Megyek laparoszkopiára átjárhatoságira. Ki mit tud róla? Altatnak?
Nekem nem laparoszkópiám volt, hanem HSG-m . Azt nem altatásban csinálják, csak fájdalomcsillapítót kaptam. Egy gép alá fektetnek, felhelyeznek a méhbe 1 katétert, a hüvelyen keresztül, és bevezetik a kontrasztanyagot, ami előre haladva megmutatja, hogy átjárhatók-e a vezetékek. Kb 2-3 perc az "éles" vizsgálat. Enyhe sugárzásnak vagy kitéve. (min RTg) Nálam mindkettő átjárható volt, mégis eléggé fájt, de simán kibírható...
a laparoszkópia annyiban más, h ott altatnak, mert vágnak a pocakon több kis lyukat. szóval, ha altatnak, azt nem fogod érezni. De vizsgálat előtt kérd meg a nővért, v dokit, hogy mondjon el róla mindent! Sok sikert!
Pont az előbb írtam le ugyanezt egy hasonló kérdésre. :)
Szóval nekem is laparral csinálták az átjárhatóságit, mert lassan 3 éve nem esek teherbe. A laparral még egy csomó más dolgot is ki tudnak zárni, ami sima hüvelyi uh-n nem látszik (mint például az endometriózis). Nálam találtak is endót, ami másképp ki sem derült volna, mert semmilyen rá utaló tünetem nem volt, ellenben meddőséget is okozhat. Ennek 4 hónapja, de azóta sem estem teherbe sajnos, úgyhogy nálam valószínűleg az inszem következik majd.
A műtétről. Igen, mindenképp altatnak. Persze ha valamilyen okból nem lehet altatni (szívbeteg vagy vagy ilyesmi) akkor nyilván nem. A műtétből konkrétan nem érzel semmit. Nekem előző nap be kellett feküdnöm reggel - mondjuk nem értem minek. Délben ehettem utoljára és onnantól hashajtózás. Kifosod a beled aznap. Utána hajnalban jön a nővérke, hogy leborotváljon (ezt szerintem otthon intézd el magadnak). A műtét előtt kb. fél órával kapsz egy bódító bogyót vagy injekciót, ami nekem nem ért semmit. Utána bekötik a kanünt, betolnak a műtőbe. Vénásan megkapod az altatót, eléd rakják a maszkot és szundi. Műtét utáni ébredés kicsit kellemetlen (én rókáztam elég keményen, ami a friss vágásokkal nem olyan vidám) és fél napig kb. volt bent katéter is. Ha lábon ki tudsz sétálni pisilni, akkor természetesen kiveszik. Másnap mehettem is haza. Utána van pár kellemetlen nap, meg fájt a vállam az altatógáz miatt. Kedden műtöttek, vasárnap varratot szedtek és hétfőn már dolgoztam. Nálam jobban biztos senki nem tojt a műtéttől, de így utólag visszagondolva egyáltalán nem volt vészes. Ha még tudni szeretnél valamit, kérdezz nyugodtan!
Szia!
Aranyos vagy hogy érdeklödsz.A mütét megvolt,nincs semmi bajom.Azt mondták hogy probálkozzunk és utánna ha nem sikerül akkor lombik.Szia
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!