Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Mit takar az, amikor azt...

Mit takar az, amikor azt mondják, hogy valaki túlsúlyos és nehezebb teherbe esnie és kihordania egy terhességet?

Figyelt kérdés
Ne értsetek félre,mármint értem, hogy az nem előnyös, ha valaki túlsúllyal rendelkezik(alapból sem), de nagyjából mit jelent, mert nem tudom hova "mérni" körülbelül kg-ban. Mert azért hallottam már olyat, hogy valakinek lazán sikerült akár 100kg súly felett is.És mit lehet ilyenkor tenni (fogyókúra és egyebek..)Akár példát is írhattok ilyen esetekről, ha tudtok.A válaszotok előre is köszönöm!!!
2011. dec. 9. 12:19
 1/6 anonim ***** válasza:

Az attól (is) függ, hogy miért túlsúlyos, mert az ok lehet hormonprobléma is, akkor érthető, hogy miért esik nehezen teherbe.

Én 165 cm vagyok a 2. babámmal 88 kilósan estem teherbe, szerintem ez már túlsúly. Nem tervezett baba volt, szoptattam még az elsőt (hol volt mensim, hol nem) ÉS spirálom is volt, úgyhogy az esélyét mérni sem lehetett %-ban. Mindkét gyerekemmel 102 kg-val mentem a szülőszobára, a 39. héten szültem, a kihordással nem volt gond.

Nekem egyébként 72 +-2 kg a versenysúlyom. Az elsővel és a harmadikkal is 74 kg-val estem teherbe.

2011. dec. 9. 12:46
 2/6 anonim ***** válasza:

Nekem 60 kilósan nem jött össze. 55 kilósan sem. Aztán 78 voltam, amikor igen (igaz, ezt a túlsúlyt gyógyszer okozta).

162 cm vagyok.

2011. dec. 9. 13:00
 3/6 anonim ***** válasza:

Én nagyon túlsúlyos vagyok és az is voltam.

Amikor megnézték a testzsír arányomat, megállapították, hogy az ideális kiló nekem 76-82 között lenne, ehhez képest vagyok most 98kg - második próbálkozós hónapban összejött a terhesség.

Az első gyereknél sokkal több voltam, 112kg-val estem teherbe, a 3. próbálkozásra. Semmi gond nem volt a terhesség alatt, és a szülésnél se.

Mondjuk a 112 kg-hoz híztam még 9-et a szoptatás alatt, egy éve fejeztük be, azóta fogyózok, így sikerült ezalatt az egy év alatt 98-ra lemennem.

Így már "csak" 16-18 kg plusz van rajtam, de szülés után majd azt is leadom, emiatt nem aggódom.

Most is figyelek magamra, hogy ne hízzak, továbbra is tornázom, és ésszel eszem.

Biztos vagyok benne, hogy ezzel a terhességgel se lesz semmi gond:D

2011. dec. 9. 13:18
 4/6 anonim ***** válasza:

Igen, a súlyfölösleg befolyásolhatja a nemi ciklust, csökkentheti a peteérések számát. Ilyen módon csökkentheti a teherbeesés esélyét is.

Amennyiben a fogamzás bekövetkezett, a jelentős súlyfelesleg a terhesség során is kockázati tényezőt jelent, mind az anyára, mind a magzatra nézve. Ezért a testsúlycsökkentés mindenképpen javasolt, de ha esetleg már régebben próbákoznak sikertelenül a babával, akkor ezen túl javasolt a kivizsgálás is.

Én ezt találtam az interneten erre a kérdésre!

2011. dec. 9. 13:50
 5/6 anonim ***** válasza:
Barátnőm elég erős testalkatú, a nyáron mikor teherbe esett fogyott 6kilót, majd gyorsan visszaszedte majdnem a dupláját:) mikor teherbe esett és az orvosa azt monda, hogy ez a súlygyarapodás jótékonyan hatott a teherbeesésen. Én mikor 55kilósan terhes lettem, igaz megnőtt az étvágyam és elkezdtem hízni, de sajnos 6hetesen elment a babánk :( Az étvágyam megmaradt, meg nem is akartam fogyni (mondjuk hízni sem, de híztam rendesen) 3hónapra rá 67 kilósan estem teherbe, most 11hetes voltam tegnap és minden rendben velünk :)) nem tudom van e összefüggés, csak ezek a tapasztalatok !
2011. dec. 9. 14:09
 6/6 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszotokat!!!Üdv mindenkinek
2011. dec. 12. 05:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!