MIket vizsgálnak egy nagy kivizsgáláson?
Az első időpont alkalmával kenetet vettek tőlem rákszűréshez, baktérium kitenyésztéshez. Megnéztek alaposan hüvelyi ultrahanggal hogy van e bármilyen rendellenesség ,eltérés a méhem ,petefészkeim területén. Minden rendben volt.A kenet és rákszűrés eredményére 1-2 hetet kell várni. Páromnak pedig egyszer két napi másodjára pedig egy heti önmegtartóztatás után sperma mintát kellett leadnia.
Következő cilusom 3. és 18.napján vérvételre kellett mennem amit a hormonvizsgálathoz vettek le. A 10.ciklusnapon pedig megnéztek újra hüvelyi ultrahanggal ,hogy érik e a tüszőm. Ekkor az orvos azt mondta éjszaka legyünk együtt párommal és másnap reggel a frissen levett kenetemet ott helyben mikroszkóp alatt megnézte,hogy van a e benne élő hímivarsejt. Sajnos nem volt párom rossz eredményt produkált így a vizsgálatnak sem volt sok értelme.Ezt majd megismétlik és 3 hónap múlva a spermatesztet is.
Következő ciklusom 8.napján pedig HSG átjárhatósági vizsgálatom volt. Pont előtte újabb kenetet vetettem le mert volt valami gyulladásom,azaz baktériumom kaptam rá gyógyszert (nagyon fontos hogy ennél a vizsgálatnál gyulladás ,baktérium ,gomba... ki legyen zárva. Itt is mindent rendben találtak. Van ahol Laparoszkópiát csinálnak .
Most pedig fél évet várnunk kell ,hogy jön e spontán a baba. Ha nem akkor már inszeminációt javasolnak mivel mi már 4 éve várunk a babára.
Általában úgy kell menni mintha rendes nőgyógyi vizsgálatra mert aztán mehetsz is haza.
A HSG-t ébren csinálják(egyes helyeken bódításban),a nővér javaslatára két fájdalomcsillapítót vettem be úgy hogy akkor már biztos hatott. Igazából éreztem a katéter felhelyezését,azt mindenki érzi szerintem, mensiszerű nem erős ,húzó görcsszerű érzés volt ,pár másodpercig. Aztán feltöltik a kontrasztanyagot és te is láthatod a monitoron ahogy a folyadék ha minden rendben van kifolyik a petefészkeken át a hasüregbe. Akkor érezhető fájdalom ha elzáródás van ,bár olvastam olyat is akinek nem volt elzáródás mégis fájt neki. Na mindegy, embere válogatja.Ha az ember arra gondol ,hogy fáj fáj akkor fájni is fog.
Előtte pisilni kell ,hogy teljesen üres legyen a hólyag.
A másik a laparoszkópia úgy tudom három lyukat ejtenek a hasfalon és azon keresztül végzik a beavatkozást ,ez pontosabb képet ad az összenövésekről és más elváltozásokról és még akkor ovosolni is tudják . Ezt persze altatásban végzik. És bent kell maradni a kórházban.
Én kérdeztem az elején a dokit meddig tart azt mondta 5 perc kb annyi is volt,de azért nem volt rajtam óra hogy nézzem mennyi idő telt már el:)
A lényeg a lazítás ,a lenti izmokat el kell lazítani,mert akkor szinte semmit sem érzel. Viszont ha valaki ráfeszít az tuti fájdalmasabb. Önkontroll.
A kontrasztanyag ha nincs elzáródás a petefészkeken át a hasüregbe jut és ott felszívódik egy idő után. Egy kevés mennyiség nekem kifojt de csak mikor wc-re mentem.
Ha van elzáródás akkor és nem tudják megszüntetni akkor viszont a hüvelyen kereszfül távozik az anyag.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!