Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Mit jelent a "rágörcsölés" a...

Mit jelent a "rágörcsölés" a babavállalásra, és hogyan lehet elkerülni?

Figyelt kérdés

2015. márc. 23. 14:21
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
72%
Hát úgy gondolom, hogy rágörcsölni úgy lehet, hogy már nagyon akarja valaki és éjjel-nappal ez jár az eszében. Azt, hogy hogyan lehet elkerülni sajnos nem tudom.... talán le kell az embernek kötni a gondolatait más dolgokkal, csak sajnos ez nagyon nehéz annak, aki már nagyon szeretne babát..
2015. márc. 23. 14:24
 2/15 anonim ***** válasza:
71%
Rágörcsölés akkor van, mikor minden percben szinte azon jár az eszed, hogy miért nem jön össze. Tízesével csinálod a teszteket és apátiába zuhansz, ha negatív. A férjedet kiüldözöd a világból, mert folyamatosan méred a reggeli hődet és nyaggatod, hogy ma peteérésed van és szexelni kell.
2015. márc. 23. 14:29
 3/15 anonim ***** válasza:
83%
Mikor mindennap csinálsz egy terhességi tesztet, folyamatosan méred a hőmérsékleted és minden apró szélgörcs (bocs) esetén azt gondolod, hogy na most összejött biztosan, mert éreztél valamit. Amikor meg megjön sírógörcsöt kapsz, mert már megint nem sikerült. Nem beszélve arról, hogy a negatív teszteket szétszeded, mert te ilyen- olyan szögből, fényből úgy látod van ott valami, aztán feltöltöd ide a képét és várod a pozitív válaszokat, ha pedig valaki azt mondja, hogy negatív akkor szívtelen kötsögnek titulálod, és lepontozod. Nagyából ennyit jelent.
2015. márc. 23. 14:37
 4/15 anonim ***** válasza:
Szerintem a rágörcsölés már az a szint, amikor ovu tesztet veszel, és azokban a napokban intenzívek vagytok, a többi napon meg nem, és a fenn maradó időben már alig beszéltek másról, már más nincs is, csak az a pár nap remény.
2015. márc. 23. 14:41
 5/15 anonim ***** válasza:
74%

a 3-as válaszoló teljesen jól leírta mi is az a rágörcsölés!

Még annyival egészíteném ki, hogy:

- ha mindezt már az első pár hónapban csinálod, az nagyon nem jó

Hogy tudod elkerülni?

-pl. nem olvasod ezt az oldalt! :)

- lekötöd magad

- "babaprojekt" helyett a pároddal élvezed a szexet és nem kényszerből projekteltek

2015. márc. 23. 14:54
 6/15 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos azt kell mondjam, van az a pont, amikor az ember rágörcsöl, ha akarja, ha nem. Persze, akinek fél éven belül összejött, az persze, h büszkén jelenti ki, h ők nem görcsöltek rá. Na de mi történt volna, ha 2,5 év után sem jön a baba?

Valószínűleg ő is bepánikolt volna, h talán nem is lehet gyerekük soha. És akkor jön a neten olvasgatás, teák, vitaminok, gyertyaállás, szomszéd ezt ajánlotta, kolléganőnek azzal sikerült, rendelni kéne ovutesztet, na keressünk dokit, a doki előírja a hőmérőzést 3 hónapig és tessék, helyben is vagyunk. ...és ha még ezek sem segítenek, akkor valahol érthető is, ha az ember görcsösen félni kezd a továbbiaktól, h talán nem sikerül megtalálni a problémát és ennek az egésznek már sose lesz vége.

2015. márc. 23. 15:59
 7/15 anonim ***** válasza:
80%
Utolsó én nem értek veled teljesen egyet. Kb másfél évig próbálkoztunk, na ezalatt görcsöltem rá nagyon a dolgokra (hőmérés, terhességi tesztek hada stb). Aztán kezdtem megnyugodni és beletörődni, hogy nem fog összejönni. Minden vágyam egy bébi volt, de be kellett látnom, hogy nem fog összejönni. Eltelt legalább 3 év, amíg nem gondoltam a dolgokra, nem izgultam, éltem a minden napokat. Úgy voltam, ha összejön akkor nagyon boldog leszek, ha nem akkor is megy az élet tovább. A férjem külföldre ment dolgozni, én pedig maradtam itthon. Egyszer hazalátogatott meglepiből és úgy megörültünk egymásnak, hogy pár hét múlva észre vettem, hogy nem jött meg. Ma már 11 hónapos az én kis csodám. Szóval lehet úgy, hogy az ember nem görcsöl rá. Szerintem, ha ezen kattogtam volna összesen 4 évig, most nem lenne a gyönyörűségem, sőt férjem sem, mert megőrült volna tőlem.
2015. márc. 23. 17:53
 8/15 anonim ***** válasza:

"Kb másfél évig próbálkoztunk, na ezalatt görcsöltem rá nagyon a dolgokra"

Akkor mégis igazam van. Én azt mondtam, mindenkinél megvan az a pont, mikor rágörcsöl. Neked 1,5 év. Az egy dolog, h utána leálltál, de igazoltad a felvetésem.

2015. márc. 23. 20:15
 9/15 anonim ***** válasza:
100%

Igen, a ragörcsöles valoban azt jelenti, hogy az embernek minden gondolata a baba körül jar, es keresi minden apro jelet, hatha most összejött. Sajnos en is beleestem. Tul vagyok egy csomo ovuteszten, terhessegi teszten, mehpempön, sok sirason, idegeskedesen, halvany pozi teszten, par napi felhötlen öröm-erzesen, aztan oriasi csalodason, minden havi remenykedesen... most egyelöre ugy erzem, ez addig fog tartani, amig nem jön a baba. Nem merem elhatarozni, hogy abbahagyok mindent, hogy nem figyelem a sajat testem jelzeseit, mert akkor ugy erzem, hogy nem teszek meg mindent annak erdekeben, hogy jöjjön a baba. Most ebben a fazisban vagyok. Hogy mindent meg akarok tenni, es amikor azt mondhatom, hogy minden tölem telhetöt megtettem, hogy mar mindent kivizsgaltattam, es egeszseges vagyok, es minden rendben, akkor talan eltünik a görcs is, hogy nem en vagyok a hibas, hogy nem jön, hogy NEM RAJTAM MULIK! Azt hiszem ez a titka a ragörcsölesnek, hogy ugy erezzük, mi vagyunk a hibasak, es mindent meg akarunk tenni annak erdekeben, hogy sikerüljön.

Na, most sikerült sajat magamat megbögetni, azt hiszem megertettem valamit, ugyhogy kedves kerdezö, köszönöm a kerdest! :) Sok sikert minden babara vagyo parnak!!!!!

2015. márc. 23. 21:09
 10/15 anonim ***** válasza:
3-as vagyok. Szerintem aki mar atesett a lo tulso oldalara es ragolcsol a dologra akkor pont azert nem jon ossze a dolog. Nagyon sokszor hallottam mar, hogy valaki evekig probalkozott, minden csodaszert kiprobaltak, minden apro rezdulesre figyeltek es megsem jott ossze semmi. Aztan beletorodtek, hogy nem jon ossze es akkor jott ossze a dolog. Remelem ertitek mit szeretnek megfogalmazni. Szoval en mindig azt mondom mindenkinek, hogy nem kellene annyira gorcsolni a dolgon. De amikor oszinten elmondom a velemenyemet olyan hidegeket kapok pl itt a gyakorin, hogy en mar egyenesen a satan szulotje vagyok es mindenkinek csak rosszat akarok. Valaki mar ugy is leirt engem mint egy elkeseredett meddo akarmi aki a sok negativ teszthez direkt azt irja ami az igazsag. Elkuldenek mindenhova, mikor nem is ismernek, azt talalgatjak milyen szemet vagyok mert nekem biztos meg soha nem volt vetelesem, meg semmi mas. Mikor en is nagyon jol tudom milyen akarni egy gyereket es mit is jelent a missed ab. Jelenleg pedig 39 hetes vagyok es egyaltalan nem irigylem senki hiu abrandjait.
2015. márc. 23. 22:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!