Ti hogy készülnétek fel egy ilyen terhesség után a következőre?
Az első terhességemnél terhességi cukorbetegségem lett. Nagyon magas inzulinnal se lehetett beállítani normál szintre, csak csökkenteni.
Van rajtam vagy 30 kg felesleg, és nehezen bírom a diétát...
Én nem értem ezt a rinyát a diéta körül. Azért nem értem, mert én NEM diétázom, véleményem szerint nem is eszem keveset, bőven van benne kenyér, (sós) tészta és kakaós csiga is (nyilván egy nap nem tolok be egy tányér tésztát IS, meg egy kakaós csigát IS), sőt, friss gyümölcslé és gyümölcs is, mégsem érem el a 180 g szénhidrátot (vezetem a kalóriabázis.hu-n). Ha diétáznom kellene (180 g alatt), simán tudnék a cukorból és a szénhidrátból húzni úgy, hogy még mindig nem éhezék, és megehetném a szendvicset is nyugodtan. Ilyenkor az ember a "felesleget" hagyja el, a gyümölcslét, a kakaós csigát és nem vág be 2 tábla csokit vagy 2 banánt, estleg 1 kiló narancsot egyszerre.
Ma már lehet kapni diabetikus péksütiket is, ha nagyon kívánod, és nem fér bele a normál.
Szóval bocs, de nem tudom, mi az a nagy lemondás, amit nem bírsz. Nyilván a koplalást senki sem bírja.
Amúgy még az jutott eszembe, kérdező, hogy azóta visszaállt a cukrod? Mert szülés után helyre szokott jönni, úgy tudom.
Viszont - ha szülés után - az ember nem vált életmódot, tudomásom szerint 5 éven belül 2-es típusú cukorbetegség alakul ki terhesség nélkül is.
Szóval a terhességi cukor csak egy "figyelmeztetés".
"Aki nem "sorozatszül" az is 2 évesen be kell hogy adja, hacsak nem nagyon jómoduak"
Még véletlenül sem mondanám magunkat jómódúnak, ráadásul fejlesztések miatt többe is fáj, mint egy átlag gyerek, mégse halunk bele a 3. évbe. Már csak azért is mert muszáj kibekkelnünk, mert nem adható bölcsibe.
Az a 30 kg RENGETEG.
Fogyj le, a cukrod is helyreáll majd valamelyest, plusz nem lesz rajtad a második terhesség után még vagy húsz kiló, nem leszel beteg, nem lesz életveszélyes rád ÉS A GYEREKRE az állapotod, a gyerekeknek nem egy beteges, dagadt, korán haló anyjuk lesz.
A diétát nem lehet nehezen bírni, csak az éhezést. A finom és egészséges ételeket enni öröm.
Döntsd el, mi a fontosabb: zabálni vagy a gyerekeid és a magad egészsége. Amit teszel, az a te döntésed, nem az, amit mondasz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!