Mennyire tudja befolyásolni a férfi egy abortus létrejöttét, ha viszont a párja meg szeretné szülni a babáját?
Semennyire.
Viszont én, mint abszolút abortusz ellenes nő, aki megszülné a babát, azt mondom, hogy ha egy nő ezt vállalja, és a férfi nem akarja, akkor ne kényszerítse rá, ne kelljen se gyerektartás, se kapcsolattartás.
Semennyire.
És én, mint döntéspárti azt mondom, le ne mondjon a gyerektartásról, mert az nem neki, hanem a gyereknek jár.
A férfi már döntött egyszer, amikor nem megfelelően védekezett, több dobása nincs, most a másik térfélnél a labda.
3, akkor minek menjünk bele még egyszer?
Elrontotta a védekezést, mert elszakadt (ez 99,99 %-ban a felhasználó hibája, 15 év használat alatt nekem egyszer se sikerült).
Mivel se a tablettát nem ő veszi be, se az abortuszt nem rajta hajtanák végre (egyébként kihordani 1000-szer nehezebb, hát még megszülni), nincs ráhatása.
Hozzáteszem: már csak azért is felesleges az esemény utánival jönni, mert közel se 100 %-os, csak pótmegoldás. Ha beveszi a lány és mégsd hat, ő kire mutogasson, ha a pasi ennyivel megúszná?
7-es: azért, mert akkor is fontos és abszolút helytálló etikai kérdés. Hogyha valaki jóhiszeműen mindent megtesz (felhúzza a gumit), lehet-e a következményekre kényszeríteni. Hibázni bárki hibázhat, azért a gumiszakadás benne van a pakliban ritkán (nálunk ilyen még nem volt, de akár lehetne). Lehet-e egy nőt tabletta bevételre, abortuszra vagy szülésre kényszeríteni? Nem. Lehet-e egy férfit rákényszeríteni, hogy semmi beleszólása ne legyen, csak fizessen, mint a katonatiszt? Hogyne. Ez a probléma.
Azontúl mi a teendő, ha valaki hazudik mondjuk tablettáról? Konkrétan van ilyen nőismerősöm, ahol a házasságban(!) az apa már nem akart harmadik gyereket anyagi okok miatt, az anya igen. Nyilván terhes lett. Az egy más kérdés, hogy a férj nem lépett le meg szereti a picit, és összességében jól sült el a dolog, de attól még egy létező súlyos etikai probléma, és jogos a kérdésfelvetés. Bár jogi megoldás nincs rá jelenleg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!