Kérnétek segélyt az önkormányzattól ha olyan helyzetben lennétek?
Figyelt kérdés
Gyesen vagyok a férjem elvesztette a munkáját, javasolták hogy kérjek segélyt, de eddig még nem tudtam rá szánni magam. Olyan szánalmasnak érzem. Egy kis faluban élek, nem szeretném ha rajtunk csámcsognának.2009. aug. 26. 10:10
1/9 anonim válasza:
Sajnos mi is pont most kényszerülünk erre, ma megyünk az önkormányzathoz... Gyeden vagyok, a férjem munkanélküli, a fiam tartós beteg, 120-at törlesztünk havonta. Én is kínosnak érzem ezt az egészet, és szégyenlem is magam emiatt, de a gyerek miatt fontos ez az egész. Nem is értem, hogy egyeseknek hogy van pofájuk több 100ezret leakasztani az államtól havonta. Még eért az átmeneti segélyért is kínokat élek át.
2/9 anonim válasza:
Nézd ha most ilyen "időket éltek" akkor nyugodtan a te férjed is ugyanúgy adózott ha nem tudtok ilyen pénzből kijönni mint például a munkanélküli segély hát én elhiszem! Vannak olyan családok akik minden hónapban mennek segélyért ,pont erre találták ki hogy átmenetileg segítsenek,mint irtad gyesen vagy ott a pici, neki is minden meg kell adni. Szerintem menj be nyugodtan mond el milyen problémátok van,ilyen helyzetben vagytok most ez van.
3/9 anonim válasza:
Ha te, aki tényleg rászorulsz nem kérsz segélyt, hidd el, hogy továbbra is lesz helyetted olyan, aki nem szorul rá, de kitrükközi magának. Amig a minimálbérre bejelentett gazdag asztalos ismerősöm ingyen étkeztette a gyerekeit a suliban, mert ő papiron rászorult, addig szerintem ne érezd kellemetlennek a helyzetet. Amikor dolgoztatok, befizettétek az adót, most szükség van rá, és kiveszitek. Aztán meg reméljük, hamar talál munkád férjed, sok szerencsét kivánok nektek!!
4/9 anonim válasza:
10:24 es vagyok a lányomnak 38000 Ft. volt a tankönyve amikor 9 osztályba ment be mentem nem kaptam mert 450 ft. al meghaladta az 1 főre jutó összeget! Apuka ugye nincs elhagyott bennünket senkire nem számíthattam még jó hogy a lányom el tudott menni diákmunkára! Nagyon kisegített akkor,azóta ha ugy van pénzem pá ezer forintot félre teszek neki ilyen időkre.
5/9 anonim válasza:
Egyáltalán ne szégyelld magad. Ha adnak segélyt akkor vedd igénybe, azért van. Ez nem szégyen!! Szégyellje az magát aki 100 milkót utal magának... és hasonlók.
6/9 anonim válasza:
Persze, hogy kérnék.
Ne érezd szánalmasnak!!
Aki csácsog ezen, azzal ne is törődj! TI vagytok a fontosak, nem a kibeszélős-pletykálkodós rosszindulatú emberek.
7/9 A kérdező kommentje:
Hát köszönöm mindenkinek a választ és a megnyugtatás. Holnap szerintem rászánom magam? Mennyi pénzt adnak ilyenkor és ez egyszeri alkalom?
2009. aug. 26. 11:03
8/9 anonim válasza:
Én már kértem. Egyedül nevelem a kisfiam, most megy bölcsibe, azt már kijártam, hogy ingyen legyen neki a bölcsi, illetve szeptemberre várom az első lakásfenntartási támogatást is. Meg igényeltem már gyermekvédelmi támogatást is, azt az egyszerit, remélem hamarosan azt is megkapom. De amúgy mit lehet még igényelni? Én már levetkőztem a gátlásaimat (olyan mínuszban vagyok, hogy ha megfeszülök se tudok több pénzt levenni, utolsó 1000 forintomat költöm), szóval nagyon jól jönne bármi plusz.
9/9 anonim válasza:
Szia!Tegyél most félre mindenféle büszkeséget és ne érezd szánalmas dolognak ezt!A muszály nagy úr!!!Sokra ne számíts!(mi amikor ilyen helyzetben voltunk azt írták a papírra,hogy "létfenntartást veszélyeztető élethelyzetbe kerültünk"és kiutaltak 5000.-ot:)Mit mondjak,nem esett jól tudva azt,hogy mások indokolatlanul 10-szeresét kapják havi szinten!Kérjél mindenhonnan igazolást(MÁK-csp-ról,munk.ügyi közp-tól,gyes-ről)!Kérhetsz lakásfenntartási támogatást is amit 1 éven keresztül kaphattok minden hónapban!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!