Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Szerintetek igaza van a páromnak?

Szerintetek igaza van a páromnak?

Figyelt kérdés
Szóval az van hogy én már nagyon szeretnék kisbabát,a párom is csak azt mondja hogy így nem lehetne mert hogy anyósoméknál lakunk és nem lenne elég hely a kicsinek. De szerintem ez nem így van bőven elférne egy baba. Amúgy mindketten dolgozunk. Mindennap csak ezen agyalok hogy szeretnék kisbabát! Hogy beszéljem meg a párommal?
2016. szept. 7. 13:19
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
92%
Ennyi infóból erre elég nehéz válaszolni..
2016. szept. 7. 13:24
 2/28 anonim ***** válasza:
80%
én sem vállalnék gyereket míg nincs saját lakás/ház.
2016. szept. 7. 13:26
 3/28 A kérdező kommentje:
Milyen infó hiányzik?
2016. szept. 7. 13:30
 4/28 anonim ***** válasza:
96%
Erről első körben anyósodékat kéne megkérdezni, hogy mennyire örülnének neki, ha hazavinnétek hozzájuk egy gyereket. Én nem tudnék úgy gyereket vállalni, hogy a férjemen kívül más is sertepertélne körülöttem.
2016. szept. 7. 13:43
 5/28 anonim ***** válasza:
95%

Anyós lakásába én se vállalnék gyereket. Jó eséllyel bele fog szólni mindenbe. De tételezzük fel hogy egy tündér az anyósod aki totálisan békén hagy és csak kérésre ad tanácsot.

Ebben az esetben azért nem vallanék gyereket mert a párom nem akarja az adott feltételek mellett. Mindegy hogy a helyhiány vagy a pénzhiány az oka vagy esetleg az hogy még nem érett meg az apaságra. A lényeg hogy csak akkor vállalj gyereket ha mindketten akarjátok és meg tudjátok teremteni a hozzá szükséges dolgokat.

Az sem jó ha addig rágod a párod fülét míg rá nem bólint. Csak az önkéntes szilárd elhatározás éri ami nrm nyomás alatt született.

Minden más esetben magaddal és a gyerekkel cseszel ki. Jó eséllyel félrelépés vagy válás lesz a vége de az sem jobb ha örökké együtt szenvedtek majd.

2016. szept. 7. 13:43
 6/28 anonim ***** válasza:
83%

A baba nem marad örökre baba.

Nem szülnék se a szüleim, se anyósék nyakára, sőt egymagamnak is volt annyi igénye, hogy elköltözzek otthonról.

Anyósék mit szólnának, ha szinte egy perc nyugtuk nem lenne a gyerek miatt?

2016. szept. 7. 13:48
 7/28 A kérdező kommentje:
Igen ebben van igazság amiket írtok! Úgy érzem mindegy ha örökre lemondok erről a gyerektémáról! :( Bármennyire is szeretném.
2016. szept. 7. 13:52
 8/28 anonim ***** válasza:
71%
Párodnak igaza van. Költözzetek el és majd utána.
2016. szept. 7. 13:59
 9/28 A kérdező kommentje:
Én már felvetettem ezt az ötletet is hogy költözzünk de nem akar mert nem tudnánk megélni stb. Pedig mint mondtam mindketten dolgozunk.
2016. szept. 7. 14:01
 10/28 anonim ***** válasza:
66%

Ne állj neki drámázni!

Egyáltalán mennyi idősek vagytok?

Mert mondjuk 40 fölött már megértem, ha örökre lemondasz róla, ha most nem vághatsz bele...

De ha még anyósnál laktok, el se indultatok a nagybetűs életbe, és nem tudod egyedül végiggondolni, miért ne szülj más lakásába, akkor kétlem, hogy érett felnőtt vagy.

A másik része, hogy egy kisbaba tényleg nem foglal sok helyet, kb. 50 centi hosszú, 3,5 kg, a sarokban is elfér egy dobozban. Nem is ezzel van a gond!

Hanem azzal, hogy mennyire lesz láb alatt, mikor elindul, és elkezd pakolni. Vagy mikor jön a dackorszak, és torka szakadtából ordít a konyha közepén, mert nem kapott csokit reggelire. Vagy mondjuk, ha később igénye lenne egy kis intimitásra, pl. kamaszként, és nagyon szeretne saját szobát. Akkor hol lesz helye?

Amíg nem tudtok neki külön szobát biztosítani, szerintem nem kell ezt a kérdést erőltetni.

És saját lakásra is könnyebb addig gyűjteni, amíg mindketten dolgoztok, ha te most három évig kiesel, és a párod tartja el a családot, még anyóséknál lakva sem fogtok félretenni egy fillért sem. Mire lábra álltok, tényleg ott tartotok, hogy elmúlt 10 éves, és még anyósnál gyűjtögettek egy két szobás panelra.

Tesót is szeretnétek? Ugyanis az ugyanez a probléma kétszer. Ha csak saját lakásban akartok tesót, akkor minimum 5-7 év korkülönbség lesz köztük, ami pedig nem épp optimális. Pl. sosem fognak együtt játszani.

2016. szept. 7. 14:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!