Pajzsmirigy alulműködésem van, aggódom, hogy nagyon lenyomta az orvos a TSH-t. Ti mit gondoltok?!
De az 1,1 az jó.akkor miért szeretné még lejjebb vinni?
2,5-ig tökéletes a babához.
szia!
en valami 0,000valahanyas TSH-val estem teherbe, aztan a korzeti elkezdett felrekezelni, igy lett a TSH 6,91 majd 14,27 majd 16,87, aztan a masodik trimeszter fele sikerult az endokrinologusnak beallitani normalisra, ami 1 korul van. ma vagyok 39 hetes :)
a 0,8 teherbe eseshez sztem tokeletes ertek
A legújabb ajánlások szerint 1 körüli értéke az ideális a teherbeeséshez.
Nem biztos, hogy az 1,1-es TSH-t sokalta a doki, lehet, hogy az fT3 vagy fT4 értéked volt referenciaérték körüli. (Endodokinak a TSH csak jelzésértékű, ők inkább az fT3 és fT4 érték figyelembevételével határozzák meg a gyógyszeradagot)
0,8as TSH miatt meg egy percig se aggódj! 8 éve, a kisfiam születése után derült ki a pajzsmirigyalulműködésem. Mikor a második babát terveztük, endődokim úgy állította be a TSH-mat, hogy 1 ill. inkább kicsivel alatta legyen. 0,89 volt abban a hónapban, mikor a baba megfogant :)
Szóval ne aggódj, bízz a dokiban! Jobban ért hozzá mint mi ;) :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!