Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » 17 éves vagyok és babát...

17 éves vagyok és babát várok. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

2016. jan. 12. 22:33
1 2 3 4
 1/36 anonim válasza:
100%

Szülők tudják?

Megakarod tartani?

Apja lenne? Együtt vagy akitől van?

Anyagi helyzetetek milyen?

Iskolát akarod folytatni vagy gyereket akarsz nevelni?

2016. jan. 12. 22:39
 2/36 anonim ***** válasza:
82%
Menj el nőgyógyászhoz első körben.
2016. jan. 12. 22:49
 3/36 anonim ***** válasza:
57%
nem értem ,mi konkrétan amire kíváncsi vagy.
2016. jan. 12. 23:00
 4/36 A kérdező kommentje:

Igen tudják,a párom mellettem van. Voltam már nőgyógyásznál.

Arra vagyok kíváncsi,hogy mások mit tennének a helyemben.

2016. jan. 13. 00:11
 5/36 anonim ***** válasza:
100%
Mivel támogatnak, de a kérdést kiírtad, szerintem nem akarod a babát. Tudod, ha úgy döntesz hogy akarod, és megtartod, akkor azt azért tedd, mert te akarod igazán, és ne azért mert ezt várják el. Hisz te leszel az, akinek arról a kicsiről gondoskodnia kell, akinek nevelnie kell. Később nem tehetsz neki szemrehányást, hogy mi mindent tennél ha nem lenne, mert nem ő kérte az életet. Felelősséggel dönts.
2016. jan. 13. 06:44
 6/36 A kérdező kommentje:
Én már tudom, hogy döntök, de attól még kiváncsi vagyok arra, hogy más mit tenne a helyemben és hogy mit gondol.
2016. jan. 13. 07:51
 7/36 anonim ***** válasza:
59%
Természetesen megtartanám, nem ölöm meg csak mert 17 vagyok.
2016. jan. 13. 08:01
 8/36 anonim ***** válasza:
65%

Hülyeség a kérdés, mivel mindenki a saját körülményeitől függően döntene!

Ahogy idősebb korban is aszerint dönt mindenki egy nem várt, nem tervezett, de mégis becsúszott babáról. Annyi a különbség, hogy idősebb korban nagyobb az esély, hogy egyedül is meg tudja tartani. Nálad ez gondolom kizárt dolog.

Ha 17 évesen becsúszott volna az akkori szörnyű "se vele, se nélküle" párkapcsolatomba, ahol a fickó amikor egyszer késett kijelentette, hogy ő másnap eltűnik az országból, ha kiderül, hogy becsúszott (mentségére legyen mondva, hogy mindig becsülettel felhúzta a gumit, soha egy másodpercre nem kockáztatott, nem beszélt rá egy "kicsit beteszem"-re sem)... akkor biztos, hogy az abortusz mellett kellett volna döntsek, miután még a szüleim támogatására sem számíthattam volna (anyagilag épphogy csak kijöttünk), éppen ezért vigyáztam ezerrel, hogy ne legyen így (nem is csúszott be).

2016. jan. 13. 08:07
 9/36 anonim ***** válasza:
77%
en nem tudtam volna anyagi hatteret bztostani neki ezert a szuleimre biztam.volna a dontest - hiszen ok fogjak eltartani - ha ok azt akartak volna hogy orokbeadjam akkor orokbe adtam volna (el semmikepp nem vetetem) hiszen ez a legnagyobb jo amit tehetek vele ha en nem tudom felnevelni. szereto csaladot adni neki, eselyt az eletre....ha a szuleim azt mondtak volna hogy ok felnevelik termeszetesen megtartottam volna. tehat mindenkeppen veluk kell negbeszelned. ilyen esetben egy terhesseg nem maganugy hanem csaladi ugy, hiszen nem csak a te eleted valtozik meg tole...a szuleidnek ez 50-60 eer dt tobblet kiadast is jelenthet, arrol nem is beszelve hogy edesanyad 1-2 evig nem dog tudni dolgozni ha otthon lesz vele. de gondolom ered a sulyat te is, nem kell magyarazni. annak a csaladnak aki ilyne helyzetben kozosen megold egy ilyen helyzetez, le a kalappal - fuggetlen attol hogy most johetnék a szokasos sablob maszlaggal hogy vedekezni kellett volna stb. igy alakult hat igy alakult es ha a leendo nagyszulok ilyenkor kiallnak a gyermekuk mellett - barmi is legyen a dontes - ahelyett hogy kitagadnak, ami nem old meg semmt, az igen is becsulendo.
2016. jan. 13. 08:13
 10/36 A kérdező kommentje:
Bocsánat,de az én esetemben ez nem egy -se veled se nélküled- kapcsolat. Lassan 3 éve együtt vagyunk és ebből már másfél éve lassan, hogy együtt is élünk. A párom 22 éves dolgozik.
2016. jan. 13. 08:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!