Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Mit gondoltok arról aki nem...

Mit gondoltok arról aki nem akar gyereket?

Figyelt kérdés

Kicsit kétségbe vagyok esve …

A párommal hat éve vagyunk együtt, a legnagyobb boldogságban... persze kisebb veszekedések vannak de úgy érzem hogy ő az igazi. Egész életemben nem vágytam az anyaságra de mostanában végképp nem. A barátnőm most szült pár hónapja és úgy alakult hogy nekem kellett vigyáznom a minap a babára egy pár órát. Nem tudom hogy bennem van e a hiba, de borzalmas volt. Folyamatosan sírt, pedig a legnagyobb odaadással járkáltam vele körbe körbe rugózva és próbáltam mindent bevett paraktikát ami eddig bejött. 1 ora után sírva hívtam fel a páromat hogy jöjjön oda és csináljon valamit mert már leszakad a hátam és tudtam hogy neki több a türelme ehhez. Ahogy megjött meg is volt a nyugalom. Ezzel az élménnyel gazdagodva még inkább úgy érzem, hogy én nem szeretnék gyereket, én ezt nem bírnám... persze a saját más stb. stb. de látom hogy a barátnőm is hogy megküzd ezekkel a dolgokkal és nekem ehhez nincsen türelmem, rossz anya pedig nem szeretnék lenni. Illetve soha nem találtam a gyerekekkel a közös hangot még más elgügyög velük, én nem tudom mit kell mondani ha oda hozza a játékát vagy homokból egy süteményt... nekem nem jön zsigerből hogy csináljak úgy mintha megenném vagy ha jön is akkor az nem őszinte...

2017. dec. 28. 12:59
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
37%

2. babával a hasamban azt mondom, tökéletesen megértem azokat akik nem akarnak gyereket.

Én is világéletemben nem szerettem a gyerekeket, nem értek hozzájuk, idegesítenek, a sírástól, hisztitől pedig felrobbanok annyira dühít.

Persze a saját gyerek más, de el kell fogadni a tényt, nem mindenki született ősanya, valakit boldoggá tesz a gyerekeivel töltött idő, valakit nem, vagy kevésbé.

2017. dec. 28. 15:26
 12/20 anonim ***** válasza:
37%

Kérdésedre válaszolva, én csak annyira veszem komolyan a huszonévesek vernyogását, hogy ezért meg ezért nem akarnak gyereket, mint a tizenévesek aktuális sztárimádatát. Ők ugyanúgy 100%-ig meg vannak győződve róla, hogy örökké szerelmesek lesznek, mint ahogy ti azt gondoljátok, hogy soha nem akartok majd gyereket, de a felnőtt ember úgyis tudja, hogy ez nem igaz :)

Ha 35 felett mondja vki, hogy nem akar gyereket, azt már komolyan lehet venni, de ez az emberek kb 1%-a.

2017. dec. 28. 16:42
 13/20 anonim ***** válasza:
62%
Én 38 éves vagyok, egyáltalán nem voltam sosem gyerekimádó típus. Persze azért nem annyira, mint itt sokan írják, undorodni nem undorodtam, de egyáltalán nem voltam elájulva egy-egy baba vagy kisgyerek láttán. Mégis azt éreztem, hogy lehet, hogy 50 évesen, amikor már nem lehet, majd megbánom. Sokáig halogattam a gyerekvállalást, mert nem igazán akaródzott lemondanom a kényelemről, hétvégén 11-ig alvás, utazások, vacsorák, stb. 37 voltam, amikor az első gyermekem született, most várom a másodikat. Meg kell mondanom, hálás vagyok a sorsnak, hogy minden félelmem ellenére bevállaltam. Nagyon szeretem a kisfiamat, és sosem gondoltam volna, hogy ezt mondom, de kifejezetten élvezem az anyaságot. Mondjuk az első három hónap szörnyű volt, de ahogyan nyílik a baba a világ felé, egyre csodásabb. Más kisbabákat azóta sem tudok úgy ajnározni, de a sajátomat nagyon szeretem. Az életvitelünk persze változott, nincs 11-ig alvás, de van utazás, csak más típusú, és most, hogy egy éves elmúlt, vacsorázni is jobban eljutunk (már itt merem hagyni másra). Szóval sajnos előre valóban nem lehet tudni, mit hoz ki az emberből az anyaság, én kockáztattam, és nekem bejött. Szerintem az nagyon ritka, hogy valaki, amikor megvan a babája, megbánja az egészet (talán az elején még kicsit ijesztő, de aztán már olyan, mintha mindig is veletek lett volna).
2017. dec. 28. 16:53
 14/20 anonim ***** válasza:
34%
Lehet, hogy itt 0%, de a 12-esnek teljesen igaza van, huszonévesen megy a nekem nem kell gyerek, 30 fölött meg jön a pánik, hogy, nekem most azonnal kell.
2017. dec. 28. 20:57
 15/20 anonim ***** válasza:
15%

Te kérdezted a véleményemet, én pedig leírom, ha nem baj😊én alapvetően önzőnek tartom azt a nőt (közel a 30-hoz), aki nem akar gyereket. Nyilván a saját kényelme a legfontosabb a számára, gyakran annyira, hogy nem is képes feladni azt a családért sem. Előre bocsátom: én az az anyuka vagyok, aki élek-halok a gyerekeimért, két csodát kaptam az élettől minden nehézségével együtt. A legnagyobb boldogságban csak ülni, és gyönyörködni Bennük. De én alapból is szeretem a gyerekeket.

Ha ezen a csöpögő cukormázon kicsit tovább nézek, azt látom, hogy a két gyermekem a legnagyobb tanítómesterem. A születésükig azt hittem, én vagyok a májer, sikeres magánélet, sikeres karrier, álomfizetés, stabil egzisztencia, boldog házasság...aztán megszülettek, és jött a nagy felismerés: semmit nem tudtam magamról, az igazi életről. A gyerekek annyit tanítottak nekem saját magammal kapcsolatban, hogy most már nagyjából kezdem kapizsgálni, ki is vagyok én valójában. Akinek nincs gyermeke, szerintem kicsi az esélye arra, hogy ezeket a mélységeket-magasságokat magától bejárja. Kevés az az ember, aki igazán magába néz, komoly belső életet él, a legtöbben a felszínen mozognak, picit felületesen élik az életüket. Itt is ilyeneket említenek, mint délig alvás, vacsorák, utazás...persze, jók is ezek, kellenek is nagyon, de az élet ennél sokkal több...az évek során gondolom, magától jön egyfajta életbölcsesség, a saját gyerekek hamarabb elindítanak ezen az úton, ha készen állsz, ha nyitott vagy. Soha nem kerülsz annyi komolyan feszítő helyzetbe, mint egy gyermekes szülő. És a feszítő szó itt nem jelent feltétlenül negatívat: feszíthet a hatalmas boldogság is, vagy egy hirtelen óriási félelem, aggodalom a gyereked iránt, a gyerek előtt nem voltam tudatában annak, hogy hogyan is reagálok ezekre a helyzetekre.

A saját gyermek egyszerre hatalmas boldogság, nyűg, önmegismerés, adok-kapok, állandó fejlődés...aki nem akar gyereket, az ebbe az utcába nem akar bemenni...ez az én véleményem. Az ilyen ember önző, ezzel együtt bizonyos értelemben lusta is, és hiányában van annak az igénynek, hogy tanuljon önmagáról, fejlődjön.

Valami miatt az emberek többsége önmagától nem kezd el komoly belső életet élni, a gyerek ebben segít.

2017. dec. 29. 10:08
 16/20 A kérdező kommentje:

Kedves 10:08 eddig nem reagaltam a valaszokra hiszen en kérdeztem és mindenki véleménye érdekelt és el is fogadom. Viszont ezzel amit te írtál abszolút nem értek egyet.

Sok mindennek tartom magam de önzőnek nem... És ez zavar a legjobban, hogy minden egyes gyerekes anyuka azzal jön hogy akinek nincs gyereke az önző ...ezzel az erővel pont annyira önző akinek van, mivel ő gyereket szül mert gyereket akar.....

És önzőségnek tartják mert szembeszállsz azzal a szokással hogy az ember házasodik majd gyereket csinál....

És az, hogy úgy gondolod hogy aki nem akar gyereket az lusta ahhoz hogy tanuljon önmagáról És fejlődjön ez arra enged következtetni hogy te pont egy ilyen ember voltál. Ez nem bizonyítja azt hogy más is ilyen aki nem akar gyereket...

Mielőtt elkezdődne a fröcsögés, én senkit nem pontoztam pontosan azért, mert nincs hozzá jogom, hiszen én tettem fel ezt a kérdést ami úgy tűnik egy kicsit polgárpukkasztó bár nem ez volt a célom!

2017. dec. 29. 10:28
 17/20 anonim ***** válasza:
0%

Persze, kivételek mindig lehetnek, de nem ez a jellemző.

Elismerem, hogy én is hasonlóan felületesen éltem az életem, bár nem voltam ennek tudatában. Gyerekkoromtól kezdve zenéltem, művészetekkel foglalkoztam, sokat voltam egyedül, amikor gyakoroltam, úgy éreztem, volt lehetőségem elmélyülni. Gyerekekkel az élet a legnagyobb kaland szerintem. Legyen bármilyen önismereti tanfolyam, meditációs technika, agykontroll, soha nem kerülsz annyira élesben bele a helyzetbe, mint amikor egy vagy több gyermek édesanyjaként kell helytállni. Lehet modellezni helyzeteket, de sosem fogod igazán megtudni, hogy például egy pánikhelyzetben hogyan reagálsz. Persze, senkit nem akarok megbántani, jöhet baleset vagy bármi más, amikor az ember kénytelen helyt állni. De beszélek itt türelemről, kitartásról, önfeláldozásról. Egy kisgyermek nevelése olyan, akár az alkotás folyamata: egy üres lapra Te írod föl az első szót. Csodálatos!

Nyilván, ez az én véleményem, ezt az előző kommentemben is hangsúlyoztam. Én azóta élek igazán, amióta gyerekeim vannak. Pedig volt részem nagy utazásokban, nagy szerelmekben, sok mindent és sok félét tanultam, megismertem sok embert.

Az kimaradt az előző kommentemből, hogy viszont nagyon becsülöm azokat az embereket, akik miután fölismerték, hogy nem való nekik a gyermeknevelés, nem vállalnak pusztán társadalmi nyomásra gyermeket. Sokkal felelősségteljesebbnek tartom az ilyen embert, mint azt, aki kipottyantja a gyermeket, aztán rájön, hogy nem ezt az életet akarta, és onnantól kezdve nyomorgatja a saját és a gyermeke lelkét, nem beszélve arról, aki ezen felül fizikailag is bántalmazza a gyermeket, hogy így enyhítse a saját nyomorát.

Ha valaki gyermek mellett dönt, tudatában kell lennie annak, hogy a világ.legnagyobb csodáját kapja, egy saját gyermeket, akit aztán kutyakötelessége a tenyerén hordozni (ne sarkítsuk, nem majomszeretetről beszélek).

2017. dec. 29. 10:55
 18/20 anonim ***** válasza:
100%

Nekem az a véleményem, hogy aki igazán fejlett személyiség, az el tudja fogadni, hogy más nem feltétlenül úgy érez, vagy gondolkodik, mint ő. Így annak, aki kijelenti, hogy azok az emberek önzőek, akik nem akarnak gyereket (legyen bármi is ennek oka), van még mit tanulnia az életben az elfogadásról. Nekem van gyermekem, most várom a másodikat, mégis elfogadom, ha valaki nem szeretne. Mégis kinek árt azzal, hogy nem szeretne családot?

Lehet, hogy valakinek a gyermekei a legnagyobb tanítói, másnak meg más, akár az az élethelyzet, hogy nem vállal családot minden társadalmi nyomás ellenére. Amíg egyik ember nem árt a másiknak, szíve joga aszerint dönteni, ahogy jól érzi magát.

2017. dec. 29. 18:41
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

Sokaknak a sajátjukkal sem lesz jobb, hiába vállalnak gyereket a rábeszélések hatására. A legszomorúbb, hogy erről még csak nem is beszélhetnek, mert rögtön meglincseli érte a társadalom.

Személyesen is sok ilyen embert ismerek - pl. anyukámat. 20 évig próbált mintaanya lenni és beadni, hogy milyen szuper is az élet. Mindig éreztem, hogy színjáték az egész. Megkönnyebbültem, mikor végre tisztázódott.

2017. dec. 29. 22:59
 20/20 anonim ***** válasza:
Én sem nem akarok gyereket, mert a gyermeknemzés véleményem szerint csak arra jó, hogy létrehozunk valakit, aki nagy eséllyel egész életében szenvedni fog, hogy aztán a végén kínok között haljon meg. Ráadásul az árvaházak tele vannak rosszabbnál rosszabb sorsú gyermekekkel. Következésképpen a gyermeknemzés rossz a még nem létező emberi lényre, és rossz az árvára nézve is, akit pedig örökbefogadhattunk volna, hogy legalább az ő élete legyen egy picivel elviselhetőbb.
2021. febr. 27. 08:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!