Progeszteron abbahagyása kémiai terhesség gyanúja miatt?
Előző kérdésemhez kapcsolódóan szeretnék érdeklődni:
LINK: http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__teherb..
(Rövid összefoglaló: egy heti barnázás után pozitívat teszteltem, majd erősen véreztem, vettem be rá utrogestant, hátha nem késő, és a haévány tesztjeim is minimálisan, de erősödni kezdtek a vérzés ellenére)
Azóta voltam orvosnál tegnap, aki "4+5 hetes terhesként" nem látott semmit az ultrahangon, ezért azt mondta, hogy ne szedjem tovább a progeszteront, hagyjam lecsengeni a vérzést (szerinte csak kémiai tehesség), és teszteljek, ha pozitív úgy is, menjek vissza. Tegnap abba is hagytam a gyógyszert, mára semmi barnázás, holnap valószínűleg meg is fog jönni emiatt, de biztos ami biztos alapon csináltam egy 25-ös érzékenységű tesztet, ami nagyon erősen pozitív lett. Kérdésem: Ha mégis terhes lennék annak ellenére, hogy az orvos nem látott semmit (szerintem ennyi idősen még a hüvelyi ultrahanggal sem látható még a baba), az utro abbahagyásával biztosan meg fog jönni, ugye?
Mellesleg ő felírt egy havi duphastont, hogy következő hónap közepétől szedjem, mivel progeszteronhiány lehet a probléma, így megmaradhat a következő havi terhesség, és ha pozitívat tesztelek, szedjem tovább, és menjek el hozzá. Kérdem én: 4+pár napos terhesen akkor majd látni fogja a babát valószínűleg? Ti mit tennétek?
Keress egy másik orvost, szerintem egy laboros terhességi teszt jól jönne ilyenkor mert 4 hetesen az ég világon semmit nem kell látnia az orvosnak.
Ha pedig valóban progeszteron hiányod van és nem szeded a progeszteront, sajnos ha van is terhesség, nem fog megmaradni.
Egy másik felvetés: még ma elkezdem szedni a felírt duphastont, hátha van még remény, és a hét vége fele felkeresek mást, és ha ő sem lát semmit, abbahagyom... Ez eléggé összezavarja a hormonháztartst, tudom, de nagyon vágyunk már a babára, nehezen akart sikerülni így is a megszakítás óta... :(
Va gy hogy érdemes átállni utroról duphastnra?
Igen, szedni fogom, de nem függ a progeszterontól a hcg mennyisége? (lehet, buta kérdés, bocsánat, de erre nem találtam meg a választ)
Egyszer volt már, hogy 3mm-es petezsákot látott az orvos, írt rá utro-t, szedtem is, egy hétre rá hirtelen begörcsöltem, és elment a baba, szóval ha annyira menthetetlen lenne a magzat, a vetélés be fog következni progi, vagy anélkül is, ugye?
De lehet, hogy valahogy pont úgy ágyazódott be, hogy nem tudta a doki úgy fordítani a fejet, hogy lássa. Vagy egyszerűen nem elég jó a berendezés, rossz a felbontása. Persze rosszabb dolgok is vannak a pakliban, mint pl. a méhen kívüli terhesség.
Egyébként nagy általánosságban az 5. hét betöltése után szokták javasolni az első látogatást a dokinál. Persze tudom, eleve a vérzés miatt mentél ilyen korán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!