Hány terhességi tesztet lőttél el életedben?
Nekem nagyon furcsa, hogy mennyit tesztelnek a mostani babára vágyók. Mensi előtt több nappal, egészen addig amíg kiderül, hogy nincs baba. Sőt, a legmeglepőbbek azok, akik orvos által igazolt terhesség alatt is tesztelnek, erős csík reményében.
Én életemben három tesztet lőttem el. Egyet esküvő után, amikor több hétig késett. Tudtam, hogy nincs baba a dologban, mert védekeztünk, de mielőtt dokihoz mentem volna, gondoltam megerősítem. Nem voltam terhes, állítólag a stressz miatt volt késés. Aztán a másodikat és harmadikat akkor lőttem el, amikor valóban terhes lettem. Rajta voltunk a gyerekprojekten. A kimaradt menstruáció után egy héttel teszteltem, ezek már pozitívak voltak.
Nem értem ezt a sok tesztelést és felesleges köröket. Csak reményt ébreszt vagy lelomboz, holott valódi eredményt csak a kimaradás után tud mutatni.
Érdekességből kérdezem: ki milyen tesztelési szokással rendelkezik?
3 tesztet.Egyet egy nagyon stresszes vizsgaidoszak kozepen,mert kesett.
Masik kettot pedig amikor valoban terhes voltam.
Ha összeszámolnám, hány forintot költöttem tesztekre, akkor a leendő gyerekünk 18 éves koráig nem kapna zsebpénzt :D
4 éve próbálkozunk a babával, sajnos eddig eredménytelenül. A próbálkozás előtt 2 terhességi tesztet lőttem el tinikoromban, egyszer még a fogamzásgátló megkezdése előtt, mert annyira erősen véreztem, hogy felmerül, hogy esetleg vetélek, egyet pedig közben, amikor tej jött a mellemből... Utóbbi kiderült, hogy a fogamzásgátló áldásos mellékhatása, és sajnos az utóbbi 4 év eredménytelenségét a tabletta okozta hormonzavarnak köszönhetjük. Az első 2 évben rengeteget teszteltem, minden ciklusban kb. 2-t, menzesz előtt 1-2 nappal (amikor elkezdtem barnázni). Ezt azért tettem, mert felmerült, hogy a barnázásra, ha baba van, progeszteronpótlót kell szednem, és derüljön ki a halvány csík is, mielőtt esetleg elmegy. Azután a tesztelgetések gyakorisága lecsökkent, mostanában csak akkor lőttem el tesztet, ha pl. aznap nem jött meg (majd másnap igen, persze...), vagy ha biztosan tudnom kellett, hogy esetleg van-e, mert erős antibiotikumot kellett szednem, röntgenre mentem stb. Én értem, hogy sok tesztet ellőni felesleges, de ha valakinek régóta nem jön, esetleg betegsége van, ami miatt már nagyon korán rá kell jönni, hogy terhes-e, az bizony el fog lőni több tesztet. És k**** sz*r látni, hogy negatív, és minden szellemcsíkba bele akarunk kapaszkodni, nekem is hosszú hónapok kellettek, mire ezt el tudtam engedni. De ezt nagyon nehéz lehet megértenie annak, akinek amúgy nem kellett éveket várni a babára. Szerintem itt a többség tudja, hogy több nappal a menzesz kimaradása előtt tesztelni butaság, de sok mindenkiben ott lehet, hogy ha másnak is kimutatta, hátha neki is, vagy pl. le kell állnia azonnal/be kell szednie azonnal egy gyógyszert, amint pozitív a teszt, és ezért inkább rááldoz pénzt, csak hamar megtudja a terhességet...
Szóval nem kell rögtön lebutázni a másik oldalt :)
Évekig szedtem fogamzásgátló tablettát (mindig időben, nem össze-vissza), de mivel annyira sokat hallottam olyat, hogy valaki tabletta mellett esett teherbe, így én 17-18 éves korom óta évente háromszor csináltam egyet. Igazából a saját magam megnyugtatása miatt, illetve, hogy ha mégis becsúszott volna a baba, kvázi azért "időben" megtudjuk.
Idén februárban mentem férjhez, áprilisban kezdtünk el próbálkozni a babával. Abban a hónapban mensikor két negatív tesztem lett (az abbahagyott fogamzásgátló miatt késett két napot), a következő hónapban pedig három pozitív tesztet csináltam.
Az első annyira halvány volt, hogy nem hittem neki, így két nap múlva csináltam még egyet :)
Illetve egy héttel később még egyet, mielőtt orvoshoz mentem, nem tudom, hogy biztos-e :D
26 éves, 21 hkm :)
Kettőt. Két gyerek van.
Én sem értem azokat akik pozitìv teszt után újra és úgyra tesztelnek! Minek??
Pozitívat 4-et. Ebből 1 nemvárt előtt volt. Nem akartam de éreztem a beágyazódást, így nem bírtam ki.
Negatívat vagy 5-öt de más okokból. Általában pontos a ciklusom de néha késik több napot is. Hiába a védekezés, szeretek megnyugodni egy negatív teszttel, mert ezek mindig olyan hónapokban voltak, amikor nem terveztünk babát.
Akik keveset teszteltek, felteszem, könnyen összejött a baba. Ennyi a titok.
A terhességeim előtt összesen két tesztet használtam, az egyiket több hetes késésnél, a másikat, mert akkor már gyerekprojekten voltunk, és tudni akartam, bevehetem-e a gyógyszert. Aztán mikor az elsővel teherbeestem, 1-et teszteltem 1 hét késésnél.
Aztán mikor újra belevágtunk a babaprojektbe, akkor már nehezebben jött össze, mikor teherbe estem ismét, 2 tesztet lőttem. Egyet nemvárt napján, egyet egy héttel később.
Missed ab lett, és utána jött a neheze. Utrogestannal megtámogatott hónapok, Clostis hónapok, inszemes hónapok. Már csak amiatt is kellett tesztelni, hogy abba lehet-e hagyni az Utrogestant.
Összességében úgy becsülöm, kb. 20 tesztet lőhettem el életem során.
Hidd el, kérdező, nagyon örülhetsz, hogy neked csak ennyire volt szükséged.
Az elso ket gyerekem elott talan a 10 db-ot 10 ev alatt. A gyerekeknel max 5-6 ot de csak mikor pozi lett mert nem hittem el😊
Na 2 eve varunk a harmadikra azota begozoltem es kb 100 at tutti teszteltem. Ebbol 2 terhessegem volt ami vetelessel vegzodott ugyhogy nagyon sokat😀😀😀😀😀
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!