PCOS-ok! Metformin nélkül is sikerülhet a baba? Nem vagyok túlsúlyos! Elég a diéta és a mozgás? Leginkább azok válaszát várom, akik szintén soványak, és már nincs miből leadni! :-/
Köszönöm,hogy válaszoltál,a párom egészségügyis,és ő szerinte,ha eszek,felmegy a cukrom,ha pedig mozgok ,akkor lemegy!Minek akkor ehhez gyógyszer,ha én magam is kordában tarthatom a dolgot! Hozzáteszem nagyon jó a vércukrom!
neked milyen volt a terheléses vizsgálat!leírnád az eredményeidet! csak a vércukrot!
szia, én is sovány vagyok, 46 kg-val kezdtem a terhességet (165 cm). Nekem súlyos volt az IR-em, 165 volt a terhelt inzulinom, a cukrom általában jó volt, a terhesség során sem volt vele gond. Viszont a sima merckformin sem volt elég, a doki szerint soványaknál általában a diéta, mozgás nem elég, és nálam gyógyszert is kellett váltani, eucreast kaptam, akkor sikerült a baba. Emellett 200 g-os CH diétát kellett tartanom.
Az én esetemben nem sikerült volna met nélkül, de mindenki más.
IR-es is vagy, vagy csak PCO? Milyenek lettek az eredményeid?
Azért mert nem vagy túlsúlyos egyáltalán nem jelenti hogy nem kellene gyógyszert szedni. Sovány emberek is PCO-sok, IR-es-ek. Azért mert sovány vagy, szénhidrátot eszel, akkor is dupla inzulint használ fel a szervezeted hozzá, mint egy túlsúlyosnak. Nem azon van a lényeg hogy mit adj le kilókban, hanem hogy szabályozd a szénhidrátbevitelt
Én csont sovány vagyok, mégis Meten "élek", és kő kemény ch diétán immáron 7-ik éve. Nekem a Metforminnal sikerült a baba.
Szia! Én is Metet szedek, 750Mg-mot / nap.
165 cm és 56 kg vagyok, 33 éves.
Én mindenképp szedem, mert rég nem jön a baba nálunk sem, ill. volt egy terhességem ami elhalt sajnos még az 5. hét előtt. Akkor már szedtem a gyógyszert.
Én mindenképp szedem amíg a babához kell, aztán majd meglátjuk miket tudok egyezkedni a dokikkal. Szerintem szedd. Nekem a terheléses cukrom volt 2 óra után 11.4 a többi értékem rendben volt szerencsére.
Nekem sem volt túlsúlyom.
Inkább híznom kellett, hogy 21 legyen a BMIm, ami diéta mellett nem volt egyszerű, de híztam 2 kilót.
Megehettem napi 220-240 CH-t, míg akinek fogynia kell 160-180 ehet max.
Hidd el, megéri kitartani.
13 hetes km
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!