Nagy bajban vagyok! Mit tegyek?
Figyelt kérdés
Júnis 30-al ki akarnak rúgni a munkahelyemről. Jövő héten lesz lapar műtétem, rendszeres orvosi kezelés alatt állok meddőség mégiatt, de még inszemnél és lombiknál nem tartunk. A dokim azt mondta ha viszek papírt aláírja, hogy orvosi kezelés alatt állok és nem rúghatnak ki, de nekem ma alá kell írnom a papírt, alig tudtam így is időt nyerni. szerintetek hogy tudok ebből jól kijönni?2010. máj. 7. 10:28
1/15 anonim válasza:
ne írd alá semmiképpen se a papírt. ennyit lehet tenni
2/15 anonim válasza:
Gyorsan menj táppénzre valahogy.
3/15 anonim válasza:
Ja, amúgy ilyenkor tényleg nem rúghatnak ki, nem csak terhesség alatt, hanem már akkor sem, ha ennek céljából orvosi kezeléseken veszel részt.
4/15 anonim válasza:
szerintem se írj alá semmit, majd viszed a dokitól az igazolást, hogy kezelés alatt állsz.
a védelem ha jól tudom az emberi reprodukciós kezelés alatt lévőkre áll (a törvény fogalmaz ilyen szépen) esetleg megkérdezhetsz egy ügyvédet, hogy a doki amit ad papírt, az beleesik - e ebbe a kategóriába.
inszem és lombik biztos, a többit nem tudom.
5/15 anonim válasza:
Ha olyan a munkáltatód, hogy nem lehet vele ezt megbeszélni normálisan, akkor én már be se mennék melózni, vagy eljönnék rosszullétre hivatkozva.
Nyilván tudják, hogy ez a terved és megpróbálják veled aláiratni, de ne hagyd magad, bármit is ígérnek szóban.
6/15 anonim válasza:
én ugyanígy jártam. Az ügyvédem azt mondta, hogy csak vegyem át a felmondásomat és írjam rá:: átvettem, de orvosi állandó kezelés miatt jogilag nem fogadom el és nem veszem tudomásul. Nekem bevált, másnap írásban visszamondták bocsánatkéréssel a felmondásomat és elmentem betegállományba.
7/15 A kérdező kommentje:
nem tudják, hogy ilyen helyzetben vagyok! két hónap még vissza van, táppénzre nem akarok menni. előbb kéne egy ügyvéd által írt papír azt írja alá a doki és azt tudnám ide hozni, de ez nem megoldható, mert ma alá kell írni a papírt. nem tudom mit tegyek....
2010. máj. 7. 10:48
8/15 A kérdező kommentje:
de én még semmit nem mondtam itt a bajomról.... mármint hogy ilyen meddőségi cuccokra járok!
2010. máj. 7. 10:49
9/15 anonim válasza:
Közöld a munkáltatóddal, hogy felmondási védelem alatt állsz, így ha kirúg, akkor a munkaügyi bíróságon kell magyarázatot adnia. Ne hagyd magad, inkább gyere el táppénzre, és koncentrálj a teherbeesésre, mert ha bármit aláírsz, nem leszel jogosult a gyes-en kívül semmire.
10/15 anonim válasza:
Hát akkor mondd el! AZ, hogy nem tájékoztattad őket, nem jelenti azt, hogy nem áll fenn a védelem! Szólj most, és ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!