Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Teherbe eshet így a párom?

Teherbe eshet így a párom?

Figyelt kérdés

23 vagyok ő 21,gyereket tervezünk,de nemrég kiderült,hogy kétoldalú petefészek cisztája van.

Egész nap csak zokog,hogy neki nem lehet majd gyereke,ez miatt.

Ezt meglehet oldani valahogy máshogy is?Beavatkozások nélkül?

Norcolut gyógyszert szedd,amit nem tudunk,hogy mikor jön meg tőle a mikulása.

Volt terheléses inzulinon,de nincs IR-e,ezt mindegyik doki meg mondta,különleges esete a PCO-nak.

Mi a különbség a PCOS és a PCOS között?

Részletesen ha megkérhetném!

Hogy lehetne sikeres a teherbeesés,kaptunk tippeket pl:cickafark tea,barátcserje tea vagy kapszula,palástfű tea,Metformin,Clostylbegyt,fog.gátlót,de az csak rontott a helyzeten.

2015. jan. 20. 22:07
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
Nem volna megnyugtatóbb egy szakember személyesen elmondott véleménye?
2015. jan. 20. 22:15
 2/21 anonim ***** válasza:
endokrinológus látta? mit mondott a teherbe esésre??
2015. jan. 20. 22:47
 3/21 anonim ***** válasza:
Szia! Cickafark teát felejtse el, az csak növelheti a cisztákat, PCOS-nál tilos. Leírnád a terheléses cukor és inzulin értékeit? Nekekm is 2 doki azt mondta, hogy az eredménynek tökéletesek..., egy harmadik mondta rá, hogy mi a nem jó benne, kaptam metformint, és terhes lettem.
2015. jan. 21. 08:35
 4/21 anonim ***** válasza:

Először is nyugi, nekem is volt sok kis ciszta a petefészkemen, és már nincsenek ott 3 éve, pedig én egy évig nem is menstruáltam. Ha teljesen természetes módon akarja kezelni, akkor 2 dolgot máris tehet: rendszeres mozgás, és a táplálkozásban változtatások.

Érdemes elkezdeni a szénhidrátcsökkentett diétát (vagy mediterrán diéta, paleo, vagy candida diéta attól függően, hogy az ő szervezetének mi a jobb). Mindent, ami glutént és cukrot tartalmaz kidobni a kukába: lisztek, fehér cukor, barna cukor (helyette lehet enni nyírfacukrot, vagy eritritet), krumpli is kuka, fehér rizs helyett barna rizs. Lehet enni szénhidrátot, csak nem mindegy, hogy milyet, olyat kell, ami a szervezet fokozatosan tud felhasználni (lassan felszívódó szénhidrátok). Lehet enni húst, zöldséget, magvakat, és gyümölcsöt (ez utóbbit korlátozott mennyiségben, legalább addig, ameddig a ciszták el nem tűnnek, bár még mindig jobb, ha gyümölcsöt eszik, mint péksütit).

A mozgásnál, amennyiben nem szed fogamzásgátlót, vagy egyéb hormontartalmú készítményt nagyon jószívvel ajánlom az aviva tornát. Van belőle könyv is, de el lehet menni 4 órás betanulásra (és érdemes is). Sok helyen oktatják már, guglizzatok rá. Ez egy erős hatású hormontorna. Jó alternatívája lehet, bár nem teljesen azonos vele a hastánc, illetve a jógából vannak hasonló gyakorlatok, csak ez a torna annál intenzívebb. Nagyon (!) jók vele a tapasztalatok, rendebeteszi a hormonokat, segíti, hogy átjárhatóak legyenek a petevezetékek, nagy mértékben elősegíti a ciszták felszívódását, rendezi a ciklust.

2015. jan. 21. 10:08
 5/21 A kérdező kommentje:

Voltunk már 4 endokrinológusnál a kerületünkben.

És mindegyik azt montda jók az eredmények,nincs IR.

Erre azt mondták,az egyik fog.gátlót írt fel,amitől rosszabb lett a helyzett,majd a másik norcolutot ami eddig jó,meg cicka farkat iszik ami még jobb,mert semmi panasza nincs.

3endo:infolic akármit(bocsánat nem tudom némelyiknek a nevét)clostybegyt

4:metformint,de inkább természetes módon szeretné elintézni,azt mondta akik hozzá járnak,mind természetes úton teherbeestek,semmi gyógyszer,csak diéta,ha nincs IR akkor is,jobb betartani meg mozgás.Ennyi.

8:35

Persze majd elkérem a páromtól,vagy lehet hogy dokinál vannak a papírok és lefénymásoltatom.

Majd leírom neked.

És ezt a metformint csak endo doki írhatja fel?

Házi orvos nem?

10:08

Ez komoly sikerült?

Gratulálok a gyermekhez!

Szeretnénk elösször természetesen,hátha sikerül,a diétát már elkezdte,sőt neki nincs nasi kedve se,nagyon régen láttam nasit enni.

Tornázik és jogázik,meg egész nap pörög...fel alá mászkál,meg lépcsőzik.Ez elég lesz neki?

2015. jan. 21. 12:03
 6/21 A kérdező kommentje:

Voltunk már 4 endokrinológusnál a kerületünkben.

És mindegyik azt montda jók az eredmények,nincs IR.

Erre azt mondták,az egyik fog.gátlót írt fel,amitől rosszabb lett a helyzett,majd a másik norcolutot ami eddig jó,meg cicka farkat iszik ami még jobb,mert semmi panasza nincs.

3endo:infolic akármit(bocsánat nem tudom némelyiknek a nevét)clostybegyt

4:metformint,de inkább természetes módon szeretné elintézni,azt mondta akik hozzá járnak,mind természetes úton teherbeestek,semmi gyógyszer,csak diéta,ha nincs IR akkor is,jobb betartani meg mozgás.Ennyi.

8:35

Persze majd elkérem a páromtól,vagy lehet hogy dokinál vannak a papírok és lefénymásoltatom.

Majd leírom neked.

És ezt a metformint csak endo doki írhatja fel?

Házi orvos nem?

10:08

Ez komoly sikerült?

Gratulálok a gyermekhez!

Szeretnénk elösször természetesen,hátha sikerül,a diétát már elkezdte,sőt neki nincs nasi kedve se,nagyon régen láttam nasit enni.

Tornázik és jogázik,meg egész nap pörög...fel alá mászkál,meg lépcsőzik.Ez elég lesz neki?

Egészségesen táplálkozik,csak azt nem tudom mikről kell lemondania?!

És mit csinálnak az aviva tornán?

Vagy mennyiszer kelle menni erre?

És amit most mondtál,hogy természetes módon,mennyi idő alatt sikerült nektek a baba(ha szabad megkérdeznem)?

Értem,köszönöm a válaszokat.Sokat segítettek,főleg most neked mondom utolsó,köszönöm segítségedet!!!

2015. jan. 21. 12:08
 7/21 A kérdező kommentje:
Bocsi az első rossz lett csak a felét írtam le,de máris elküldte a gépem.
2015. jan. 21. 12:09
 8/21 anonim ***** válasza:
A "betegség" részhez nem tudok szólni, de hidd el sokat számít ha nem kattog az agya a terhességen, babán. Nagyon nehéz amúgy nem erre gondolni, de valóban akik már úgy voltak vele hogy nem jött össze azonnal, persze hogy rákattogtak, de hidd el mikor leálltak a témáról akkor összejött. Én is sokat agyaltam a baba témán, figyeltem magam, nekem sem volt egyszerű dolgom terhes lennem, nálam más problémák voltak, de ahogy leálltam erről, terhes lettem, bár nekem a gyógynövény is segített. De ez biztos azért mert más jellegű volt az én problémám.
2015. jan. 21. 13:39
 9/21 anonim ***** válasza:

Mivel már voltatok orvosnál, ezért án is az Aviva tornát javaslom. Meg azt, hogy ne sajnálja magát azzal, hogy "egész nap csak zokog". Még minimum 25 éve van arra, hogy gyereket szüljön. Elmúlnak azok a ciszták. Lehet, hogy egy jó pszichológus sem ártana...

Az Aviváról olvashatsz a neten.

2015. jan. 21. 14:13
 10/21 anonim ***** válasza:

10:08 vagyok, nem írtam, hogy van babánk, csak hogy a ciszták elmúltak:) Mi pár hónap múlva fogunk nekiállni akciózni, így csak a cisztás részéhez tudok hozzászólni, mert én abból gyógyultam ki, és nekem is jók a cukorértékeim.

Az első nődoki nekem is Norcolutot és Clostyt írt fel, nem segített, hanem rontott a helyzeten. Ekkor már több hónapja nem menstruáltam. A 8.-9. ilyen hónap környékén kerültem el egy másik nőgyógyászhoz, mivel Norcolut és Closty nem vált be. Megnézett UH-val, rögtön mondta, hogy sok kis ciszta van a petefészkemen, de azonnal meg is nyugtatott, hogy 3-as kezeléssel (diéta, mozgás, metformin) rendbe lehet hozni, ha betartom a diétát, akkor várhatóan 3 hónap alatt.

Így is lett, rá 3 hónapra újra megjött, erre 2 hónapra voltam kontrollon, egy cisztát sem láttak már sehol. Én szedtem a Metformint (ha jól emlékszem 1000mg/nap), de 3 hónap után, mikor megjött, abbahagytam, meg az elején nekem tőle vagy 2 hétig hányingerem volt. Azóta sem szedem, csak figyelek a mozgásra és a táplálkozásra. Többször voltam kontrollon, nincsenek azóta sem cisztáim.

Kíváncsi vagyok, hogy a baba majd mikor fog összejönni, viszont a ciszták miatt már nem kell aggódnom.

A jóga és a torna nagyon jó, csak majd arra figyeljetek, hogy a ciklusa 2. felében ne csináljon nagyon megerőltető hasizomgyakorlatot, és ne ugráljon a sarkára, mert az akadályozhatja a beágyazódást, emiatt a túl sok, túl intenzív mozgás sem jó, ne essen át a ló másik oldalára.

Egyébként ciszta mellett is teherbe lehet esni, sok olyan esetről hallottam, ahol nem okozott ez gondot a teherbeeséskor és a terhesség során.

[link]

Az aviva tornát megtanítják neki, utána otthon csinálhatja, heti 2-3x 30 perc ajánlott. Olyan gyakorlatokat tanítanak, amik segítik a ciszták felszívódását, és a hormonháztartás rendbetételét. Ezek egyszerű, de nagyszerű gyakorlatok:) Nekem azért kellett csinálnom, hogy meghozza a menzeszem, és mikor már rendben volt minden, még akkor is tornáztam minden ciklus végén, és 3 napon belül kivétel nélkül megjött (volt, hogy elfelejtettem tornázni, és csak pár nappal később tettem meg, akkor ahhoz képest 3 nappal később jött meg).

A torna megmozgatja az alhasat, serkenti a vérkeringést, helyreállítja a hormonális egyensúlyt. A legtöbb nőnél ez a terület nincs rendesen átmozgatva, főleg, aki sokat ül napközben. Nem túl drága, és van olyan, aki már skypeon keresztül is oktatja, ha esetleg nincs a közeletekben. Azt hiszem, Tóth Julianna pl. oktat így.

Mióta próbálkoztok a babával?

2015. jan. 21. 14:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!