Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Mindenki, aki gyereket szeretn...

Mindenki, aki gyereket szeretne, ennyire "rágörcsöl"?

Figyelt kérdés

Mi még csak a tervezgetésnél tartunk, egyelőre védekezünk, szóval nem érint még a téma. De ahogy olvasgatom ezt a topicot, napi több olyan kérdés van, hogy "egy napot késik, jaj vajon sikerült?", "fáj a kislábujjkörmöm, ugye ez terhesség?", néhányan fejből tudják a következő fél évre a várható peteérés napját stb.

Nem rosszinulatból kérdezem, csak mivel még nem voltam ilyen helyzetben, érdekel, tényleg ekkora macera ez? Azt gondolnám, ha néhány naponta szexel valaki védekezés nélkül, akkor közte lesz a megfelelő nap is, vagy nem? Vagy akik így számolják, ők csak emiatt szexelnek? Olyan kérdés is volt nemrég, hogy "20+ napja szexeltünk legutóbb" (pontosan meg tudta mondani, melyik nap) - hát ne csodálkozzon sztem az ember, hogy ha havonta 1x szexel, akkor nehezen esik teherbe...

Vagy kis naiv vagyok és majd megtudom? :)

2017. márc. 3. 20:03
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem az "gorcsol" ra, aki mar nagyon regota szeretne babat, es valamiert (meg) nem jon. Pl. honapok ota probalkoznak, vagy nemreg kezdtek ugyan probalkozni, de eleg kozel vannak ahhoz, hogy mar kifussanak az idobol (30-40 evesen) es emiatt bevetnek minden "trukkot" hogy osszejojjon minel hamarabb. Hiszen, ha magatol nem jon, az jobb, ha minel elobb kiderul, es el lehet kezdeni a kezelest, ami sokszor hosszabb idot is igenybe vehet.

Azokat viszont en se ertem, akik 20 evesen azon gorcsolnek, hogy 2 honap alatt meg semmi... Vagy aki a 4. gyereket tervezi mar, de a ferjet csak egy donornak hasznalja, es minden ovunal ugrasztja. Ezek tenyleg tulzasok.

2017. márc. 4. 12:20
 22/26 A kérdező kommentje:

Köszi a sok választ, kicsit okosabb lettem :)

Valaki írta a biológia órákról való hiányzást - én sose lógtam a suliból, meg beteg se nagyon voltam, de esküszöm, általános, se középiskolában nem volt szó se szexről, se teherbeesésről.

2017. márc. 4. 18:10
 23/26 anonim ***** válasza:

En irtam de ez csak egy jelzeserteku mondat, arra ertettem hogy utana sem nez hogy a peteeres mit jelent es szex utan beagyazodas kb mennyi ido :)

Bar mi tanultuk bioszon az emberek szaporodasat is, gimi utolso eveben vagy utolso elottiben.

2017. márc. 4. 21:09
 24/26 anonim ***** válasza:
Mi amikor elhatároztuk, hogy jöhet a baba, akkor párom nagyon lazán vette. Én folyamatosan teszteket csináltam és mindenre azt hittem, hogy sikerült. Aztán kudarcsorozat. Mindig olvasgattam itt a kérdéseket is. Aztán egyszercsak meguntam. Mostmár lazán veszem. Bár most párom van nagyon rágörcsölve, hogy ő már nagyon szeretne apa lenni és szinte másrol srm beszél, csak hogy milyen jo lenne. Sajnos még nem jött összr, de nem adjuk fel. 1,5 éve probálkozunk, doki szerint minkettőnkel minden rendben. Ugyhogy tesszük a dolgunk, amikor jol esik, és egyszer csak lesz baba. :)
2017. márc. 5. 21:48
 25/26 anonim ***** válasza:

Igen, én vállalom, hogy eléggé rágörcsöltem már a baba témára. ehhez azonban el kellett telnie 2 év hiábavaló próbálkozásnak, és a a kivizsgálások után a beismerésnek, hogy természetes úton nem lehet gyermekünk. Miattam. A férjemmel minden rendben van.

Ha 2naponta kell menned ultrahangra, a ciklus bizonyos napjain bizonyos gyógyszereket kell szedned, akkor egész egyszerűen nem teheted meg, hogy ne számold, hányadik ciklusnapon vagy, vagy hány napja volt az ovuláció. Remélem, sohasem tudod meg,milyen érzés ez, én visszasírom a boldog tudatlanság idejét, az első kb. egy évet, amikor még orvoshoz se mentem, mert szentül hittük, hogy majf jön a baba, ha jönni akar. Most már van esélyünk a gyermekáldásra, mert inszeminációra járunk, mégis, a sok pofáraesés és a sok negatív teszt és a sok orvosi papír láttán én azt érzem, egyre távolodunk ezzől az álomtól, és igen, ez hónapról hónapra nehezebb.

2017. jún. 27. 15:54
 26/26 anonim ***** válasza:
Utolsó, ne adjátok fel. Szomorú amit leírtál, de sikerülni fog. Drukkolok nagyon.
2017. júl. 1. 22:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!