Milyen vitaminokat kell szednem, ha már próbálkozunk?
Szia!
Mi is próbálkozunk a férjemmel, nekem a talpmasszőröm azt tanácsolta, hogy SEMMIT ne szedjek, sem előtte, sem a terhesség közben. Egyél elegendő zöldséget, gyümölcsöt, az elég,de ha 4-5 kilós babát akarsz szülni, tömd magadba bátran a drága terhesvitaminokat!!Mindez csak business!Nem látjátok?
Ha üzlet, ha nem, mindenki szeretne a lehető legjobban felkészülni, és mindent megtenni azért, hogy egészséges babája legyen, illetve a legtöbben nem viszünk be elég vitamint táplálkozásunk során, ilyenkor meg a megnövekedett szükség miatt még több kell. Kutatások bizonyítják, hogy a vitaminhiány rendellenességekhez vezet, ezt hivatott kivédeni a magzatvédő vitamin, mellyel elegendő mennyiségben vihetünk be, ha már természetes úton nem tudunk.
Mindenki béláthatná, hogy nem valami negatív mellékhatás a picivel nagyobb baba (NEM 4-5 kg-os!!!), hanem azért nőhet nagyobbra, mert van miből táplálkozni, fejlődni, gyarapodnia az elegendő vitaminmennyiségből kifolyólag. Egy egészségtelenül táplálkozó, egyes vitaminokból nem éppen ellátott anyai szervezetből nehéz olyasmit elvonni, ami nincs, nehéz úgy fejlődni, hogy nincs miből.
Egyébként a legjobb, ha a tervezett terhesség előtt már 2-3 hónapot szeded, mert akkor van ideje a szervezetednek feltöltődni, illetve figyelj az egészséges táplálkozásra, ami nem egyenlő a fogyókúrával.
Nekem az Elevitet ajánlotta az orvos, 2 naponta 1 szem a 3 hónapos türelmi idő alatt, aztán nem tudom, hogy sűrítenem kell e majd. Biztos a többi is ugyan olyan jó, de én ezt vettem, ezt szedem, panaszom nincs rá, nincs tőle székrekedésem se.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!