Spiral? 3 csaszarom volt, elkottetni nem szeretnem Magam, felek az esetleges valtozasoktol. Gyogyszert nem szedhetek. Az orvosom a spiralt ajanlotta de En oczkodom tole. Tobb babat viszon nem szeretnenk. Mirenat javasolt az orvosom.
Viszont a rakszurest is rosszul birom.nem birom ha ott matat az orvos.igy a spiral nem lesz nagyon fajdalmas?
Eleg erzekeny a szervezetem,felek,hogy nem fogom toleralni,megis csak egy idegen valami.
Nem tudom hogy dontsek :(
Ha ódzkodsz tőle, akkor próbáld helyette a Nuvaringet. Az se tabletta és mégis működik.
Az elköttetés egyébként jó megoldás lenne (és olcsóbb, mint még akár 40 évig a fogamzásgátlód), de nyilván mindenki fél valamitől. Én pl. irigyellek, hogy neked engedi a Viktor, nekem meg nem, mert csak 1 gyerekem van.
Első, rosszul tudod. 2006 júniusától változott a törvény, csak betöltött 18. életév a feltétel, semmi más. Akkor kaszálta el az Alkotmánybíróság, mert a régi szabályozás sértette a nők önrendelkezési jogát.
Hat Nekem megvan a papirom az elkotesrol,ugy volt,hogy csaszar kozben el is kotnek,de eleg paras volt a helyzet elotte es elfelejtettem szolni.utolag lehet nem is banom.na de amikor mentunk vissza a zaroert akkor azt mondtak,hogy nem dragabb mint a spiral...tehat elvileg Nekem sem ingyenes....pedig tobb gyereket az orvoson sem tanacsolt.
Utana olvastam ennek a huvelygyurunek,de En meg szoptatok.2 honapos a pici.
Elvileg meg van idom a mensiig,addig gondolkodom a spiralon.
Valaki aki hasznalta pozitiv tapasztalat?nem vagyunk egyformak,tudom.de a neten inkabb csak negativumokat olvasok.
2-es válaszoló, amit az AB döntéséről írsz, az igaz, de sajnos lemaradtál egy körrel. 2014-től él az a jogszabálymódosítás, melynek értelmében családtervezési célból 3 gyerek vagy 40 év után lehet kérni a művi meddővétételt.
(1997. évi CLIV tv. 187. szakasz (1a) bek., amelyet a 2013. évi CCLII. tv. 8. Szakasz(16) bek. iktatott be)
Sajnos a kérdezőnek nem tudok tanácsot adni. Óvszer esetleg?
Ovszert parom nem szereti,es En sem annyira.ugye a gyogyszer kiesik es vele egyutt az osszes hormon tartalmu mindenfele.
Ugyan a mirena is hormon alapu de allitolag nagyon keves jutt a szervezetbe...a mensim is nagyon sok es sokaig is tart.nagyon verszegeny is vagyok.ezert is javasolta az orvosom a spiralt (10 eve hozza jarok,egyutt probalgattuk a gyogyszereket is.)megigerte,hogy a sporal felrakasa annyira sem lesz kellemetlen mont a rakszures.de En neztem ,hogy rakjak fel...nem kellett volna...es ha nem jon be...vagy parom erzi azokat a szalakat...akkor kidobtam 56 ezer ft ot az ablakon..
Hu irto hisztis vagyok.csak most kezdtuk ujra az agybeli dolgokat es igy elegge felek,es nem tudom Magam elengedni(ovszerrel)
A pesszariumot En is epp ma nezegettem...az meg talan..
Hat szerintrm futok meg egy kort az orvosnal.
De addig is szivesen veszem a tapasztalatokat.
Mirena-használó vagyok kicsit több, mint fél éve. Nekem bevált. Maga a felhelyezés, tehát a méhbe juttatás tényleg csak annyira volt kellemetlen (de azért semmiképp sem kevésbé), mint a rákszűrés, de őszinte leszek veled, mikor kinyílt a két kis merőleges pálca, akkor majdnem leugrottam a székről. De kiengedett a görcs, azóta pedig semmi probléma. A jelzőfonal felpuhul, egyszerűen nem lehet érezni szeretkezés közben, ezzel nincs gond. Ha mégis gond lenne, meg lehet kérni a dokit, hogy vágja rövidebbre. Az pedig külön áldás, hogy lecsökkentette a menstruációs vérzésemet, mert nekem nagyon erős volt előtte. És neked azért is előnyös lenne, mert emellett szoptathatsz is (már ha szoptatsz). Szerintem nem is kell feltétlen megvárni az első menstruációt ebben az esetben.
Az aggodalmad persze érthető. Olvastam én is olyanokról, akiknek nem vált be. Nagy rizikó, főleg a húzós ára miatt, mert mi van, ha le kell vetetni. Nekem szerencsém volt. Én a sima spirált soha nem választottam volna. A fémekkel szemben bizalmatlanabb vagyok, meg a Pearl-indexe se túl jó és az egész hatásmechanizmus sem szimpatikus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!