Szerintetek mitől lehet? Nagyon aggódom.
Sziasztok! Az a kérdésem, hogy nektek mi volt az első terhességi tünet és mikor jelentkezett? Lehet, hogy a beágazódás/peteérés után hányingerem van és szurkál, fájdogál a hasam alja? Nagyon aggódom, de még a tesztet korainak tartom, mivel 41 napos a ciklusom az utóbbi pár hónapba, ezért még van 2 hetem.... Ráadásul már több mint fél éve próbálkozunk a babával és eddig nagy volt a csalódás. :/ Most, hogy kezdtem elmondani róla, van ez a has fájdogálás vagy néha inkább feszülés és 2 napja kb. fel is vagyok puffadva. :/
Kérlek segítsetek! Köszönöm. :)
nemmindegy, hogy beágyazódás után vagy peteérés után? mert a kettő között 10 nap van... beágyazódás után kezd el termelődni a hcg, amit a teszt kimutat és ami okozza a tüneteket. ha a terhesség miatt vannak tüneteid akkor már a teszt is kimutatja.
de ha peteérés után érzed, akkor kizárt, hogy a terhesség miatt, mert utána még ugye 10 nap a beágyazódás és azután kezd el termelődni...
41 napos ciklussal keves az eselye a peteeresnek.
Persze nem kizart.
Kedvesem, olvass utana, hogy a 35 napnal hosszabb ciklus nem optimalis, ahogy a 24 napnal rovidebb sem.
Nyilvan vannak, akik 21 vagy 40 napos ciklus mellett estek teherbe, de nem ok a nagy atlagok, hanem a ritka kivetelek.
A hosszu ciklus (jol figyelj) leggyakoribb oka az elmaradt tuszorepedes. (Erted? Nem az egyetlen es kizarolagos oka, hanem a leggyakoribb oka, tehat a legtobb esetben nem jon ossze a baba, de nem lehetetlen.)
Szoval segiteni probaltam, hogy menj el nogyogyaszhoz vag endokrinologushoz, es nezesd meg a hormonhaztartasod vagy, hogy van-e rendszeresen peteeresed, hogy ne varj a babara fel eveket feleslegesen.
De koszi, hogy lehulyeztel.
A nagyon hosszú vagy nagyon rövid ciklus tényleg nem optimális a babára készülés szempontjából, akármit is mondott az orvosod. Ő ráér, neki teljesen mindegy, hogy mikor kaptok észbe, hogy talán meg kéne nézetni néhány dolgot.....
Amúgy a tüneteid lehetnek koraterhességi tünetek, de ha most mégsem sikerült volna, akkor javaslom, hogy próbáld orvos vagy természetgyógyász segítségével rendezni előbb a ciklusodat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!