Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Fogamzásgálóhoz hogy tudok...

Fogamzásgálóhoz hogy tudok hozzájutni?

Figyelt kérdés
Milyen oldalakon vagy hol tudok venni? TB-m nincs sajnos. Segítsetek!
2015. jan. 8. 17:14
1 2 3 4 5
 41/50 anonim válasza:

Kedves kérdező!

Az Egészségügyi szolgaáltatásra való jogosultságot a területileg illetékes Járási Hivatalnál kell igényelni, nem pedig a Polgármesteri Hivatalban. És semmi köze sincs ahhoz, hogy részesülsz- e gyermekvédelmi támogatásban vagy sem. Ezt szociális rászorultság alapján adják egy évre.

( egy hivatali dolgozó)

2015. jan. 8. 19:41
 42/50 anonim ***** válasza:
Ha 61 ezer Ft-tal tartozol, akkor 9 hónapja nem fizetted a tb-t. Ennyi idő alatt nem tudtad elintézni? Talán, amikor elintéztétek, hogy a férjed jöjjön gyedre munka mellett, akkor kellett volna igényelni csekket. De ugye ahhoz már nincs kedved, amikor neked kell fizetni, csak a segély kell, az ügyeskedés...
2015. jan. 8. 19:43
 43/50 anonim ***** válasza:
Nah meg ha a férjed kapja a GYED-et, akkor miért nem ő van otthon a gyerekkel???
2015. jan. 8. 20:08
 44/50 anonim ***** válasza:
Gondolom, mert a férje azért igényelte, mert munka mellett is kaphatja a gyed extra miatt, míg anyukának vagy kevesebb volt a gyede vagy csak gyest kapott. És hiába figyelmeztetik ilyenkor az anyukákat, hogy jól hangzik, hogy több lesz a bevétel, de számoljanak pl a tb fizetési kötelezettséggel. Ezzel már nem foglalkoznak az anyukák, csak a pénzt látják...
2015. jan. 8. 20:11
 45/50 anonim ***** válasza:

Hivatali dolgozó!

Nálunk itt falun tényleg úgy működik ahogy leírtam.A munkaügyi nálunk a járási hivatal (Mórahalmi Munkaügyi Járási Hivatal) ezért írtam azt amit írta :).

Kedves kérdező!

Aki nem akar az nem is fog semmit elintézni!Te egy tipikus esete vagy....kívánom mihamarabb tudjál fogamzásgátlót felíratni :).

Üdv.:A Rászoruló...

2015. jan. 8. 21:10
 46/50 anonim ***** válasza:
48%

hagyjátok, tök kamu az egész :)

ha a férje munka mellett van gyeden, akkor a gyerek elmúlt 1 éves, ráadásul 9 hónapja van így, amikor ugye megszűnt a tb-je. vagyis nem, mert megszűnés után még 40 napig biztosított marad, utána kell csak fizetni.

szóval a gyerek lassan 2 éves, de csak 2014 születésűekre van gyed extra :D

másik, hogy azt írja, 3 hónapja még tudott íratni, akkor még nem volt tartozása. most meg már 60E Ft-nyi tartozása van :D

tuti valami tini, csak írja a körítést, hogy tudjon szerezni fogamzásgátlót úgy, hogy a szülei ne tudják meg...

2015. jan. 8. 21:52
 47/50 anonim ***** válasza:

Erre gondoltam én is.

Ja és én is telóról írok a esetleg nem jó a helyesírásom. :)

2015. jan. 8. 22:59
 48/50 anonim ***** válasza:

A 2014 után születtek után jár tesó esetén dupla gyed/gyes. De akinek ekkor már megvolt a gyereke, az is kaphatja munka mellett a gyedet/gyest, nemcsak a 2014 után születettek.

Egyébként anődoki 1000 ft-ért felírja a receptet.

2015. jan. 9. 08:45
 49/50 A kérdező kommentje:
Sikerült :p
2015. jan. 9. 17:14
 50/50 anonim válasza:
A Járási Munkaügyi Hivatal nem összetévesztendő a " sima" Járási Hivatallal
2015. jan. 9. 19:44
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!