Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ti mit tennétek ha épp főiskol...

Ti mit tennétek ha épp főiskolára készülnétek, de teherbe esnétek?

Figyelt kérdés
felvettek az éven fősulira,már csak a beiratkozás lenne hátra,de pár napja tudtam meg hogy terhes vagyok.barátom 23 éves én pedig 20.dolgozik,de nemsokat keres.egy éve eljegyzett és másfél éve vagyunk együtt.az a baj hogy szakom sincs mert gimnáziumot végeztem.ti mit tennétek ilyen helyzetben?

2014. szept. 8. 15:05
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
68%
A helyzetet csak neked és a barátodnak kell megoldani. Azért felhívnám a figyelmedet, hogy a XXI. században már ismerik a védekezés sokféle fajtáját.
2014. szept. 8. 15:11
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Hú, nehéz kérdés... ha van még segítségetek, akkor elméletileg terhesen is és otthon gyes mellett is lehet tanulni. Nekem nem lenne szívem elvetetni, de ha úgy döntesz azt sem ítélem el. Próbáljátok megoldani valahogy!
2014. szept. 8. 15:11
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Vallalnank a gyereket, es a baratnom megprobalna utana befejezni a sulit. en meg megadnek neki ehhez minden segitseget.
2014. szept. 8. 15:15
 4/11 anonim ***** válasza:
65%
Egy gyermek a legnagyobb áldás, ami életed során érhet. Fősuli mellett nem a legegyszerűbb egy babával, de már nagyon sokaknak sikerült végigcsinálni így is, sőt rosszabb körülmények között is. Neked kell tudnod, mennyit bírsz szusszal.
2014. szept. 8. 15:16
 5/11 anonim ***** válasza:
65%

Szia!

Nem egyszerű.. Amikor az embernek vannak tervei,álmai,de "bele szól" egy kis élet.. Ha nem lennék terhes és nem tudnám azt,hogy milyen egy kis élet a hasadban azt mondanám vetesd el, oly sokan elvetetik ebben és hasonló helyzetekben a babát.

Van aki azóta is bánja,de akad aki úgy érzi,akkor abban az adott helyzetben jó döntés volt. És azóta befejezték az iskolát,van karrierjük és boldogan nevelik a már tervezett babát a biztonságos anyagi háttérben. Van aki inkább lemondott volna az álmairól,mert lehet,hogy akkor nem tartotta meg és azóta nem lett/lehetett gyermeke!

Vagy jó döntést hozol vagy nem! Ezt a válaszolók,köztük én is nem fogjuk tudni!

A kapcsolatod milyen a pároddal? Kiegyensúlyozott?? Ha igen 1 érv a baba mellett..

Estin illetve levelezőn tudnád vinni a sulit? Ha igen 2 érv a baba mellett.

Szülei? Az ő szülei tudnának támogatni míg helyre rázódtok? Ha igen máris 3 érv a baba mellett...

Mérlegelj.. Szeretnéd a babát? A párod szeretné? Érzed magad elég felnőttnek,érettnek arra,hogy megküzdj a mindennapok nehézségével? Ha igen a válaszod még 1 érv a pici mellett...

A kérdésed az volt,hogy "Mi mit tennénk a te helyzetedben"?

Ha fontos a suli és lehet levelezőn csinálni,ha a párom 110%-ban mellettem áll,ha a szüleim,esetleg párom szülei tudnak segíteni amíg talpra állunk,ha minden vágyam egy poronty lenne,ha érettnek érezném magam rá,én a helyedben megtartanám..

Én várandós vagyok,és hidd el ennél szebb dolog a világon nincs,mint tudni azt,hogy hamarosan életet fogok adni egy kis emberkének:) volt idő mikor úgy gondolkodtam nem kell baby.. De ez mára megváltozott,soha nem mondanék le róla.

És mikor megtudtam,hogy terhes vagyok, elképzelhetetlennek tartottam azt,hogy elvegyék tőlem. Pedig sok mindenen keresztül mentünk akkor.. A családi tragédián keresztül sorolhatnám.. DE még este is itt ülnénk:)

Hozzá teszem,nem vagyok sokkal idősebb nálad, én most töltöttem a 23-at..

Elnézést hosszúra sikeredett... De remélem egy picit hasznos volt számodra a válaszom..

Ez csak egy vélemény. A Nehéz Döntést neked/nektek kell meghozni...

Üdv 26 hetes kismama

2014. szept. 8. 15:23
 6/11 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat :) első kommentelő,tisztában vagyok a védekezés formáival,és éltünk is a lehetőségével,de így alakult.
2014. szept. 8. 15:44
 7/11 A kérdező kommentje:
nekem se lenne szívem elvetetni,kislány korom óta várom hogy mikor érem el azt a kort amikor majd kisbabám lehet,nemgondoltam volna hogy ilyen hamar jön el az az idő és nem is ekkorra terveztem,de a sors hozta így.a fősuli igazából szülők unszolása volt,igaz tetszik a szakma amire jelentkeztem (csecsemő és kisgyermek nevelő) de nem az én álmom volt.és szeritem a szakma választásból is kiderül hogy szeretem a gyerekeket,csak attól félek nagyon hogy milyen munkahelyet tudok így majd keresni :( hogy megtudjak majd neki mindent adni.Egyébként párom szeretné nagyon
2014. szept. 8. 15:50
 8/11 anonim ***** válasza:
74%
Nehéz döntés tuti.Én megtartottam anno(5éve).
2014. szept. 8. 19:11
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Megtartanám,mi megtartottuk,hasonló helyzetben voltunk csak már a 2. évet kezdtem a főiskolán, ma már 3,5 éves eleven kisfiú,én pedig diplomás vagyok és februárban kezdem a 2. sulit :D
2014. szept. 8. 20:18
 10/11 anonim ***** válasza:
48%
Ha van segítséged és a barátod is melletted áll, akkor a helyedben megtartanám. Nekem 1 év volt ugyan hátra a főiskolából, mikor terhes lettem, csúsztam is vele, de megérte. Baba mellett is el lehet végezni a főiskolát, ha van aki vigyázzon rá, amikor vizsgázni mész vagy tanulnod kell. Az fontos, hogy ne hagyd abba emiatt a főiskolát, csak halassz, mert később kelleni fog a diploma, hogy el tudd tartani a babát, érettségivel nem sokra fogsz menni.
2014. szept. 8. 20:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!