Teherbe eshet így a párom?
23 vagyok ő 21,gyereket tervezünk,de nemrég kiderült,hogy kétoldalú petefészek cisztája van.
Egész nap csak zokog,hogy neki nem lehet majd gyereke,ez miatt.
Ezt meglehet oldani valahogy máshogy is?Beavatkozások nélkül?
Norcolut gyógyszert szedd,amit nem tudunk,hogy mikor jön meg tőle a mikulása.
Volt terheléses inzulinon,de nincs IR-e,ezt mindegyik doki meg mondta,különleges esete a PCO-nak.
Mi a különbség a PCOS és a PCOS között?
Részletesen ha megkérhetném!
Hogy lehetne sikeres a teherbeesés,kaptunk tippeket pl:cickafark tea,barátcserje tea vagy kapszula,palástfű tea,Metformin,Clostylbegyt,fog.gátlót,de az csak rontott a helyzeten.
Nézd, itt több PCOsnak is sikerült:):
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__terhes..
Mostanában leállt a baba téma,úgy gondolja majd pár év múlva lehet gyereke.
Köszönöm 13:39
14:13
Nem egésznap zokog,én vittem túlzásba,bocsánat,ha meglát egy csecsemőt akkor szomorú lesz,meg hát most minden barátunknak lett gyereke,csak még nekünk nem.
Igen én is azt hiszem kell egy pszichológus neki,nem bántásból.
10:08-as,bocsi akkor biztos elnéztem,ma kicsit sokat olvasgattam ezekről,belebonyolódtam,nem tudom ti hogy bírjátok,én megőrülnék tőle.
A norcoluttól nem menstruáltál?
És kitől lehet kérni metformint?
És amúgy ez mi?Mit kell vele csinálni?
Ciklus 2.fele,na az mikor van?Bocsi nem tudok ilyeneket,ezen a téren hiányaim vannak.
Szóval,akkor ne nagyon erőltesse meg magát,mit csinálhat?
Meghozta a torna a menzeszed?Ez komoly?
Értem,huh akkor elküldöm a barátnőm ilyenre,nincs most beleszólása,ez csak neki lesz jó.
Már 6 hónapja próbálkozunk,de eddig sikertelenül.
Ezért próbáljuk a gyógyteákat,mert nem szeretném ha felborítaná a hormonjait a gyógyszerek.
Köszönöm az oldalakat,együtt néztük most is barátnőmmel.
10:08-as vagyok, igen, a torna meghozta akkor is, amikor már nem szedtem a Metformint. A teák nem mindenkinek jók, van, akinél beválnak, van, akinél nem.
A Norcolut előtt már hónapokkal nem menstruáltam, azt kezelésképpen kaptam, de csak rontott a helyzeten, mert nem a valódi ok lett kezelve.
A ciklus 2. fele a második 2 hét. A ciklus első napjának az számít, amikor megjön normálisan a menzesze. Egy átlagos ciklus 4 hétből áll, és a 14. napon van a peteérés. Ezt követően 14 nap, amíg megjön újra a menstruációja, ebben az időszakban kezdődik el a petesejt megtermékenyülése esetén a beágyazódás. A beágyazódást gátolhatja a túl erős sport (ugrálás, erősebb rázkódás, a hasizmok erőteljes megterhelése, sarokra esés), ezért nem tanácsos pl. a step-aerobic babavállaláskor.
Nehéz lehet neki látni, hogy körülöttetek mennyi baba van, de az ürömben az öröm, hogy még csak 21 éves. Van, aki ezzel a problémával 35 évesen szembesül, és nincs túl sok ideje helyrehozni.
Dobjátok ki a kenyeret, a krumplit, meg a tésztákat a baba (és magatok) érdekében a kukába, és egyetek minél több friss gyümölcsöt, zöldséget.
Ami még eszembe jutott: érdemes lehet mindkettőtöknek E vitamint szedni, az nem árt, és ha esetleg ösztrogéndominanciája van (amire a ciszták mellett megvan az esély), akkor segít helyrerakni. Mondjuk az Aviva erre is jó, úgyhogy ezt nem muszáj. Egyébként tornázhattok együtt is, a férfiakra is nagyon jó hatással van (ha több, fürgébb spermát szeretnél, ez abban is segít). Heti 2xfél óra meg igazán nem sok.
Viszont kitartónak kell lenni. Ja, és ne csak peteéréskor legyetek együtt, mert spontán peteéérés bármikor lehet. Sok nőnél van minden ciklusban egy meghatározott időben, egy netes kalkulátor kiszámolja a barátnőd születési dátuma és helye alapján, így ezeken a napokon is érdemes próbálkozni:
(ha kell segítség a kitöltésnél, szóljatok, a megadott időpont előtti 72-24 órára érdemes időzíteni az együttlétet).
Még egy tanács, amit már előttem valaki itt írt, a rástresszelés valóban nem túl jó. Képzelje el a barátnőd, hogyha nem lenne ez a gyerektéma egyáltalán, akkor mi az, ami lekötné, mivel foglalkozna szívesen. De tényleg, egy pillanatra csukja be a szemét, vegyen egy mély levegőt, és képzelje el, hogy mi az, ami érdekelné, mi az a tevékenység, ami örömmel tölti el? Mi az, amiről szívesen tanulna többet?
A Metformint endokrinológus írhatja fel (nekem mondjuk a nőgyógyász írta fel, de elvileg nekik nem szabad). Viszont ha csinálja a tornát, és betartja az étrendet, akkor valószínűleg nem lesz rá szüksége, és ott lesz az a baba nemsokára. Viszont legyetek kitartóak a tornában. Van, akinek 1-3 hónap alatt meghozza az eredményt, van, akinek 6-8 hónap is kell.
És mennyi idő múlva jött meg a menstruációd?
A barátnőm szedi,semmi baja,de még mindig nem jött meg neki.
Értem,köszönöm a részletezést.
Értem,akkor ezért mondja hogy kb:a közepén jobban teherbeeshet...
Persze nem csodálom hogy nem bírja.
Áh szóval én is mehetek a párommal :)
Csodás..bármikor lehet spontán peteérés,például?
Az is jó amikor elmegy?Vagy az nem ilyen?
A baj az,hogy sokat dolgozom és este mikor én hazamegyek ő alszik,reggel ő korán megy dolgozni 6-kor,én 8-kor kelek és 9 kor megyek.
Hétvégén tudunk együtt lenni,persze próbálkozunk gyakrabban együtt lenni.
Ezt képes az internet kideríteni?
Nagyon komoly kiírta hogy mikor lesz kisfiú és mikor kislány.
Értem köszönöm,kitartóak leszünk és próbálom lekötni valahogy.
Nagyon szépen köszönöm tényleg.
Ha van kérdésem majd írhatok?
Igen, Clostyt orvos írhatja fel (nőgyógyász is, endo doki is).
Nem emlékszem, hogy a Norcolut mennyi idő után hozta meg, és igazából az nem is rendes menstruáció, amit meghoz, csak a hatóanyagok arra késztetik a szervezetet, hogy váljon meg a méhnyálkahártya egy részétől, tehát ez csak amolyan "fake" menstruáció.
A spontán peteérést elősegíti az orgazmus, szóval ilyen értelemben igen, bármikor lehet. Személyes véleményem ezzel kapcsolatban az, hogy a linkelt netes kalkulátor szerinti peteérés az, amit spontán peteérésként magyaráznak az orvosok, mivel ez ilyen Hold hatásával összefüggő cucc, és bár biológiailag elvileg bizonyított, tudományos körökben még nincs teljesen elfogadva, hiába jelölték a hapsit 2szer is Nobel-díjra. Szóval egy orvos azt mondaná neked, ha a biológiai ciklustól teljesen eltérő időpontban van a netes kalkulátoros nap, hogy spontán peteérése volt az asszonynak:) Valójában azokon a napokon a Hold pontosan olyan állásban van, mint amikor a párod született, ezért ismétlődnek az időpontok 28 naponként. Sportolóknál is megfigyelték már, hogy (nemtől függetlenül) jobb teljesítményt nyújtanak azon a napon, amikor a Holdállás pont olyan, mint amikor megszülettek. Gondolom ezt nehéz tudományosan bizonyítani, hogy miért van. A nők pedig ezen a napon termékenyebbek. Érdemes kihasználni szerintem, akár igaz, akár nem, hátha bejön (ahogy nagyon sok párnál már bejött).
Persze, kérdezz nyugodtan, ha felmerül valami.
Értem,és mire is jó pontosan a gyógyszer?
Igen azt tudom,hogy nem igazi menzesz,azt viszont nem tudom hogy tudnék segíteni abban,tud ennek érdekében valamit csinálni,hogy rendes menzesz jelentkezzen?
Értem,akkor legyünk együtt azokon a napokon,hátha esetleg sikerül.
És ha teherbeesik,majd megszületik a baba utána normálisan fog vérezni?
Itt vannak infok a Metforminrol:
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__teherb..
Rendes menzesz akkor jelentkezik, ha a hormonjai rendben vannak, erre valo az etrenden valo valtoztatas es az aviva torna.
Ha teherbeesik, majd megszületik a baba, akkor attol függ, hogy visszaall-e a ciklusa, hogy folytatja-e a korabban emlitett etkezesi format, es tovabbra is mozog-e. A glutentol(kenyer, teszta, peksüti) es a cukortol(feher cukor, barna cukor, ill. a kemenyitöt tartalmazo etelek (krumpli)) valoszinüleg egy eletre meg kell valnia, illetve csak korlatozottan eheti.
Szia! Harmadik válaszoló vagyok, az értékekre többen is kíváncsiak lennénk! :) Már csak azért is, mert már furdalja az oldalamat a kíváncsiság, hogy milyen értékekre mondták, hogy jók... Engem a nőgyógyászom asszisztense áradozva hívott fel, hogy ilyen tökéletes értékeket régen látott...
Aztán öndiagnosztizáltam magam, a terhelt cukor az éhgyomri alá esett, ami nem jelent IR-t(max. még nagyon enyhét), de a PCO-nak már tökéletes alapja sajnos, és az inzulin értékeim is 10 körül voltak, babásodáshoz a max. 8 lehet. UH képen megvoltak a cisztáim és a rendszertelen menstruációm is peteérés nélkül. Endokrinológushoz mentem, és amúgy szerinte is jól voltak a terheléses eredmények, de ő a PCO-ra alaphangon felírja a 2x500 Meforalt, mert tudja, hogy ez segít, plusz 4000 NE D vitamint és Inofolicot ajánlott. És láss csodát következő hónapban lett peteérésem (hőmérőztem, onnan tudom) és 30 napos ciklusom, utána hónapban pedig terhes lettem, most tartunk a 31. héten már! :) Napi ötszöri kevés étkezés, és kerülni a cukrot, fehér lisztet, sok sétával. Ennyi az én történetem, ezt tudom csak javasolni, és ha nem felejted el, írd le az értékeket. Ja és még egy, a ciklus 3. napi vérvételén a hormonsorban (ha volt ilyen neki) az LH és FSH értékét is leírnád?
Sajnálom a párom nem adja oda a leleteket,nem is értem,hogy miért nem.
Visszamentünk a dokihoz is kiderült,hogy pajzsmirigyével van baj és nem pco-s,csak a jellege az.
Így kapot gyógyszert 2-3 hónapig szednie kell és utána lehet a baba.
Tényleg nagyon sajnálom,de valahogy majd kikunyizom tőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!