Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Az anyám is hirtelen teherbe...

Az anyám is hirtelen teherbe akar esni mert én mondtam neki hogy próbálkozunk?

Figyelt kérdés

Most hagytam abba a fogamzásgátlót, most fogunk elkezdeni próbálkozni. Montam kb egy hónapja anyukámnak, örült neki. Aztán kb egy hete közölte, hogy ő is akar még egy gyereket (48!! éves, én vagyok az egyetlen gyereke). Ezt most nem nagyon tudom hova tenni, egyrészt szerintem már túl öreg a gyerekvállaláshoz, nem is bírna szaladgálni a gyerek után 50 évesen... Így ha összejönne neki, amite ugyebár kicsi az esély, akkor nekem kéne az ő gyerekével is foglalkoznom. Elég fura lenne hogy a testvérem egyidős a gyerekemmel. Van pasija, viszonr nem élnek együtt, és csak hetente találkoznak. Úgy tervezi, hogy utána se költöznének össze...

Ezt csak azért akarja hogy rivalizálhasson velem, kinek jön össze előbb?

Ha neki jönne össze előbb, én nagyon ki lennék borulva, egy kicsit szeretném is hogy neki már ne sikerüljön egyáltalán.

Azzal magyarázza hogy velem is a második hónapban terhes lett, így "biztos ez is könnyen fog menni".

2017. jún. 7. 12:04
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
83%

Beszélgess vele nyíltan, tabuk nélkül. Például, hogy jól átgondolta ezt?

Kicsit furcsa ez az egész. Főleg, hogy babázni szeretne, nem lenne neki "elég", hogy unokázik? Vagy lehet pont ez a baja? Hogy mamává válna?

Nem akarom megbántani, de nem lehet, hogy pont valami kapuzárási pánik lehet az oka a döntésének??

Te vagy a lánya, ti ketten tudjátok ezt a legjobban megbeszélni. Főleg, hogy veszélybe sodorná magát és a családját ha egy ilyen instabil kapcsolatra alapozná a gyerek vállalást.. Egy olyan férfi mellett, akivel csak hetente találkoznak? Akár őt is meg lehetne kérdezni, hogy tudja hogy ez az anyukád terve? Ő hogy áll hozzá?

2017. jún. 7. 12:18
 2/29 anonim ***** válasza:
94%

Ne haragudj,de erre csak azt tudom mondani hogy ez nagyon beteg!!!

Az én anyum is anyuddal idős de neki meg sem fordulna ilyen a fejében!!Mi ketten vagyunk tesók,a 3.at annó elvetette amit azóta is bán nem is kicsit de a 3. gyermeke ,,pótlása,, soha nem jutott eszébe! Pláne meg már nem most!Pedig az én anyumnak férje van nem ,,csak pasija,,.

2017. jún. 7. 12:21
 3/29 anonim ***** válasza:
93%

Ez tényleg beteges.beszélni kell vele,hogy minek neki gyerek meg mennyire kockázatos és hogy 66 éves lesz mikor érettségizni fog.

Mi nem is szóltunk senkinek hogy babát szeretnénk.szerintem ez csak az én és a férjem dolga volt!

2017. jún. 7. 12:34
 4/29 A kérdező kommentje:

Igen, én is a kapuzárádi pánik szerűségre gondolok... És én sem értem miért nem elég neki a nagymamaság.

Olvastam több helyen is hogy ennyi idősen már csak 2-3% az esély a teherbeesésre, de akkor is mi van ha ő ebben benne lesz? Én nem akarok 25 évesen egy kistestvért/nagybácsit(nénit) a gyerekemnek...

2017. jún. 7. 12:34
 5/29 anonim ***** válasza:
90%
Ezeket mind el kell mondanod az érdekében, igen. És ennyi. Felnőtt, hacsak nincs agydaganata, ezt kötelező tisztelned.
2017. jún. 7. 12:37
 6/29 anonim ***** válasza:
91%
Valóban furcsa és nagyon nagy felelőtlenség lenne a jelenlegi körülményeiben, ha gyereket vállalna. De ahogy neki sincs köze a te gyerekvállalásodhoz, így neked sincs az övéhez. Vigyáznod nem kötelességed a gyerekére.
2017. jún. 7. 12:48
 7/29 anonim ***** válasza:
90%
meg amugy is kevés az esély a teherbeeséshez meg ha össze is jön.... nem ártana utánna olvasnia. nagyobb az esély a cukorbetegségre, valószinúleg veszélyeztetett terhes lesz, csak császározássak fogja világra hozni ( persze csak ha eljut odáig ) mert nagy a vetélés esélye...
2017. jún. 7. 12:49
 8/29 anonim ***** válasza:
67%

Ahogy irjak, persze felotlenseg.

Viszont semmi kozod hozza.

2017. jún. 7. 12:50
 9/29 anonim ***** válasza:
87%
Hú ez elég durva. Én is egyetlen gyerek vagyok, anyámnak a mai napig bármikor lehetne gyereke (vicces hogy egy abszolút nem anyuka típusú ember ennyire termékeny), de eszébe sem jutna hogy most azért vállaljon gyereket mert mi is szeretnénk lassan. Ő tökéletesen megelégedett azzal hogy majd nagymama lesz és már most ebben gondolkozik de azt mondta az istennek se vállalna megint saját gyereket.
2017. jún. 7. 12:51
 10/29 anonim ***** válasza:
87%

Az esélyeket hagyjuk. Fiatal párok nem tudnak gyereket összehozni, anyám 43 évesen szülte húgomat (nem tervezett volt, orvosnál sem járt, csak amikor szült)...

Anyósom fiatalon szült, férjem 23 volt, amikor összejöttünk. Még kb 44-45 volt anyós, amikor viccelődött, hogy mikor lesz unokája, vagy "szüljön magának" ha babázni akar? De ő természetesen nem gondolta komolyan.

SZerintem ülj le vele, és őszintén beszéld meg vele. Ok, hogy egyke vagy, de eddig jó volt így neki? miért akkor akar neked tesót, amikor gyereket szülsz? Korábban miért nem akart? Azok az okok most változtak?

2017. jún. 7. 13:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!