Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Hogy is van ez? Ettől vagyok...

Hogy is van ez? Ettől vagyok stresszes? Vagy csak ezt is beképzelem?

Figyelt kérdés

Nos csajok!Igazán nagyon sok kérdést tettem már fel ebben a kategóriában!Mi még csak a próbálkozós időszakban vagyunk!Nagyon szeretem ezt az oldalt,DE rájöttem valamire!!!

Nagyon rástresszelek a babára és ez attól van,hogy itt olvasok olyanokat,hogy teljesen kétségbeesem,hogy nekem nem jön össze a baba!Nos előtte nem gondoltam volna,hogy majd ilyen nehéz lesz!(Ja és ha nem érek rá Netezni nem stresszelek a babán!)

Ti hogy vagytok ezzel????Vagy ha nem próbáljátok ki!!!

2010. ápr. 25. 12:15
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Nem hiszem, hogy ez az oldal növelné a görcsömet. Inkább fordítva, mivel rágörcsölök, ezért olvasom az oldalt.
2010. ápr. 30. 21:31
 12/16 anonim ***** válasza:
06:13-as: De, olvass utána. A tüszőrepedés marad el. Ha nincs peteérés, az más miatt nincs. Akkor ott más áll a háttérben...
2010. ápr. 30. 23:20
 13/16 A kérdező kommentje:

Tegnap 21:19!Igazad van Én is mindent tudok már a teherbeesésről,soha nem gondoltam volna,hogy ennyi praktika van,Én csak a peteérést tudtam és a rendszeres szexet,de semmi mást!Most pedig mindenféle tornákról és teakülönlegességekről olvasok...!!Nos szerintem semmi sem ha,ha nem akar jönni a baba,mert pontosan akkor jön majd a gólya,amikor senki sem várja!!

JAAA!!!És ki kell hangsúlyoznom,hogy nekem nem az oldallal van bajom,csak ettől steesszelek a babára a teherbeesés kategóriát olvasva!!

2010. máj. 1. 09:30
 14/16 anonim ***** válasza:

23.20-nak

MSD Orvosi kézikönyv a családban, Főszerkesztő: Mark H. Beers, MD

Kereséshez » Tartalomjegyzékhez »

A peteérés problémái

Nőkben a meddőség gyakori oka a peteérés rendellenessége - ami azt jelenti, hogy a petefészkek nem bocsátanak ki minden hónapban egy petesejtet. Peteérési rendellenesség akkor lép fel, ha a nemi működést szabályzó rendszer egy része rosszul működik. Ebbe a rendszerbe tartoznak a hipotalamusz (az agy egyik területe), az agyalapi mirigy, a mellékvesék, a pajzsmirigy és a nemi szervek. Előfordulhat, hogy a petefészkek nem termelnek elég progeszteront, azt a női hormont, amelynek hatására a méh nyálkahártyája megvastagszik az esetleges magzat befogadására. A peteérés elmarad, ha a hipotalamusz nem választ ki gonadotrop serkentő hormont, aminek hatására az agyalapi mirigyben a peteérést beindító hormonok termelődnének (luteinizáló hormon, és follikulus stimuláló hormon). A prolaktin, a tejtermelést serkentő hormon magas szintje (hiperprolaktinémia), a peteérést kiváltó hormonok alacsony szintjét eredményezi. A prolaktin-szint az agyalapi mirigy daganata miatt (prolakcinóma) lehet magas. Ez a daganat szinte mindig jóindulatú. Peteérési rendellenesség lép fel policisztás petefészek szindróma, pajzsmirigy betegségek, mellékvese betegségek, túlzásba vitt testedzés, cukorbetegség, fogyás, elhízás vagy pszichés stressz következtében. A korai menopauza, aminek során a petesejt készlet korán kifogy, is lehet egyike az okoknak.

Gyakran fordul elő peteérési probléma olyan nőkben, akinél rendszertelen vérzés áll fenn, vagy akiknek nincs vérzése (amenorrea ). Ugyancsak ez állhat a háttérben azokban, akik vérzései rendszeresek, de nincsenek menstruáció előtti tüneteik, például emlőérzékenység, alhasi puffadás és hangulatváltozások.

2010. máj. 4. 16:54
 15/16 anonim ***** válasza:
Oké, elhiszem, köszi! :)) ÉN nem linkelgetem be az "én verziómat".
2010. máj. 4. 17:30
 16/16 A kérdező kommentje:
Tyűűű,csajok!Ezen nem kellene "vitatkozni",inkább azt "beszéljük" meg,hogy ti próbálkoztok-e már?Van-e gyereketek???
2010. máj. 5. 10:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!