Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Tényleg annyira borzalmasan...

Tényleg annyira borzalmasan fájdalmas az amniocentézis (magzatvíz vizsgálat)? Rettegek tőle, illetve a fájdalomtól, nagyon sok rosszat hallottam róla. A tapasztalatokat várnám.

Figyelt kérdés
40 éves vagyok, első babám, terhességem már volt több, de eddig a vizsgálatig sosem jutottam, és megmondom őszintén rettenetesen félek a fájdalomtól és a vetélés lehetőségétől is, igaz az 1%, de akkor is esélyes. Aki átesett rajta, írja már meg, hogy mennyire fájt, tényleg jogos a félelmem?
2017. febr. 16. 16:59
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:
Nem bántott senki? Én nem úgy vettem észre, ironikus megjegyzésekre hidd el senkinek nincs szüksége, aki nem tud irónia nélkül írni, az ne szóljon hozzá. Miért fáj az bárkinek is, hogy én félek ettől a vizsgálattól. Miért kell erre azt válaszolni, hogy hát bizony a szülés meg a császár így meg úgy, meg a gyerekéért az ember kibír minden fájdalmat. Ki ne találd már, hogy én rossz anya leszek, mert félek egy vizsgálattól, nagyon úgy hangzik a hozzászólásodból. Nem kell lenézni, nem kell lekezelni, mert félek egy vizsgálattól.
2017. febr. 16. 18:48
 12/23 anonim ***** válasza:

Ne haragudj, kérdező, de nagyon úgy tűnik, hogy kicsit túlérzékeny vagy. Remélhetőleg csak a hormonok miatt...

Az viszont tény, hogy te már így is, úgy is félsz ettől a vizsgálattól, szóval tökmindegy, ki mit ír, írhatják ezren, hogy nem fájdalmas, ezen nem fog változtatni.

2017. febr. 16. 18:51
 13/23 A kérdező kommentje:
Na, mindegy részemről lezárva. Ne haragudj, ha kicsit túlreagáltam, igazad van, vannak ennél sokkal komolyabb dolgok, fájdalmak, butaság is volt talán feltenni a kérdést. Csak hát tartok a vizsgálattól és pont nem ilyen válaszra vágytam, de nyilván túl leszek rajta, és remélem én is azt mondhatom majd, hogy nem volt vészes.
2017. febr. 16. 18:51
 14/23 A kérdező kommentje:
Nincs gond, tényleg én reagáltam túl, lehet, hogy a hormonok, de úgy felhúztam magam. Bocsánat, ha bárkit is megbántottam, visszaszívom, és tényleg bocsi. :) Most már nem is félek a vizsgálattól. Ennyit azért ki kell bírni. :) Csak volt értelme feltenni a kérdést. :D
2017. febr. 16. 18:53
 15/23 anonim ***** válasza:
Szerintem meg nem reagáltad túl. Küldtem privát üzit.
2017. febr. 16. 19:17
 16/23 anonim ***** válasza:
prenáról vagy niftyről nem hallottál! Keress a googleban!
2017. febr. 16. 19:20
 17/23 A kérdező kommentje:
Köszönöm, lányok! Az üzit is, mindjárt válaszolok rá.
2017. febr. 16. 19:28
 18/23 anonim ***** válasza:

Én úgy tudom, nem kötelezhetnek a vizsgálatra. 37 év felett kötelező a genetikai tanácsadás, ahol egyből az amnioval kezdik. Mi a harmadik babót, tavaly töltöttem a 37-et, tehát nekem is mennem kell, de én nem fogom engedni, hogy megcsinálják. A 12 hetes komplex szűrést megcsináltatjuk. Ne legyen semmi az amnion, mármint negatív eredmény, de ha azt a hírt kapja az ember, hogy pl magas a Down-szindróma lehetősége, biztos nem vetetném el. Már él benned valaki, rugdos, érzed minden mozgását.

Kívánom, hogy minden pozitívan alakuljon és rendben legyen minden a vizsgálat alatt és után.

2017. febr. 16. 22:19
 19/23 anonim ***** válasza:

Ne rettegj töle,mert akkor mi lesz veled szüléskor? Az azért jobban fáj,mint egy amniocentézis...

Én azt mondanám nem fáj,de nem valami kellemes.Mint egy nögyogyászati vizsgálat,vagy rákszürés,stb.

Engem lelkileg viselt meg inkább,mint fizikailag.

2017. febr. 16. 22:26
 20/23 anonim ***** válasza:

Az amnio helyett miért nem csináltatsz egy Nifty vagy Prena tesztet?

Ugyanolyan százalékban szűr, és nem kell a vetéléstől rettegni.

2017. febr. 17. 07:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!