Mikor utal be az orvos átjárhatóságira?
Úgy értem,van annak valamilyen tünete,ha nem átjárhatóak a petevezetékek?
Mi már 10 hónapja próbálkozunk,ovuteszt szerint is voltunk együtt,de semmi.Kezdek elkeseredni.Lassan készülünk a párommal spermavizsgálatra.
Még annyi,hogy minden hónapban iszonyú görcseim vannak menzikor.Ez lehet annak a jele,hogy valami gond van a petevezetékkel?
Szia!
Én kb. 1 hónapja voltam átjárhatóságin!A sztorim röviden annyi,h:Januárban volt 13 hónapja,h.próbálkozunk,de nem sikerült teherbe esnem,akkor elmentem a dokimhoz,h.nézzünk körül,rendben vagyunk-e(ja ,amúgy semmi rendellenes tünetem nem volt/nincs,a mensim is teljesen szabályos).Először középidőben megnézte ultrahangon,h.van-e peteérésem,volt.ezt kb.2-3 hónapig mindig nézte,aztán voltam hormonvérvételen,az is rendben volt,a férjemmel elmentünk spermavizsgálatra,nála is minden ok,aztán próbálkoztunk clostyval,de az csak összezavarta a ciklusom,ezek után mondta adoki,h. az átjárhatóságit még meg kéne próbálni,rászántam magam és az is megvolt áprilisban,átjárható mindkét petevezetékem.most 2-3 hónapot várunk,hátha az átjárhatósági kitisztította az utat és könnyebben leszek terhes,ha így sem sikerül,akkor továbblépünk(gondolom inszem következik),de most megpróbálok nem gondolni az egészre,kicsit elegem lett ebből a pár hónapos vizsgálódásból,majd ősszel újult erővel foglalkozom vele(de az is lehet,h.addig sikerül)Hát röviden ennyi,ha tudok szívesen válaszolok,ha még van kérdésed,addig is sok sikert!
Szia!
Én áprilisban voltam laporoszkópiás átjárhatósági vizsgálaton. Mind két petevezeték teljes elzáródását állapították meg.
Semmilyen tünetem nem volt, csak két éve nem jött már a baba.
Férjem volt adrológián, én hormonos vérvételeken. Ezeknél minden rendben találtak és akkor mondta a doki, hogy meg kéne nézni a petevezetékeimet.
Most már lombikozunk. :-)
Mi 4 éve nem védekezünk. 1-szer sem fogant meg a baba :(
Most már neki tudtunk vágni a kivizsgálásoknak februárban mivel külföldön élünk volt mit intézkedni,na meg a nyelv most már megy jól,ez nagyon fontos.
Első hónapban: pé követése,hormonvizsgálat,együttélési teszt(kenetemben nem volt élő hímivarsejt ,itt derült ki hogy nagyon rossz lett párom eredménye lázas volt)minden más rendben volt. Második hónap petvezeték átfúvás. Én évekig küzdöttem a hüvelygombával és társaival ,de sosem volt komolyabb problémám . Féltem ,hogy el vagyok záródva,de szerencsére semmi gond nincs. Várnunk kell fél évet és akkor jön az inszem ,de addig esélyt adnak a spontán babának:)Egyébként mindig érzem a pé-t és rendszeres ciklusaim vannak.
Petevezeték elzáródást többnyire komolyabb nőgyógyászati problémák okozzák.Tünete nincs az összenövésnek.
De van akinek szülés után nőtt össze.
A mensikor a görcsölés biztos nem utal összenövésre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!