Orvos szerint pajzsmirigy alulműködésem van de még tünetek nem jelentkeztek. Szedjem a gyógyszert?
Vérvételnél derült ki véletlen hogy a tsh-m magas(8,52)
Izotópos vizsgálat után a doki hormonpótlást ajánlott megelőzés miatt.
Muszáj vagy várjam meg hátha javul a helyzet?!
De ha elkezdem szedni akkor már életem végéig kell a hormonpótlás,én viszont nem vagyok biztos benne hisz ha szedem már akkor nincs visszaút.
Viszont még nincsenek tüneteim.
orvosis vagyok, épp tegnap előtt volt anyag a pajzsmirigy. a vitamin hülyeség, nincs hatással a pajzsmirigyre(a szöveg alapján inkább reklám). főleg nem a nagy dózis c vitamin, mert a pajzsmirigy hormonok szintézise pont olyan anyaghoz kötött, amit a c vitamin nagyon jól semlegesít.
a maga TSH minden korban fontos és pontos jelzője a hormonszinteknek(bár csecsemőkorban érzékenyebb jelzője, de felnőtt korban is az). izotópos vizsgálattal az deríthető ki, hogy valahogy a pajzsmiriggyel van a gond, nem jól vesz fel jódot, nem jól raktározódik, ilyesmi. ha nem jódhiány vagy valamilyen gátlószer okozza ezt, akkor sosem fog javulni(gátlószer pl sok káposztafélében van és a maniókában, ezt tanítják, de olyan mennyiség kéne belőle, hogy annyit senki se bír enni, vagy lehet néhány más anyag, de egyik sem gyakori). a tünetek előbb-utóbb jelentkeznek és meglehetősen kellemetlenek:ödémák, rekedtség(hangszalagödéma miatt), hízás, szívproblémák, lassult keringés, sárgás bőrelszíneződés, nemi funkciók kiesése, beszédzavar, lassult reakciók, szellemi működések lassulnak, bőr vastagszik, keményedik, plusz terhességnél károsodik a magzat, ha nincs ellőrizve a hormonszint. és ez még mind nem minden. nem csak a tanulmányaimból tudom, egyik rokonom is ebben szenved, nála kialakultak a tünetek, borzasztó nehezen szabadult meg tőlük, soktól egyáltalán nem, pl túlsúly, kemény bőr foltok. nekem nem fűződik érdekem a Te gyógyszerszedésedhez, de mindenképpen fontold meg. ez nem gyógyszer, hanem hormon, ami ha nincs valóban komoly gondokat okoz, főleg a pajzsmirigyhormonok. örülj, hogy időben észrevették. ha egy hormon kevés, akkor az kevés, nincs mese, főleg ha az izotópos vizsgálatok is ezt igazolják. ez nem az a betegség, ami magától is rendbe jön sajnos. mindenképpen foglalkozni kell vele.
Ha az orvosod azt mondta, hogy szedd a gyógyszert, akkor szedd a gyógyszert. Neki van diplomája meg szakvizsgája.
Ha nem bízol az orvosodban, akkor keress másikat, akiben bízol.
Miért itt kérsz tanácsot ilyen dologban a kibicektől?
Kedves utolsó!
Én nem orvosi szakvéleményt keresek itt ezen az oldalon hanem SZEMÉLYES TAPASZTALATOKAT ÉS VÉLEMÉNYEKET.
Attól még hogy meghallgatom más ilyen helyzetben lévő emberek véleményét,az orvosra ugyanúgy odafigyelek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!