Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Félek, hogy kifutunk az...

Félek, hogy kifutunk az időből! Mit tanácsoltok?

Figyelt kérdés

19 éves vagyok. Nagyon szeretnék már gyereket.

Párom 35 éves, 2 éve együtt, abból 1,5 éve együtt élünk. Úgy érzem ő a nagy Ő, nagyszerű a kapcsolatunk, boldogok vagyunk. Ő most jutott el oda, hogy szeretne gyereket, eddig nem igazán akart. Szóval benne még egy picit érnie kell a dolognak, hogy ő is akarja.

A legfőbb hátráltató tényező az anyagi helyzet. Párom dolgozik, viszont építkezik itthon, amire nagyon sok pénz elmegy és a ház sincs teljesen kész. Egy teljesen felszerelt konyha, ebédlő, fürdő és egy szoba van. Én idén érettségizem, így addig csak részmunkaidős állásból van bevételem.

Szóval a babával még legalább 2 évig mindenképp várni kell, hogy megfelelő körülményeket biztosítsunk neki. a párom ekkor már 37-38 lesz. Persze a család segítene, ha esetleg hamarabb teherbe esnék és problémánk lenne anyagilag. De azért mégsem jó erre alapozni.

Lehet, hogy nehezen fog összejönni, lehet, hogy akár több évet is kell várnunk rá. Nekem nagyon rendszertelen a cikulsom, az ő spermájának minősége pedig romlik. Meg több gyereket is szeretnénk.

Szóval az idő mindenképpen ellenünk dolgozik.

Bölcsebb lenne szerintetek várni akár 4-5 évet is a gyerekvállalással vagy belevágni jövőre úgy, hogy esetleg gondjaink lennének és segítségre szorulnánk?

2017. szept. 17. 08:52
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:

Mit teszek ehhez a kapcsolathoz?

Mindenem amim van, s Ő is ugyanezt teszi. Nem hiszem, hogy attól lesz egy kapcsolat jó és az garantálja, hogy sokáig fog tartani, hogy mindketten x összeget teszünk a kapcsolatba. A pénzem fedi a kaját és jut a hobbimra is (kötés/horgolás), amiből szintén befolyik egy kisebb összeg. Ő a pénzéből a közös jövőnket építi, számlákat fizeti.

S még 10 év sem garantálja, hogy a tizenegyedikben nem törik minden s nem válnának el az útjaink. Semmire nincs garancia. Viszont úgy érzem, nekünk nemcsak felesleges, de időnk sincs tíz évet várni. Akárhogy is meg tudna termékenyíteni egy 45 éves, apja is kell legyen annak a gyereknek...

Nem akarja a gyereket (most!), mert jelenleg nem olyan az anyagi helyzetünk, ezt fentebb leírtam, viszont szeretne (majd). Azért fogalmaztam úgy, hogy most jutott el oda, mert világ életében úgy volt vele, hogy neki nem kell gyerek.

2017. szept. 17. 12:01
 12/21 A kérdező kommentje:
De ha úgy alakulna, akkor most is megtartanánk, természetesen.
2017. szept. 17. 12:03
 13/21 anonim ***** válasza:
90%
Várjatok még, szedjétek össze magatokat kicsit, így nyugottabban szülhetsz. Egyébként is fiatal vagy. Egy pszichológiai lapban azt olvastam, hogy a férfiak 43! éves korukra válnak igazán éretté az apa-szerepre. Nem maradsz le semmiről! Még valami: élvezzétek ki egymást, mert, ha ott a sok gyerek meg gond, akkor már nemigen lesz lehetőségetek. Szóval hajrá!!!
2017. szept. 17. 13:32
 14/21 anonim ***** válasza:
De akkor miért tőlünk kérdezed? Ő nem akarja most a gyereket, kész, pont. Beszéld ezt meg vele, hogy 1-2 éve, vagy 4-5 év. Vagy közösen írtátok ki a kérdést?
2017. szept. 17. 13:40
 15/21 anonim ***** válasza:
79%

Mindened amid van olvasd pucer segged.

Se elettapasztalatod se munkad se eletcelod nincs.

Kamasz vagy iskolas lany

2017. szept. 17. 15:09
 16/21 anonim ***** válasza:
84%

9 vagyok. sztem tudod mit teszel te hozzá? Semmit. De hajra, ha te mar eldöntötted, akkor mit kérdezgetsz minket? engem nem kell meggyőznöd, én sok ilyen kis butus lánykát (bocs) lattam már, aki azt hitte ha kitartja egy nala 15-20evvel idősebb pasi es pottyant neki par babat, akkor majd a pasi holtomiglan-holtodiglan vele lesz.

30 felett meg latom, ezek a lanyok most egyedül vannak, rég elváltak, és semmijuk nincs.

Es ha tetszik ha nem a gyerekneveléshez két ember kell lelkileg és anyagilag is.

Ha te ki akarod magad tartatni, hát tőlem.. de hidd el, nem vagy a tápláléklánc csúcsán ezzel mint nő.

A gyerekedek lehet nem a kötés-horgolás lesz a hobbija (bár mivel én is kötök, tudom, hogy ez sem olcsó hobbi), kicsit drágább annél egy embert tartalmasan felnevelni...

másik, hogy azért talan számláitok is vannak, és nem az erdőben élsz ugye egy pokrócon egy piknikkosárral meg a kötéssel...

Szóval tegyél ahogy akarsz de én nem hiszem, hogy az ilyen kapcsolatoknak sok eselye van. a kivetel erositi a szabalyt, de az ismerettsegi körömben a következőt látom:

lesz egy baba, a csaj elvan es

a, csaj lelep mert unja a csoffadt banant (de ezek a csajok agyasabbak uis amig szepen az urukkal vannak tanulnak a baba mellett es nem "pucer seggel" szallnak ki a kapcsolatbol)

b, a pasi talal egy vele egy koru-szintű nőt, aki nem eltartott hanem a valóságban él, aztan mehet a levesbe a kis fiatal élettapasztalattal nem rendelkező butuska exe.

c, még fiatalabb csajt talal.

Sajnos nem lattam más befejezést. De hajrá!!

2017. szept. 17. 15:19
 17/21 A kérdező kommentje:

Kedves #15, szerinted akkor 60 évesen kéne elkezdeni gyereken gondolkodni, hogy legyen elég élettapasztalatom? Aki 35 alatt szült gyereket, annak nyilván nem élte túl a porontya és emellé még írástudatlan és hülye is lett. Ez alapján anyukád biztos nagyon fiatal anyuka lehetett...

Van munkám és van életcélom. Senki nem mondta, hogy eltartott, gyermeket potyogtató nőcske szeretnék lenni. De biztosan jó érzés beskatulyázni a fiatalon gyermeket akarókat.

A gyereknek mi köze a hobbimhoz?

De amúgy tényleg egy pokrócon élek. Tök jó, hogy elolvastad a leírást.

Köszönöm mindenki véleményét.

2017. szept. 17. 16:38
 18/21 anonim ***** válasza:
22%

Nem csak buta vagy de pofatlan is.

Bekepzelt majomka

Iskolas vagy dumacsajszi

2017. szept. 17. 17:13
 19/21 anonim ***** válasza:
100%

Senki nem mondta h 35felett vállalj. Azt se h ne vállalj 21 evesen. Veled ellentétben valszleg nekem van annyi tapasztalatom, h ilyen f aszsag eszembe se jutna a te hattereddel. Inkább munkahelyet keresnek vagy suliba mennek.

Nézd ha 21 evesen lenne munkád szakmad, veled egykorú, egyszintű baratod, akkor azt mondanám igen. De igy lesz meg egy ember vagy ketto akit az en adombol tart majd el az állam.

Nem is értem mit gondolsz. Tudod mennyi egy gyereket tartalamasan felnevelni? A szobakonyhaba hova teszed? Kell neki ágy-szoba-ennivalo-babkocsi.. Es ez meg lofa sz ahhoz, h gyógyszer óvoda, kirándulás, iskola, szakkör, hobbi, tabor, ruhák.

Jaa es foglalkozni is kell am vele. Amikor majd rájössz, h 25vagy es sose bulikáztál lepasszolod apának.. Ő addigra mar ugyis 40lesz nem?

Vagy ezeket te nem akarod neki megadni? Nem. Te odaig jutottal el agyban, hogy neked kell egy baba, észérvek, a jovője vagy bki velemenye okosabb a tiednel, vagy bmi korulmeny az az agyadig nem megy át.

Vegyél egy uszkart vagy egy fikuszt. Nagyjából azon a szinten vagy sztem.

2017. szept. 17. 18:11
 20/21 anonim ***** válasza:
100%
Milyen iskolaba jarsz h idén érettségizel? Vagy pót érettségi? Amigy ha 3 ev múlva álltok neki a közös életnek a baba vállalással kapcsolatban semmi sincs veszve. Addigra kiderül az is h együtt maradtok e. Nem jo dolog egyedül gyermeket nevelni. Az igaz h semmi garancia arra h később nem váltok el. En pl.22 év házasság után hagytam ott a férjemet. Van 5 gyermekünk. Elég nehéz volt de megtettem. Szval semmire nonvs garancia hogy mikor megy szét egy pár. Úgy gondold át hogy nézz a jövőbe. Mindent alaposan gondolj át. Es persze üljetek le megbeszelni. Ne rohanj fejjel a falnak. Jo tanács....
2017. szept. 18. 07:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!