Mi tévők lennétek ilyen helyzetben? 17/L
Ma bizonyosodtam meg róla hogy 6 hetes terhes vagyok.
Mindenféle szempontból nehéz helyzetben vagyok. Anya egyedül nevelt fel és alkoholista. Amikor józan akkor sokat hülyéskedünk, de komoly beszélgetésem még soha nem volt vele.
Ha elmondanám neki, valószínűleg addig verne míg el nem ájulnék.
A barátomat is utálja, pedig nem ismeri, viszont vele most lett vége a kapcsolatomnak mert 2 hét múlva megy külföldre dolgozni, és még ő sem tudja hogy terhes vagyok.
Meg szeretném tartani, tudom hogy a nagymamám támogatna és segítene mindenben.
Ti mit tennétek ilyen helyzetben?
"Anyukádnak egyenlőre ne szólj,csak ha mondjuk 18 leszel"
2. válaszoló, szerinted mennyi idő után kezd nőni valakinek a hasa? Láttál már terhes nőt közelről?
Na igen, máris megérkezek az abortusz ellenesek.
Kicsit lássatok bele a lány helyzetébe is. Nem könnyű eset ez. A múlton agyalni, bánkódni már teljesen felesleges.
Először is, beszélj az exeddel, erről tudnia kell mindenképp. Édesanyád hagyd ki belőle. Attól függetlenül a mamáddal is beszélj, ő mit szól ehhez. Ha az exed nem támogat, akkor is vannak kötelezettségei, ha amellett döntesz, hogy megtartod, de ez sajnos még mindig édes kevés ahhoz, hogy eltartsd magadat és egy gyereket.
Azt a gyereket ruháztatni, etetni kell! Mi lesz ha nem lesz tejed például, és mondjuk speciális tápszert kell kapnia? Nem 2000 Ft. Vagy ha külön fejlesztést igényel? Gyógytornára kell járni, és a többi. Sajnos ezek mind-mind nagy pénzek. Igen persze, sokan nőttek fel szegénységben, és boldogan, de cseppet sem ez az ideális. Ha a gyereknek nem kell nélkülöznie, megtudsz neki adni mindent akkor a helyedben megtartanám, de egyébként nem.
Van ismerősöm vidéken, akinek már van 2 gyereke, mindkettő beteg, külön fejlesztést igényelnének, amik komoly pénzekbe kerülnek, és nem tudnak menni, mert nincs rá! De szülné a 3.gyereket. Ő is azt mondta: nem baj, ha jön, szeretet és plusz tányér van. De a gyerekeknek nem tud venni hónap végén 2 gombóc fagyit, mert akkor másnap már kenyér nem lesz az asztalon.
Nagyon gondold át kedves kérdező, és a helyzetnek megfelelően dönts! Ép ésszel. 17 évesen tanulnod kell, érettségid sincs, és pont azért, hogy eltudj szakadni az alkoholista anyádtól.
Ha támogad a párod, a nagymamád, és te is úgy érzed, hogy végig tudod csinálni, akkor sok sikert kívánok, őszintén. De nagy erő, és kitartás kell hozzá!
Én ezt tenném a te helyedben. Ha semmi támaszom nem lenne akkor elvetetném. Nem tudnék elszámolni a lelkiismeretemmel, hogy nélkülözésben nő fel.
Szorítok, hogy jól süljön el a dolog vége!
Gonosz leszek: honnan tudod, hogy a nagymamád mindenben támogat?
Ne vegyél rá mérget, hogy az ő korában önt arra vágyik, hogy éjjelente gyereksírásra ébredjen és bébiszitterkedjen. Az egy dolog, hogy téged támogat, de ő akkor sem köteles kettőtöket eltartani. Bármikor mondhatja azt, hogy itt elég, költözzetek.
Akkor hova mész? Az alkoholista anyádhoz, aki téged is képes lenne terhesen megverni. Jó lesz ott a kicsinek? Mi lesz, ha őt is verni fogja?
A pasiddal most szakítottál. Lehet, hogy úgy áll hozzá, hogy direkt be akartad palizni, hogy vagy ne menjen el, vagy jó kis gyerektartást kapj. Kicsi rá az esély, hogy szakítás után örülni fog. Viszont ha tényleg kimegy külföldre, akkor a gyerektartást sose fogod tudni rajta behajtani.
És akkor most tedd fel magadnak a kérdést: TE EGYEDÜL mit tudsz megadni a gyerekednek, önerőből, bármilyen támogatás nélkül. Ugyanis bármikor előállhat az a helyzet, hogy senkire se számíthatsz.
Kedves 8 as. Megkèrdezhetem hol èltek? Mi is kulföldön vagyunk de nekem böven osztjàk a gyerekek utàn a pènzt. Csak utàna kellett menni nem gyengèn. 1 1/2 evbe telt de megèrte! De.
A vàlasz a kèrsèsre. Foatal vagy nagyon ledves kèrdezö. Inkabb tanulj èlj bulizz. Hidd el jobban jàrsz. Egy gyereket nevelni nem kevès pènz. Nem kellene szaporitani az intèzetek szàmàt ha kèsöbb mègsem kell a gyermeked. Sztem logikusan gondold àt. Egy pici baba havonta minimum 50.000 ft. Tudom. Mert nekem is vannak gyerekeim. Aztàn ahogy nö egyre több a kiadàs. Ha egyedül maradsz kemèny èleted lesz amit nem viztos hogy vègig fogsz csinàlni.....tudok pàr ilyenröl. Sajnos.
8-as vagyok
Spanyolorszag... Nyilvan van ahol osztjak a penzt, de nem lehet altalanositani hogy a kulfold egyenlo a penzzel. Ezt mind a 4-es valaszolo felvetese miatt irtam csak.
Köszönöm mindenkinek a segítséget.
Először mindenképp a mamámmal fogok beszélni..
Ilyen helyzetben és ennyi idősen nehogy megtartása már! Gondolkozz!!!
20N
Biztos le fognak pontozni, de szerencsére nem érdekel!
Egy anya kijelenti, hogy meg szeretné tartani a gyerekét (természetes ösztön), erre azt tanácsolják neki többen, határozottan, hogy mindenképp vetesse el?! WTF? Eleve meg akarja tartani, szóval nyilván vannak rendes anyai ösztönei, ez alapján elég valószínű, hogy egy abortuszon nehéz lenne túltennie magát. Vagy lehetetlen. Volt már itt hasonló kérdés, ott is anyuka inkább meg akarta tartani a gyereket, csak nem voltak tökéletesek a körülmények (kifejezettten rosszak se), bégül elvetette, aztán fél év múlva jott tőle a következő kérdés, hogy hogyan dolgozza fel, mert még mindig eszi a bűntudat, tönkrement az élete, a meglévő gyerekéhez nincs türelme, mert mindig csak a veszteségre gondol stb. Szóval nagyon nehéz ezt feldolgozni, ha valaki nem teljesen biztos benne, hogy nem akar gyereket. És ez a fájdalom sokkal súlyosabb, mint az, hogy mondjuk meg tud bulizni menni a barátaival, vagy estin kell befejeznie a gimit. Ha el akarná vetetni, akkor azt mondanám, hogy megértem, de ha nem akarja, biztos nem tanácsolnék ilyen, mert nagyon komoly következményei lehetnek.
Kérdező! Mindenképp beszélj a nagymamáddal és a gyerek apjával! Nem ismerem őket, és nem tudom, mennyit ér a szavuk, de te biztos tudod. Ha támogatnak, és bízol bennük, akkor tartsd meg, ha te is akarod, de mindenképp neked kell döntened.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!