjunk mégis...aztán felkészülnek mégis az apaságra lelkiekben. Ő is benne volt, ő sem védekezett, nem mondhat olyat, hogy te kényszerítenéd bármire is.

2018. jan. 10. 21:38
 16/49 anonim ***** válasza:
83%
Igazuk van, én is meg tartanám de CSAK akkor ha el tudom tartani egyedül is mert erre a pasira nem alapoznék hosszu távon.
2018. jan. 10. 21:53
 17/49 anonim ***** válasza:
39%
Én is mindenképp megtartanám: Ti akartátok, Ő jött, ártatlanul, örömmel. A pasi remélhetőleg maradni fog, de ha nem, a baba akkor is Téged fog szeretni ezerrel! Észérvek vannak, kb mindig lehet valamit felhozni egy születendő baba ellen, de egy embernek csak egy élete van, ennek a picinek most pont a Te hasadban kezdődött el a kis élete, ő jönni szeretne.
2018. jan. 10. 21:53
 18/49 anonim ***** válasza:
37%

Pont az abortusz az, aminek semmivel sincs több kockázata 44 évesen, mint 24 évesen. Ugyanúgy teherbe tud esni később, nem lesz tőle meddő, stb. Ha meg igen: a terhességet se tudta volna kihordani.

Ha ennyi esze van, hogy 44 évesen egy 30 éves, de már elvált, épp börtönbe kerülő, megbízhatatlan pasinak akar szülni bizonytalan körülmények közé, akkor azt inkább most tegye, mint még öregebben.

"jó pár órával később már ecsetelte várjunk még a babával. Az indokait teljesen megértem és igaza is van" ->Erre kéne kitérni kicsit jobban.

De felőlem annyi ember életét kúrhatja el, amennyiét tudja.

2018. jan. 10. 22:18
 19/49 anonim ***** válasza:
63%
Szia, én csak véletlenül pottyantam ide, de gondoltam, hátha segíthet amit írok. Az az igazság, hogy mindenki siet, hogy beleférjen a 12 hétbe. De mi van ha most minden ok, ám 3-4-5 hónap múlva vagy a baba születése után történik valami? Az élet folyamatos változások sorozata. A másik, hogy úgy vitatkozik a ma embere, úgy érvel, mintha csak egy bútordarabról értekezne. Megtartsad-ne tartsad? Pedig az a valaki ott a méhedben pillanatról pillanatra fejlődik. 6 hetesen már dobog a szíve. 8 hetes korára az összes belső szerve kialakult. Az agyában 9 hetes korától percenként 2,5 millió új idegsejt képződik.10 hetesen a hangszalagok is készek a hangadásra. Innentől képes fájdalmat érezni. 12 hetes korára az agya, a teste és voltaképp mindene tökéletesen kifejlődött és működik. Mivel a gyermeknek nem csak az abortuszt kell túlélnie, hanem anyára is szüksége van, aki vállalja, szereti, felneveli nem tanácsolom senkinek hogy ezt-vagy azt tegye. Ez az ő felelőssége. Viszont azt el tudom mondani, hogy ha most nem mész abortuszra, és valami mégsem jól alakul, a babát nagyon nagy szeretetben felnevelné kb. 6000 pár, és ismerek sok olyan szervezetet, akik segítenének megoldani az örökbe adását (jelenleg is kísérek egyet). Szóval nem kell mindenképp most dönteni a sorsáról.Az abortusznak amúgy hatalmas lelki terhe van. Van akire nincs hatással, de az emberek 80%-a örökre megváltozik. Pár hónapja kezdtem egy csoportot vezetni, ott épp ez a téma, vannak sokan akik mesélni tudnak, ha érdekel. Ez a nyilvános oldalunk. [link]
2018. jan. 11. 09:56
 20/49 anonim ***** válasza:
41%

Ebben az egészben az a szomorú, hogy annyi meg annyi párnak, akik mindenuket odaadnak, hogy legyen babajuk, nem lehet, vagy egy nagyon közeli tragédia, biztos mindenki hallott a 3as ikrek anyukájarol, családról. Ezekutan el kellene mélyen gondolkodni és magatokba nézni, hogy nem jatszadozhatunk csak úgy egy kis élettel, mert idióta módon egyik órában akarom, a másikban meg már nem. Hol itt az igazság?

13 hkm

2018. jan. 12. 13:24
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!