Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » PCOS-ok! Metformin nélkül is...

PCOS-ok! Metformin nélkül is sikerülhet a baba? Nem vagyok túlsúlyos! Elég a diéta és a mozgás? Leginkább azok válaszát várom, akik szintén soványak, és már nincs miből leadni! :-/

Figyelt kérdés
2013. febr. 9. 14:45
 1/6 frászkarikaborsó ***** válasza:
én is sovány vagyok de velem szedettek metformint is, a diétát és a mozgást nagyon keményen tartottam és sikerült is a baba. Nem tudom elég-e nálad a diéta és a mozgás, mert van akinél elég lehet de a súlyosabb eseteknél biztosan nem elég. Az nem jelent semmit hogy vékony vagy, attól még lehet súlyosabb IR-ed mint egy túlsúlyosnak - sőt, a vékonyak hátrányban is vannak mert a fogyással eleve javul az inzulinérzékenység, nekünk meg már nincs miből fogyni. Én közben szülés után már IGT-s is lettem sajnos, ami már a cukorbetegség előszobája, pedig mindent megteszek hogy tartsam a diétát még így is :(
2013. febr. 9. 16:13
 2/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm,hogy válaszoltál,a párom egészségügyis,és ő szerinte,ha eszek,felmegy a cukrom,ha pedig mozgok ,akkor lemegy!Minek akkor ehhez gyógyszer,ha én magam is kordában tarthatom a dolgot! Hozzáteszem nagyon jó a vércukrom!

neked milyen volt a terheléses vizsgálat!leírnád az eredményeidet! csak a vércukrot!

2013. febr. 9. 16:32
 3/6 anonim ***** válasza:

szia, én is sovány vagyok, 46 kg-val kezdtem a terhességet (165 cm). Nekem súlyos volt az IR-em, 165 volt a terhelt inzulinom, a cukrom általában jó volt, a terhesség során sem volt vele gond. Viszont a sima merckformin sem volt elég, a doki szerint soványaknál általában a diéta, mozgás nem elég, és nálam gyógyszert is kellett váltani, eucreast kaptam, akkor sikerült a baba. Emellett 200 g-os CH diétát kellett tartanom.

Az én esetemben nem sikerült volna met nélkül, de mindenki más.

2013. febr. 9. 17:19
 4/6 anonim ***** válasza:

IR-es is vagy, vagy csak PCO? Milyenek lettek az eredményeid?

Azért mert nem vagy túlsúlyos egyáltalán nem jelenti hogy nem kellene gyógyszert szedni. Sovány emberek is PCO-sok, IR-es-ek. Azért mert sovány vagy, szénhidrátot eszel, akkor is dupla inzulint használ fel a szervezeted hozzá, mint egy túlsúlyosnak. Nem azon van a lényeg hogy mit adj le kilókban, hanem hogy szabályozd a szénhidrátbevitelt

Én csont sovány vagyok, mégis Meten "élek", és kő kemény ch diétán immáron 7-ik éve. Nekem a Metforminnal sikerült a baba.

2013. febr. 9. 19:10
 5/6 anonim ***** válasza:

Szia! Én is Metet szedek, 750Mg-mot / nap.

165 cm és 56 kg vagyok, 33 éves.

Én mindenképp szedem, mert rég nem jön a baba nálunk sem, ill. volt egy terhességem ami elhalt sajnos még az 5. hét előtt. Akkor már szedtem a gyógyszert.

Én mindenképp szedem amíg a babához kell, aztán majd meglátjuk miket tudok egyezkedni a dokikkal. Szerintem szedd. Nekem a terheléses cukrom volt 2 óra után 11.4 a többi értékem rendben volt szerencsére.

2013. febr. 9. 22:38
 6/6 anonim ***** válasza:

Nekem sem volt túlsúlyom.

Inkább híznom kellett, hogy 21 legyen a BMIm, ami diéta mellett nem volt egyszerű, de híztam 2 kilót.

Megehettem napi 220-240 CH-t, míg akinek fogynia kell 160-180 ehet max.

Hidd el, megéri kitartani.

13 hetes km

2013. febr. 16. 19:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!