Nagyon kétségbe vagyok esve. Most mit tegyek, szóljak anyunak? 17/L
Kedves 8-as fogamzásgátló mellett is van menstruáció, gyakorlatilag szabályos ciklust hoz létre és gátolja a megtermékenyülést... szedtem régen én is, és van vérzés minden ciklus végén, mint a normális menstruáció.
Kedves kérdező, szólj anyukádnak, gondolom arról már tud, hogy élsz nemi életet és nyilván felelősség teljesen, hiszen szeded a gyógyszert. Inkább szólj neki, hogy nagyon rosszul vagy (ezt más tudja) és félsz, hogy talán terhes lettél gyógyszer mellett. Fog segíteni akár együtt elmentek orvoshoz. A teszted nem igazán egyértelmű, én a helyedben csinálnék még egyet két napon belül. Bár valószínűbb, hogy valami más baj lehet, ahogy írta előttem valaki, akár vakbél gyanú is. Terhességi tüneted kimaradt menstruáció után egy héttel jelentkezhet, mensi előtt ezek inkább csak enyhék, nem olyan erősek mint amiket leírtál.
Nyugodj meg kérj anyudtól segítséget, és menjetek dokihoz nehogy nagyobb baj legyen.
17hkm
11, szégyen hogy ennyi tudás mellett gyereked lesz!
Nem, továbbra sincs menstruáció tabletta mellett.
Megvonásos vérzés van csak, ami a tablettaszüneti hormonMEGVONÁS miatt jelentkezik.
A fogamzásgátló NEM a megtermékenyítést akadályozza meg, hanem eleve a peteérés folyamatát. Nem hoz létre szabályos ciklust, csak művit azáltal, hogy KIKAPCSOLJA a szervezet természetes ciklikus működését.
Majd a gyerekedet jobban világosítsd fel, mint ahogy itt okoskodsz valós tudás nélkül!
A 12-est miért pontoztátok le? A bunkó stílusa miatt? Csak mert minden szava igaz, amit a tablettáról írt, annyit tennék hozzá, hogy a tabletta a peteérést is megszünteti, és még a nyálkahártyát is elvékonyítja (ezért kevesebb a vér általában), hogy ha mégis érik pete, ne tudjon beágyazódni.
Kérdező, szerintem nem vagy terhes. A hányásnak viszont oka van, és ne az idegesség. Nem csak a tejterméket kellene kerülni, hanem minden mást is a főtt krumplin, főtt rizsen, főtt répán, sütőtökön, ropin és háztartási kekszen. Nem jó ilyenkor sem a rostos kaja, sem a gyümölcs, zöldség, sem a zsíros/olajos étel. Diétázni kell pár napig. Ha bírja a gyomrod, pár korty hideg kóla (a cukros verzió, nem a light és nem a zero) segíthet a hányingeren, próbáld ki. Ha rosszabb tőle, ne eröltesd, igyál teát vagy vizet. Mérd meg a lázadat is! Ha van, legkésőbb holnap reggel vissza kéne menni a dokihoz, ha nagy fájdalmaid vannak, akkor még ma az ügyeletre. Olvasd el ezt a cikket a vakbélgyulladásról, és ha ismerősek a tünetek, inkább ma menjetek az ügyeletre:
Fogamzásgátló mellett kizárt, hogy terhes legyél, ha tényleg jól szedted (nem csak mindket akarsz átverni ezzel, mert láttunk már ilyet). Viszont a fog. gátlónak is lehetnek ilyesmi mellékhatásai, de ha régóta szeded, akkor nem hiszem, hogy pont most jöttek ki.
A képen a teszt, amit felraktál, teljesen negatív. Ha megnyugtat, csinálj még egyet. De ez negatív.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!