Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Az ovulációs mikroszkóp...

Az ovulációs mikroszkóp tényleg "kimutatja" a terhességet?

Figyelt kérdés
Több fórumon is olvastam, hogy a ciklus vége felé ismét megjelennek a páfrányok, ha összejött a bébi. Ezen felbuzdulva végigteszteltem a ciklusomat, és a 21. cn-tól ismét megjelentek a páfrányok. Most a 25. cn-on vagyok, és még mindig teljesen tisztán látszanak minden nap! A pé-m a 12-13-ik cn-on volt.
2008. okt. 8. 15:03
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
84%
Nekem kimutatta. A 21. napon éreztem, hogy szurkál a méhem, és mivel én is hallottam, hogy az ovu mikroszkópot orákelnek (azaz jósnak) is lehet használni, tettem egy próbát. És ott virítottak a páfrányok minden egyes nap, amíg meg nem jött a bátorságom, hogy egy terhességi tesztet is csináljak. Most tapossuk a 23. hetet. :o) Persze nem mondom, hogy törvényszeűen mindenkinek kimutatja, hiszen nem vagyunk egyformák, és valóban nem erre találták ki, de nekem bejött.
2008. okt. 8. 15:51
 12/34 Grófházy ***** válasza:
58%

A Használati Útmutatót szíveskedjék megôrízni!

0285-08 PG53 3/21/08 11:42 Page 1

HASZNOS TANÁCSOK AZ OVULÁCIÓS MIKROSZKÓP HASZNÁLATÁHOZ

• Az elsô hetekben célszerû a tesztet nyállal és cervix-váladékkal egyaránt elvégezni, hogy mielôbb megfelelô

tapasztalatot szerezzünk a mikroszkóp használatával és menstruációs ciklusunkkal kapcsolatosan.

• A tesztet természetes fénynél, vagy izzólámpa fényénél végezzük. Utóbbi esetben a mikroszkóp 30-40 cmre

legyen a fényforrástól. A teszt fénycsôvilágításnál nem végezhetô.

• Éles, tiszta kép megtekintése érdekében az 1. oldalon jelzett módon szabályozza a szemének megfelelô

fokusztávolságot.

• Ügyeljünk arra, hogy a cervix-váladékot kizárólag alapos kézmosás után, vagy steril kesztyût használva,

középsô ujjunkkal megfelelôen felnyúlva valóban a méhnyakból, és ne a hüvelynyílás elejérôl vegyük.

• Ha a hüvelyben bármilyen fertôzés vagy gyulladás gyanúja áll fenn, a tesztet kizárólag csak nyállal végezzük.

• Nyállal ne végezzünk tesztet evést, ivást vagy dohányzást követô 1 órán belül.

• Az eszköz u. n. tiszta eszköz. Használata után, vagy a következô használat elôtt a mikroszkóp üveg tárgylemezét

nedves, szálat nem hagyó ruhával megfelelôen tisztítsuk meg. A mikroszkópot minden esetben

a hozzá adott tároló dobozban tároljuk.

• Amennyiben a mikroszkóp lencséjére váladék, víz, vagy bármilyen szennyezôdés kerül, azt mindkét oldalról

száraz ruhával töröljük tisztára.

• Az önellenôrzés során gondoljunk az átmeneti napok figyelembe vételére, amikor nem kívánt terhesség

bekövetkeztével számolhatunk. Az ilyen napokat a nem egyértelmûen fonalas, illetve nem egyértelmûen

amorf alakzatokat mutató kép jelöli.

• Fogamzásgátló készítmény használata mellett vagy közvetlenül azt követôen, illetve bármilyen jellegû hormonkezelés,

hormontartalmú gyógyszer szedése esetén a teszt egyáltalán nem alkalmazható! Ilyen esetben

a teszt megkezdése elôtt forduljon szakorvoshoz.

• Bármilyen jellegû bizonytalanság esetén kérje szakorvos vagy védônô tanácsát.

AZ OVULÁCIÓS MIKROSZKÓP ALKALMAZÁSÁNAK ÉLETTANI ALAPJAI

A pete- és spermiumsejtek életképessége a méhben 6 napra korlátozza a fogamzásképesség idôtartamát,

mely a petesejt megérésétôl a tüszôrepedést követô 24. óráig tart. Ezt követôen a petesejt már nem képes

megtermékenyülni. Az ovuláció vizsgálatakor lényeges körülmény, hogy azt egy 48 órás utóovulációs

idôszak követi. Célszerû tehát, ha az ovuláció nyomon követésekor a petesejt életképességén túl (elsô 24

óra) még 24 óra biztonsági idôtartamot is figyelembe veszünk.

A ciklus elsô idôszakában a megnövekedett ösztrogénkiválasztás változást okoz a nyál és a méhnyakban

keletkezô cervix-váladék összetételében és kristályosodási képében. A nyál és a cervix-váladék kristályosodását

a NaCl só feldúsulása okozza. Az ösztrogén hormon, illetve a NaCl só koncentrációjának

növekedése, mely a tüszôrepedés elôtt 3-4 nappal következik be, és az azt követô 3-4 napig tart, azután

csökkenni kezd, és így kristályosodás már nem történik. A fenti folyamat eredménye, hogy a nyál és a cervixváladék

csak a fogamzásképesség 6-8 napos idôtartama alatt kristályosodik. A fogamzásképes idôszakban

mindkét fenti folyadék kristályosodási képe jellegzetes, erôsen szálkás, páfránylevelekre emlékeztetô képet

mutat. A nem fogamzásképes idôszakban, amikor kristályosodás nem történik, a látott képben nagyszámú

körkörös és amorf alakzat található.

A PG/53 Fertility Tester a családtervezés ideális, akárhányszor használható segédeszköze. Alkalmazása

egyszerû, teljesen természetes, semmilyen mellékhatással nem jár. Az eljárás megbízhatóságát klinikai

tapasztalatok, ovulációdiagnosztikai módszerekkel (pl. hormonvizsgálat, ultrahang, laparoszkópia,

hômérsékletmérés) végzett összehasonlító vizsgálatok támasztják alá. Ámbár a módszer megbízhatósága

megfelelô alkalmazás esetén magas fokú, a többi természetes módszerhez hasonlóan teljes biztonságot

nem nyújthat. A módszer megbízhatósága más természetes módszerekkel együtt alkalmazva növelhetô. Az

eszköz fogamzásgátlásra nem alkalmas!

A termék alkalmazásával kapcsolatosan esetlegesen bekövetkezô, nem kívánt terhességért a termék gyártója,

illetve forgalmazója semminemû felelôsséget nem vállal.

Az eszköz megnevezése: Ovulációs Mikroszkóp PG/53 Fertility Tester

2008. okt. 8. 17:07
 13/34 anonim ***** válasza:
50%
Szerintem ezt felesleges volt bemásolni, mert aki használja a mikroszkópot, annak van ilyen tájékoztatója és el is olvasta!
2008. okt. 8. 17:18
 14/34 anonim ***** válasza:
87%
Nekem személy szerint a teherbeesés óta páfrányos a mikroszkópom, pedig előtte mindig csak a peteéréskor mutatott ilyet!
2008. okt. 8. 17:48
 15/34 anonim ***** válasza:
90%

szia!

mikor én megvettem,már hó vége volt,és csodálkoztam is,hogy páfrányos! írtam emailt a gyártónak és egy hapsi azt válaszolta,hogy terhességet is kimutathat4 és már én is terhes voltam! szóval nekem kimutatta!

2008. okt. 8. 18:12
 16/34 A kérdező kommentje:

Húúú, nem gondoltam, hogy ilyen lavinát indítok el, de tök jó, hogy ennyien válaszoltatok. Mondjuk a használati útmutató nem tom minek, nyilván mindenki elolvasta....és nyilván nem kérdeznék ilyet, ha megkaptam volna a választ belőle. Viszont elkezdtem erősen reménykedni, és akit érdekel, itt ígérem, meg fogom írni az eredményt.

Az baromi jó ötlet volt, hogy írtál a gyártónak, nyilván ha ők mondják...... az remélhetőleg úgy van!

2008. okt. 8. 19:07
 17/34 anonim ***** válasza:
72%

Hát én is nézegetem. Volt egy missed ab-om júniusban, azóta még csak 1* jött meg (szept. 11-én). Mensi előtt 2 nappal is nyálaztam, de elfelejtettem megnézni, meg közben hőmérőztem is. A hőm 36,9-37,0 körül volt, aztán 1 nap késéssel megnéztem a mikroszkópot és tiszta páfrány volt! Tök örültem, gondoltam biztos terhes vagyok! Aztán következő reggel a hőm leesett 36,2-re és még aznap meg is jött... Szóval nekem sajnos nem jött be eddig, de én bízom benne és csinálgatom a hőmérőzéssel együtt, sőt még teákat is iszom!

Engem érdekel, hogy mi lesz, írj akár privit is!

2008. okt. 8. 19:16
 18/34 A kérdező kommentje:

Akit esetleg érdekel: eloszlatván a kételyeket, és megválaszolván a magam által feltett kérdést, ma teszteltem egy "vérszegény" pozitívat!

Remélem nem szellemcsík.....

2008. okt. 10. 07:42
 19/34 anonim ***** válasza:
46%

Jujjjjj, de jó!!! :-)

Remélem minden okés lesz, drukkolok nagyon!

Utsó voltam.

2008. okt. 11. 07:28
 20/34 anonim ***** válasza:
A pco-s vagyok. Most olvastam,h irtál nekem is:) GRATULÁLOK!!! én ma vagyok a 40.napon és még várok a teszteléssel. még reménykedek:)
2008. okt. 13. 11:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!