Lapar műtétnél vezetnek ki csövet a sebből, hogy tisztulni tudjon? Vagy azonnal összevarják és gyógyul magától?
10:50-es vagyok.
Sajnos eddig még nálunk se jött össze a baba. Bár lehet hogy ebben a ciklusban sikeresebbek vagyunk, vasárnap lehet hogy tesztelek.
Az altatóorvos nálam se csinált többet, ne aggódj miatta. Tudja mit kell mindenképpen elvégezni.
Nekem is a műtét előtti napon kellett befeküdnöm, kaptam ebédre valami gagyi levest és utána kb fél órával kaptam keserü sót. Kemény kis hashajtó.... Szó szerint befelé horpadt a hasam másnapra, a műtét napjára. Mindent kihajtott belőlem....
Ne izgulj, minden rendben lesz. Ha túl vagy rajta, jobban fogod magad érzeni. Természetes hogy mindent megteszel azért hogy terhes lehess.
Meglátod, egyszer nekünk is meghozza a gyümölcsét ez a sok várakozás. Anyukám azt szokta mondani, hogy annál tökéletesebb lesz a baba, minél többet várat magára :)
Szorítok neked, hogyha van még kérdésed, írj nyugodtan!!!
szurkolok nagyon, hogy vasárnap pozit tesztelj! mikorra nem várod?
az endometrózisnak vannak vmilyen tünetei?
álmomban sem hittem volna, hogy 26 évesen ilyet kell átélnem. második műtétem (volt már eü küretem polip miatt)de még sem beöntést sem katétert nem kaptam. bár az bíztató, hogy te "megúsztad" keserűsóval. remélem én is így leszek ezzel....
de szeretnék egy héttel idősebb lenni.
tényleg és utána a lábadozás? mikor tudtál újra munkába állni és otthon már tudtál mozogni, fent lenni?
tegnapi 10:50-es vagyok :)
keddre van a nemvárt napom, ebben a ciklusban tolódott a peteérésem és ahogy számolgattuk az orvosommal, hogyha sikerült a megtertmékenyítés akkor ezen a héten szerdán vagy csütörtökön beágyazódhatott a baby :))
Nem tutti, de benne van a pakliban:) a tesztek nagy része már a beágyazódás után 3 nappal mutatják az eredményt, ezért gondoltam hogy tesztelek.
A tünetek? Nekem olyan szinten görcsölt a hasam, hogy a mensi első napján csak feküdni bírtam, akkor sose mentem dolgozni. A műtét előtti utsó mensimnél annyira begörcsöltem hogy ki kellett hívni hozzám az ügyeletet, mert anniyra fájt a hasam, hogy azt hittem, meghalok.Sírtam, kegyetlen érzés volt, nem bírtam megmozdulni. Éjjel történt és be kellett mennem a kórházba is, ahol megvizsgáltak és elhintették, hogy lehet hogy most vetéltem el és azért görcsölök ennyire. Úgyhogy csináltak egy terhességi tesztet(1óra volt mire meglett az eredménye, addig majdnem könyékig lerágtam a kezem) Nem lett meglepő, negatív volt a teszt, úgyhogy betudták az endonak a görcsölést, Kaptam görcsoldót és nyugtatót és hazamehettem....
Másik tünet szeretezés közben volt...Amikor együtt voltunk, és esetleg kicsit "keményebb" sex volt, akkor az nagyon fájt és utána barnáztam is.
A műtét utáni lábadozás nem tartott sokáig, amíg a levegő bennt van, addig valóban kellemetlen a tüsszentés és a köhögés, de még a nevetés is. ki lehet bírni, lehetőleg sokat kell pihenni, de járkálni is kell, hogy nehogy eltunyulj, meg hogy a levegő is kijöjjön :))
ha jól emlékszek én másfél hétig voltam otthol(műtét3napjával együtt), de szabit vettem ki, nem lett volna muszály addig maradni, de hál istennek megtehettem :)
Az volt ami lelkileg megviselt, hogy még ezután a műtét után kényszer szünetre voltunk ítélve(nem lehetett próbálkoznunk se) Erre azért volt szükség mert az endometriózis egy komoly betegség(ha nem kezelik, bele is lehet halni, mert nem egyszerűen "csak" a női nemiszervekre telepedhet le az endo, hanem bármelyik más belső szervedre is), és ha a műtét alatt esetleg nem vett volna észre a doki minden kis szigetecskét akkor a ciklus leállításával, az endoknak is megszünteti a ciklusát és arra készteti hogy felszívódjon vagy kilökődjön. Szeptember 8-tól december 24-ig napi két szem Danoval gyógyszert kellett szednem, aztán várni kellett hogy megjöjjön, tehát ebben az évben február közepétől lehetett megint csak próbálkoznunk.(olyan volt mintha terhes lennék, mert nem volt ezalatt az idő alatt mensim se :) )
Úgyhogy ideje már hogy babásodjunk:)
Kicsit hosszúra sikerült a válaszom, de azért írtam le részletesen, hogy tényleg ne félj, minden rendben lesz!!!
Ezután sokkal jobban fogod magad érezni!!!
ha túl vagy rajta, mindenképpen számolj be hogy hogy érzed magad! Hogyha van még kérdésed, szívsen válaszolok!!!!
:)
Ne izgulj!!!!
ja, még annyi, hogy a műtét után enni csak óvatosan lehet. Nekem a kórházban csak kekszet lehetett és vizet inni, úgyhogy azokat vigyél magaddal mindenképpen.
képzeld! azt hiszem eddigi életem legnehezebb időszaka következik. nincs még elég bajom, erre ma kirúgtak a munkahelyemről. mond, milyen főnök az ilyen? tudja, hogy műtétre megyek, erre előtte nap kirúg. hát fel sem fogom. most épp teljesen kivagyok készülve.
az lenne a jó, ha köv. hónapban terhes lennék és akkor nem rúghatna ki, de hát erre esélyem sincs, mert kb. 6 hét stop van ilyenkor úgy tudom!
ja, köszi, hogy mondtad a kekszet, ezt nem tudtam....
hú, akkor jó sokat ki kellett hagynotok! hát remélem , hogy mostmár mielőbb babád lesz ennyi szenvedés után...
egyébként műtét után rögtön tudtad, hogy mi történt, vki elmondta? vagy a dokid, aki műtött utána ment megbeszélni?
amikor műtöttek, a férjem bennt volt a kórházban az elejétől a végéig!!! a műtét előtt kaptam nyugtatót, mert eléggé stresszeltem+kanül is kötöttek be az infúziónak, majd bevittek a műtőbe.(amig áttoltak, sokat nevettem...jó anyagot kaptam) amikor kihoztak, előtte ott a műtőben felébresztettek, ahogy szokták altatás után, majd kitoltak. annyira emlékszek, hogy rögtön kerestem a férjemet, annyira hogy majdnem felültem, de ahogy meglátott az ajtóban rögtön odajött hozzám és megfogta a kezemet és visszafektettek. kicsit pityeregtem, mert megkönnyebbültem hogy túl vagyok rajta...amikor visszavittek a szobába, átfektettek az ágyra, addig a férjem beszélt az orvosommal és elmondott neki mindent ami a műtőben volt.miután az ápolónő segített felvenni bugyit meg hálóinget és kiment, a férjem bejött és elmondta a menetet, aztán kicsit még aludtam(kb10 percet)és utána megint megkérdeztem hogy mi volt bennt, megint elmondta és aztán elment dolgozni, majd késő délután bejött az orvosom és ő is elmondta, majd este jött az anyósom és a férjem megint és újból elmondta :)) kicsit kiestek a történések.Állandóan elfelejtettem hogy már elmondták párszor...
Azt hittem egyébként hogy végig fogom aludni a műtét napot, DE NEM. azon a 10 percen kivül, szinte végig fennt voltam, még éjjel is sétálgattam, mert nem tudtam aludni. Nekem 3 vágást csináltak eyget a köldökömnélkb1centis és két kisebbet a bikini vonalnál. Aloe verás krémmel kenegettem varratszedés után, mostanra már a bikinivonalas szinte nem is látszik a köldökömnél pedig nagyon szépen halványult. Jó munkát végzett az orvosom.
Nagyon nagyon sajnálom, hogy kirúgtak. :(
Ez egy borzalmasan nehéz időszak lelkileg. egyáltalán nem hiányzik a stressz. Tudom hogy mit érzel.
Nálunk majdnem hasonló a szitu, sajnos március közepe óta vagyok munkanélküli. A férjem is az, bár mindkettőnknek akad alkalmi meló.
Nemsokára beindítom a saját vállakozásomat, remélem sikerülni fog.:)
Te mivel foglalkozol?
Mióta dolgoztál azon a helyen ahonnan elküldtek?
Miért rúgtak ki?
Párodnak van állása?
Tudom hogy nehéz, de próbáld megtalálni a történtekben a jó dolgokat.
egyébként hova valósi vagy?
hol lesz a műtét?
ismét én vagyok!!!(10-50-es :) )
Nagyon sokat gondoltam rád az elmúlt napokban!!!! Szorítottam érted!!!
Írj hogyha már úgy érzed....
és ne feledd: csakis arra gondolj hogy Minden rendben van és közelebb kerültél a kisbabához!!!! Bízz benne!!!!!!
szia!
nagyon kedves, hogy gondoltál rám! köszönöm, hogy szorítottál értem. Nos a műtét tényleg nem nagy szám. ma már egész nap fent vagyok és már felülni sem annyira fájdalmas. Megúsztam a beöntést és a csöveket, meg a katétert. Nagyon kedves volt mindenki a kórházban, ez is sokat számított. Sajnos altatás után nagyon rosszul ébredtem. Nagy fájdalmaim voltak, nagyon fájt a hasam meg a vállam. Mondták hogy a vállam fog fájni, de nem hittem, hogy ennyire. Borzalmas volt. De mára már ez is elmúlt. Infúziót kaptam és az segített. Aztán két óra múlva bejött a dokim és közölte egy mondatban, hogy el van minkét petevezetékem záródva és csak lombikkal lehet gyerekem. megfordult velem a világ. ráadásul pénteken kirúgtak a munkahelyemről, kedden közlik hogy természetes úton nem lehet gyerekem. most kicsit helyre kell magam tenni lelkileg. nagy harc előtt állok. de van két kezem, két lábam és méhem, úgyhogy menni kell. igaz?
köszönöm még egyszer, hogy tartottad bennem a lelket és természetesen mindenkinek, aki leírta ide a tapasztalatait.
ha bárkinek kérdése van a műtéttel kapcsolatban, szívesen válaszolok!
köszönöm még egyszer!
minden jót nektek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!