Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Túlsúlyos babáravágyók?!

Túlsúlyos babáravágyók?!

Figyelt kérdés
Sziasztok! Mindig is teltkarcsú voltam, szerencsére arányosan :) 2 éve kiköltöztünk külföldre és sajnos felszedtem majdnem 20 kilót, pedig dolgozom és ugyanúgy élek mint otthon, szinte észre sem vettem, gondolom azért történt mert megszűnt az otthoni állandó stressz ( meg a levegőváltozás?! ) na de mindegy is nem rágódom azon, hogy miért történt inkább tenni szeretnék azért, hogy visszanyerjem a régi formám. Sajnos ezzel a hízással az is jött, hogy eléggé hosszú lett a ciklusom, amivel szeribtem elég nehezen esnék teherbe..na meg előtte leszeretném adni a kilókat. Hogy kezdjem el? Esetleg van valami természetes tea vagy ilyesmi amivel a ciklusomat rendbe tudnám tenni? Nem akarom fogamzásgátlót szedni.. 165cm vagyok 73-75 kg voltam most vagyok kb 95. Szerintetek is a hízás miatt lett a ciklusom 40-42 napos?
2015. máj. 24. 17:55
 1/9 A kérdező kommentje:
Azt még hozzátenném, hogy év elején 5 pozitív tesztettel mentem a dokihoz aki nem látott semmit..másnap megjött..korai vetélés :( Azóta lett ilyen hosszú a ciklusom.. :(
2015. máj. 24. 17:58
 2/9 anonim ***** válasza:

www.pcos.hu

Tanulmányozd az oldalt!

Egészséges a 160g szénhidrát diéta, nem kell megvonnod magadtól semmit sem, és mégis fogyni fogsz vele. Az oldalon találsz útmutatót. A túlsúly magában elég lehet ahhoz, hogy a ciklusod bezavarja.

2015. máj. 24. 18:03
 3/9 anonim ***** válasza:
Sztem ez még nem az a sùlycsoport, ami gátolná a fogamzást, a vetélés lehet akármi más miatt is. Viszont ha pont a sulygyarapodással párhuzamosan húzódott el a ciklus, akkor lehet némi köze hozzá. Sztem mindenképp vmi hormonhiba lehet a hosszú ciklus mögött, nem a plusz kilók. Persze nem azt mondom ne fogyj le,ha így rosszul érzed magad, akkor tehetsz ellene. Én ugyanilyen paraméterekkel 2x estem teherbe, igaz szabalyos vérzéssel. Egy kivizsgálás nem ártana!
2015. máj. 24. 18:04
 4/9 anonim ***** válasza:
A hormonhiba okozhatja a pluszkilókat is, szerintem összefügg. Ilyen tekintetben pedig simán lehet vleejárója a hosszú ciklus is.
2015. máj. 24. 18:08
 5/9 anonim ***** válasza:

Lelketlen kíméletlen leszek de rajtad nem plusz 20 hanem majdnem 40 kiló van! Az már az a kategória ami nem csak a tehetbeesést hanem a babát is veszélyezteti! Nyugodtan meg lehet ijedni és összeszedni magad a levegőtől senki nem hízik akár változik akár nem!

Szerintem ne vágj bele egyedül! Menj el egy képzett dietetikushoz és vérvétellel székletvizsgálattal fussatok neki. Egyáltalán nem biztos, hogy neked a 160g CH diéta be fog vállni, és ha jól értem babatervezés van ami azt jelenti hogy gondolom nem szeretnél időt pazarolni kísérletezésre. Illetve ami még motiváló a szakemberbe azok a kontrollok... vérvétel alapján simán megmondja, hogy te valóban tartod e a diétádat vagy sem...

Sok szerencsét és kitartást!!

2015. máj. 24. 22:04
 6/9 anonim ***** válasza:

Szia!Biztos,hogy a hízás miatt van ez a ciklusoddal..

Saját pl-ből tudom...20éves koromig 100kg voltam aztán életmódváltással teljesen magamtól (de előtte azért ki vizsgáltattam a hormonjaim nem-e az miatt hízom de nem) 63kg-ra fogytam le.Ez se vékony a 165cm-hez de ennél lejjebb nekem már sajnos nem ment.Viszont azóta a ciklusom óra mű pontos és teljesen normális 26napos.

Ennek már 7éve.Most kismama vagyok,első baba.:)

Anno a ciklus bajaimmal minden orvos azt mondta,hogy a súly miatt van és tessék fogyni...és tökéletesen igazuk lett ha még mi páciensek nem is szeretjük azt ha xy dolgokat a súlyra fognak.

A nővérem 165cm-mel és 95kg-val amiből sose volt hajlandó fogyni,mert hogy neki így jó és,hogy ő nem tud lefogyni ,mert ő nem bírja megállni,hogy ne egyen mindent..na ő 10év reménytelen próbálkozás és rengeteg orvosi javaslat után,hogy fogyjon le valamennyit legalább 20-kgot esett teherbe,de minden létező baja van a terhesség alatt...terhességi vércukor,vérnyomás és szív gondok,fullad és fáj mindene és már hetek óta bent tartják a kórházba..persze ő mind ezeket arra fogja,hogy 35éves múlt márciusban...de igen is a súlya a legnagyobb gond.

Szóval kérdező ne haragudj,de a gondjaid a súlyod miatta vannak és tessék lefogyni mielőtt babával próbálkoztok.:)

14+2 hkm

2015. máj. 25. 03:43
 7/9 anonim ***** válasza:
Menj el orvosi kivizsgálásra, és ne a gyakoriról várj orvosi diagnózisokat..
2015. máj. 25. 07:42
 8/9 anonim ***** válasza:

"Egyáltalán nem biztos, hogy neked a 160g CH diéta be fog vállni"

Ezzel egyetértek, bár én javasoltam neki. De úgy érzem, hogy itt 2 mondatban inkább ajánlok egy olyat, ami nem von meg alapvető tápanyagokat a testtől, mint hogy saját feje után menve egyszercsak atkins, paleo és társai alapján még rosszabb helyzetbe sodorja a testét. Az emberek 90%-a, aki fogyni akar, koplal. És ez még rosszabb, mint ha nem a neki teljesen megfelelő, kiegyensúlyozott diétát követné.

Azzal is egyetértek, hogy már a 75kg is sok, 165 centihez 60 alatt lenne jó lenni. Jobb az őszinteség, csak épp nem mindegy lelkileg, hogy 20 vagy 40kg leadására készül az ember. Aki meglátja a 40-et, úgy érzi, elérhetetlen. (Én is így voltam vele, végül -35kg lett a vége. De az elején egy lyukas garast nem adtam volna a sikerért.)

2015. máj. 25. 08:24
 9/9 anonim ***** válasza:

Hagyd el a fehér lisztes és fehér/barna cukros ételeket (péksütik, gyorskaja, tészták, bolti gyümölcslevek és üdítők, stb.), és a zsíros húsokat, valamint a krumplit ne edd együtt a hússal. Az étkezésed minimum 50%-át tegyék ki a friss gyümölcsök-zöldségek.

Ezen felül mozogj hetente legalább kétszer, ez kezdetben lehet séta is. Nagyon ajánlom az aviva tornát, főleg a ciklus rendezése miatt is, azt elég hetente 2x30percig végezni, és rendezi a hormonális gondokat, és a súlyleadásban is sokat segít. Tea helyett is ezt javaslom.

A mogás és az étkezés határozza meg, hogy a hormonjaid tudnak-e normálisan működni, mindkettő kell hozzá, de önmagában az egyik is elég lehet, hogy rendesen működjenek.

Kezdheted sávosan is, ha nagyon nehéz, és hirtelen változtatásnak tűnik, tehát pl. 1. hónapban elhagyod a cukros dolgokat, és heti 1x avivázol, 2.-ban a fehérliszteseket, és heti 2x avivázol.

Arra figyelj, hogy napi sokszor egyél kevesebbet. Ehhez nekem jól bevált trükk: kis méretű tányérra szedem ki az ételt, így nyugodtan megpakolhatom, és megehetem. Ezen kívül zöldséget, illetve az abból készült levest, valamint almát bármikor eszem a nap folyamán. Lehet a szénhidrátot is számolni, ahogy fentebb írták, de az nekem elég macerás volt, és ez a fentebbi sokkal jobban bejött. A nyers gyümölcs-zöldség ebből nagyon fontos.

2015. máj. 25. 16:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!