Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Megúsztam vagy mégsem?

Megúsztam vagy mégsem?

Figyelt kérdés
már harmadik ciklus óta barnázok, csak kevés vér szokott lenni, és félek hogy baba van a dologban. ezek előtt volt egy olyan együttlétünk a párommal, amikor csak a pettingig jutottunk el,és egy nagyon pici esély lehet sajnos arra, hogy "baj" történt, de nem hinném. azt a ciklust végigstresszeltem emiatt és utána jöttek ezek a barnázások (ami néhányszor már akkor is előfordult amikor még szűz voltam).ez az eset után 7 héttel csináltam egy tesztet (Lily-elvileg kiemelt pontosságú) és negatív lett. ezután jött a köv. barnás-véres "mensi" és utána (10.hét) megint csináltam tesztet, az is negatív lett. most pedig ott tartok hogy egy napja megint barnázok, és nem tudom mitévő legyek? ez még mindig a stressz hatása, vagy nem mutatta volna ki a teszt, hogy baba van? semmiféle más tünetem nincsen, ami erre utalna és nem is szeretnék még babát. muszáj lesz rávennem magam és elmennem az orvoshoz csak félek is tőle.
2008. szept. 29. 20:40
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem hiszem, hogy terhes vagy. Ez inkább valami más lesz mint stressz. Gyulladás, felfázás, esetleg méhszájseb stb Én ilyenkor barnáztam. Irány a doki, nehogy nagyobb baj legyen és később ha majd babát akarsz a szövődmények miatt ne lehessen.
2008. szept. 29. 20:46
 2/9 anonim ***** válasza:

És szerinted erre mi mit mondhatnánk?

Miért félsz a dokitól?

És meddig akarsz még várni vele? Mert ha kibírsz 6-10 hetet, akkor már meg is mozdul, és akkor biztos lehetsz benne doki nélkül is...

2008. szept. 29. 22:29
 3/9 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat! hogy miért félek a dokitól? 17 évesen kissé tartok attól hogy uh. után garatulálna nekem. pedig minden alkalommal vigyáztunk, de akkor meg miért van ez az egész...? egyébként ez már 11 hete történt és semmiféle rugdalózás, mozoglódás nincsen, és semmi egyéb tünet sem...
2008. szept. 30. 13:02
 4/9 anonim ***** válasza:

Szia. Lehet hasznos lesz a köv. néhány sor, amit bemásoltam. Nem feltétlen ez a probléma, de nekem is ez van, és tudom milyen rossz a bizonytalanság minden menzesznél.

"Hypomenorrhoea. Hypomenorrhoeának nevezzük azt az állapotot, amikor megfelelő gyakorisággal lép fel a menzesz, de rendszerint rövid ideig - 1-3 napig - tart csupán, és csak kis mennyiségű vér távozik a szervezetből. Ennek oka lehet például a túl kis méretű méh - uterushipoplázia -, valamint az ovuláció nélküli (anovulációs) ciklusok." Tehát ez valaminek a tünete, a lázhoz szokták hasonlítani, ugyanis ez nem betegség, hanem valamit jelez. Nagyon sok oka lehet. Nekem Pl.: kisebb a méhem, azért van ez. Szóval az az igazság, hogy tényleg el kellene menned egy jó orvoshoz, már csak azért is hogy megmondja van -e egyáltalán valami probléma, vagy ez a te korodban normális. Nem tudom, de én ezt látom a legjobb megoldásnak, és ki lehet bírni azt a tíz percet. Nem kell mondani neki, hogy mitől tartasz (a terhességtől), egyszerűen csak azt, hogy ez a problémád van, és szeretnél egy vizsgálatot, hogy minden rendben van-e. Remélem segítettem.

2008. szept. 30. 20:05
 5/9 anonim ***** válasza:
Ja és ne félj, mert nem vagy terhes.
2008. szept. 30. 20:06
 6/9 anonim ***** válasza:
Legalább is az alapján, amit leírtál.
2008. szept. 30. 20:06
 7/9 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen az utolsó válaszolónak! és a bíztatást is! ha minden jól megy, jövő héten megyek is a dokihoz, mert ez így nem mehet, hogy stresszelem magam hónapok óta. csak hogy még nem is voltam egyszer sem nődokinál (17 éves vagyok), így izgulok. mégegyszer köszi mindent!
2008. okt. 1. 16:38
 8/9 anonim ***** válasza:
Igazán nincs mit. A nőgyógyászati vizsgálatról pedig csak annyit, hogy természetes, hogy félsz (vagy izgulsz). Szerintem a legtöbben így vagyunk ezzel. Pedig igazán nincs miért, mert egyáltalán nem fájdalmas és majd meglátod, hogy nem vészes. Le kell küzdeni a szégyenérzetet, hogy egy idegen lát, de tényleg nincs miért félned.:-)
2008. okt. 1. 19:07
 9/9 A kérdező kommentje:
igyekszem :-)
2008. okt. 2. 13:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!