Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Mit jelent a "rágörcsölés" a...

Mit jelent a "rágörcsölés" a babavállalásra, és hogyan lehet elkerülni?

Figyelt kérdés

2015. márc. 23. 14:21
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
3-as! Igen, sokan monjdak, hogy nem jön, ha ragörcsölsz... es biztosan van benne valami, mert nekem is az elsö babam akkor jött, amikor mar kijelentettem, hogy nekünk egyszerüen nem lehet babank. Szeretnek nem ragörcsölni, de nagyon nehez nem erre gondolni. Nagyon gratulalok neked! Es hogy sikerült a baba? Elengedted a gondolatot, es egyszercsak jött? Vagy meg benne voltal a "gragörcsölesben"? :) Szivböl gratulalok neked, es nagyon sok boldogsagot kivanok! :)
2015. márc. 23. 22:48
 12/15 anonim ***** válasza:
Koszonom. :-) Tavaly elott kaptam munkat, akkor elhataroztuk a parommal, hogy nah, akkor most... a reakcio az volt, hogy meg a menszeszem is kimaradt 2-3 honapig. Fel evig birtam a melot osszesen, mert valahogy sok volt. Igy megbeszeltuk, hogy jo, akkor szuneteltetjuk a babaprojektek amig nem lesz uj munkam. Hat a nagy lazulasban helyre akart alni a ciklusom es volt egy senki es semmi nem erdekel minket ejszaka, lesz ami lesz elvezetes khm-el. Hat a kovetkez honapban mar nem a stress miatt nem jott meg. Vagyis amikor mar nem igazan foglalkoztunk a dologgal akkor sikerult. De egyaltalan nem banom. Mar csak a veget varom. Szoval igaz en meg nem gorcsoltem ra a dologra, csak szimplan nem vedekeztunk, de szerettuk volna, addig nem akart osszejonni. :-)
2015. márc. 23. 23:38
 13/15 anonim ***** válasza:
Én vagyok az ellenpélda. Nem görcsöltem rá, mégsem jött a baba, mert más oka volt. A 8. sikertelen hónapban már orvosnál voltam. Ha ez rágörcsölésnek számít, h felkerestem egy orvost, akkor legyen, rágörcsöltem. Évekig lazulgathattunk volna még, wellness, nyaralások, új munka, tanfolyam,lekötni magam, változások az életemben, minden megvolt, mégsem jött volna soha de soha, mert kiderült, nekünk csak lombikkal lehet gyerekünk. Így is lett. szóval néha hiába mondják, h csak el kell lazulni. Én örülök, tényleg, ha valakinek csak ennyi kell hozzá, de higgyétek el, akinek több mint egy éve nem esik teherbe, annak nem semmiért javasolják a teljes kivizsgálást. Mert oda már nem elég a wellneshétvége
2015. márc. 24. 09:34
 14/15 anonim ***** válasza:

Szóval néha igenis hasznos a rágörcsölés, mert előrébb visz a probléma megoldásához. Jah, én semmi csodateával, vitaminnal, hőmérővel nem töltöttem az időmet szerencsére. Vannak, akik ezekkel is éveket lőnek el, mielőtt orvoshoz fordulnának.

Mi hamar léptünk, nem volt időnk belebetegedni, h nem jön a baba. Persze, lelkileg mindkettőnket megviselt minden egyes sikertelen hónap, de nem jutottunk nagyon mélyre. Szóval ha úgy érzitek, h valami nem oké, valamit tenni kéne, akkor lépjetek minél hamarabb, ne hallgassatok a "jaj, csak el kéne lazulnotok tanácsra". Általában mikor ezeket a tanácsokat kapja az ember, már rég túl van a lazuláson és mégse történt semmi.

Szerintem úgy lehet elkerülni a rágörcsölést, ha nem vonakodtok-tanakodtok sokáig, hanem azonnal orvos, amint úgy érzed, nem stimmel valami, legyen az 4 hónap vagy 14.

2015. márc. 24. 09:41
 15/15 anonim ***** válasza:

Én szerencsére nem voltam ilyen hellyzetben. 3 gyermekem van, akik akkor jöttek össze jóformán amikor akartuk.

DE

ÉN MEGÉRTEM, ha valaki rágörcsöl, és szerintem tök normális az adott szituba. Itt sokszor tapasztalom, hogy ha valaki félelmeitől tartva, szorongva ír ide, hogy írjunk neki valamit, hogy vajon mit tegyen, mert aggódik, és tök kivan már lelkileg, mindenki a stresszt említi, meg a ne görcsölj rá szlogent. Már bocsánat, de hogyne görcsölne?? Hiszen egy pár, akkor válik családdá, ha van utód (a létrejötte már mindegy: saját vagy örökbe fogadott), ergo egy család működése, jövője múlik ezen. Ha erre nem görcsölsz, akkor mire? Itt nem a görcsölés a lényeg, hanem a helyzet tisztázása, a hogyan tovább megtalálása. Mert ha tudod a választ, akkor tudod kezelni a problémát a saját elképzelésetek szerint. Amíg nem tudod, addig kétségek gyötörnek, önvád, akármilyen kemény nő is vagy. Szóval a válaszom az, hogy nem kell elkerülni, mert ha fenáll ez a helyzet, akkor elkerülhetetlen. (azt gondolom, de nem vagyok pszichológus és csapjatok le nyugodtan), hogy ez olyan, mint a gyászfolyamat (közeli hozzátartozónál), mindenkin kijön a hiány, ugyanaz zajlik le, de valakinél hamarabb, gyorsabban, elhúzódva, lassabban gyógyulva. A lényeg a végén a gyógyulva szó. Kívánom mindenkinek ezen a téren a legszerencsésebb kimenetelt.

2015. márc. 25. 15:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!