Ciki a terhesség a koromban?
Ez azért nem teljesen így van. Ma már nem kaparással végzik az abortuszt, és azokra különösen vigyáznak, akiknek első terhességük. Ma már szívócsővel végzik el az abortuszt, nem pedig küretkanállal. A küretkanalas beavatkozás után valóban sokat nőtt a meddőség esélye, de a mai korszerű technikákkal már minimálisra lehet csökkenteni a későbbi meddőség kockázatát.
Elhiszem, hogy nem szeretnéd az abortuszt és megszakadna a szíved :( Borzalmas dolog ez tény, de minél hamarabb tájékoztasd a szüleidet a dologról, amilyen hamar csak tudod. Az abortusz annál biztonságosabb és hatékonyabb, minél korábban végzik el. Tehát ha mégis az abortusz mellett döntötök, akkor minél hamarabb menj el a nőgyógyászodhoz és beszéld meg vele a teendőket. Én első körben is a nőgyógyászt javasolnám, már holnap reggel, hogy erősítse meg a terhességet, tehát adjon egy igazolást arról, hogy te babát vársz. Utána elmondod a szüleidnek és onnantól a ti döntésetek. Ha az abortusz mellett döntötök, akkor a terhességet igazoló papírral elmentek a családsegítőbe és ott adnak felvilágosítást az egészről, megindokolod az abortuszt, adnak 3 nap gondolkodási időt. 3 nap múlva visszamész és amennyiben még mindig akarod az abortuszt, utána már elvégzi a nőgyógyász. Mivel te még 18 alatti vagy, így szülői beleegyezés kell hozzá, de a szüleiden, a párodon, az orvosodon és azokon akinek te ezt még elmondod más nem fog tudni róla, ha nem akarod. Tehát még zárójelentést sem fogsz kapni a kórházban, ahol ezt elvégzik.
nem is arról van szó, hogy ciki-nem ciki. biztos sok lenéző emberrel találkozol majd, ha úgy döntesz, hogy anya leszel most.
de ennél sokkal nehezebb dolog az, hogy most nagyon meg fog változni az életed. ha most visszagondolok, mi lett volna, ha 16 évesen teherbe esek (akkor is úgy gondolkodtam, mint most is, hogy megtartanám) biztos, hogy teljesen más életem lenne, mint amilyen így, hogy ez nem történt meg. én nem ítélem el az abortuszt sem, de az meg egy nagyon nagy lelki teher lehet egy nő életében. neked kell döntened: abortusszal vállalod a lelki és amit írtál is, esetleges egészségügyi sérülést
a babával pedig vállalod, hogy most sok dologról kell majd lemondanod és igen, sajnos a lenéző embereket is.
ejjj-ejj.
Anyudék tudják h 2éve van párod? És a fiú mit szól ehhez az egészhez?
Ebben a szituációban nem lehet okosat mondani....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!