Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Lapar műtétnél vezetnek ki...

Lapar műtétnél vezetnek ki csövet a sebből, hogy tisztulni tudjon? Vagy azonnal összevarják és gyógyul magától?

Figyelt kérdés
Jövő héten megyek a műtétre és nagyon ideges vagyok már. Szeretnék mindenre felkészülni, hogy mégis mi vár rám. Akinek van ezzel kapcsolatban tapasztalata, kérem írjon!
2010. máj. 6. 10:43
1 2 3 4
 1/32 anonim ***** válasza:

Nekem endometriózis miatt volt laparos műtétem és nem vezettek ki csövet a sebből, hanem ott a műtőben összevarták. mostanra szinte nem is látszik a helye csak a köldökömnél picit. A két oldalsó szinte tejesen begyógyult(szeptemberben volt a műtét).

Szerintem az hogy vezetnek-e csövet vagy sem, attól is függ hogy mit csinálnak bennt. Nálam pl nem kellett a szervekből darabkákat kivágni, mert nem voltak a letapadások, benövések olyan nagy mértékűek. Szóval szerintem ott fog kiderülni. DE Ne félj, semmit nem fogsz érezni és utána jobban leszel.

Ami nekem kellemetlen tapasztalat volt, hogy katétert tettek fel és azt csak a műtét vége után 4 órával vették ki. :(

Hamar túl leszel rajta!

Miért csinálják a műtétet?

2010. máj. 6. 10:50
 2/32 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszod!

remélem nálam nem lesz semmi durvább beavatkozás.

másfél éve nem esem teherbe, ezért kell átjárhatóságit meg tükrözést csinálni.

meg van miomám lehet azt kivágja bár kicsi.

mikor kijöttél az intenzívről akkor vették ki a katétert is?

sokan ajálkoztak, hogy jönnek látogatni, de ha ilyen csövek vannak, akkor nem akarom....

2010. máj. 6. 11:14
 3/32 anonim ***** válasza:
Szia! Csövet akkor vezetnek ki, ha belül vágnak, tehát kivágnak egy részed és látniuk kell hogy tisztul-e vagy nem vérzik-e. nekem epeműtétem volt ilyen, tudom ez nem ugyan az egyáltalán, csak a csövekre írom.
2010. máj. 6. 13:24
 4/32 anonim ***** válasza:

10:50-es vagyok!

Amikor kész volt a műtét és felébresztettek, utána rögtön visszatoltak a szobába ahol előtte feküdtem(nem intenzív osztályra,mert ez "csak" rutin műtét) ott volt a katéter bennem. Időben úgy nézett ki, hogy 10:30-körül kezdődött és 12:00körül hoztak ki. 14körül tértem magamhoz annyira hogy felfogtam, hogy az az egy cső mi is valójában. 18:00ig akarták hogy bennem maradjon, de addig "hisztiztem"amígy 16körül kiszedték. Nem tom hogy neked volt e már katéterezésed kb olyan érzés mintha fel lennél fázva és folymatosan pisilned kell.amikor pedig kimész pisilni akkor csak egy két csepp jön ki és kellemetlenül fáj...(legalábbis nekem olyan volt.)

A műtét másik része hogy felfújnak levegővel, hogy minden szervedhez rendesen hozzáférjenek. Annak a levegőnek is marad bennt egy része a műtét után, az nem fáj, én jókat nevettem magamon, mert amikor megnyomtam picit a pocim akkor bugyborékolt :))

2010. máj. 6. 15:21
 5/32 anonim ***** válasza:

megint 10:50-es vagyok.

nekem is csináltak átjárhatóságot is a műtét során, azt hitem hogy amiatt fájni fog a hasam(előtte nekem azt mondták hogy olyan mintha erősen görcsölne a hasam), de egyáltalán nem is éreztem, lehet hogy mert a katéterrel oltam elfoglalva :)

2010. máj. 6. 15:23
 6/32 anonim ***** válasza:
Szeptemberben volt laparom és nekem volt kivezető cső és katéter is. Találtak endometriózist és cisztát, ezeket kiszedték, gondolom, emiatt kellett. Fájni nem fájt egyik sem, inkább kellemetlen, hogy nem tudsz úgy mozogni tőle. A gáztól nekem másnap fájt a mellkasom, mint mikor beszorul a levegő. Nekem nem fájt a katéter, amíg bent volt, inkább az volt kellemetlen picit, mikor kiszedték a csöveket, de az csak egy mozdulat tényleg. Ne legyél ideges a műtét miatt, hamar túl leszel rajta! Én is nagyon be voltam szarva, bárki bármit mondott, úgyhogy megértelek. Én főleg az altatástól féltem nagyon. Ha bármi kérdésed van, írd meg nyugodtan.
2010. máj. 6. 15:52
 7/32 A kérdező kommentje:

én már azon is aggódom, hogy mi a fene bajom lehet. össze-vissza vérzek ciklus közben, nem hormonok miatt, aztán már most annyira görcsöl a hasam, pedig nem most kéne megjönnie. remélem nem találnak semmi komoly dolgot.

remélem én is úgy leszek majd, hogy utólag nem érzem majd akkora dolognak. csak ez 3 napot vesz igénybe és ez azért hosszú idő. életemben nem voltam még kórházban.....

köszönöm a válaszokat és a bíztatást....

2010. máj. 7. 07:41
 8/32 A kérdező kommentje:
és nektek azóta összejött a baba? mert csak azért csinálom az egészet. remélem utána lesz eredménye.
2010. máj. 7. 07:51
 9/32 anonim ***** válasza:

15.52-es vagyok (az utolsó). Nálunk azóta sem jött össze a baba, pedig nagyon bíztam benne, hogy a műtét után rögtön összejön. De azóta eltelt 7 hónap. Most meddőségibe járunk.

Ha már túl leszel a műtéten, meglátod, hogy visszagondolva nem fog nagy dolognak tűnni. És lehet, hogy rögtön meg is oldódik a problémátok! Mikor lesz pontosan a műtéted?

2010. máj. 7. 08:33
 10/32 A kérdező kommentje:

kedden, de már hétfőn be kell mennem. pontosan sajnos nem tudom, de remélem mielőbb. és egyébként miért csak másnap engednek haza? miért nem lehet akkor este hazamenni? másnap még megvizsgál a doki?

nekem még a hormonjaimmal is baj van, úgyhogy remélem nem találnak most semmi. egyszerre elég egy gond is....

ráadásul kellett mennem altatóorvoshoz és csak vérnyomást mért, se vérvétel se semmi. pedig az kéne, nem? ez is zavar. remélem azért megműtenek.

2010. máj. 7. 08:39
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!