Tényleg rágörcsölés, hogy ha nem jön össze fel akarok keresni egy endokrinológust?
Második babát szeretnénk, ez lesz a 2. hónapunk. Viszont pont a múlt hónapban nyomásra tej jött a cicimből. A dokim megnézett, prolaktin rendben, peteérés van.
Ettől függetlenül mondtam a férjemnek,hogy ha ebben a hónapban sem jön össze, jövőhónapban felkeresek egy endokrinológust.
Ez most karácsonykor felkerült szóba egy családi ebéden, és anyósom, meg a sógornőm a fejemhez vágta,hogy ez rágörcsölés, és azért nem fog összejönni!
Én úgy látom,hogy alapjáraton,ha nem lenne ez a tejes dolog eszem ágában sem lenne még dokihoz fordulni, de így viszont,ha gond van, minél hamarabb jó lenne tudni?
Vagy tényleg rágörcsölés?
Szerintem is magánügy hogy babát terveztek, mégis nálunk is tudja majd' az egész család...mondjuk több mint 1 éve nem jön, persze hogy kérdezgetik hogy mi van. Jóban vagyunk, elmondjuk ennyi.
Az, hogy a kérdezőnek van már egy gyermeke nem zárja ki a hormonális sőt a szervi problémát sem. Volt olyan nő a meddőségi szakrendelésen, hogy 2 gyerek után nem jött a 3. Átfúvásnál derült ki hogy egyik petevezető részlegesen a másik teljesen elzáródott. OP után jött is a tesó! A hormonok pedig nonstop bolondoznak az emberrel. Nyugodtan menj el endoklinológushoz, meg fog nyugtatni egy vizsgálat ártani meg nem árt!
Ha nem ezen eszed magad reggeltől estig akkor az nem rágörcsölés! Kitartás és sok sikert! Élvezzétek a védekezésmentes eggyüttlétet amíg lehet 😉
7. vagyok. Nyugodtan lehet lepontozgatni, de az, hogy van már egy gyereke, nem jelent semmit. Egy ismerősömnek is van már egy gyereke, aki 3 hónap alatt összejött, szerettek volna még egyet, de már 8 éves a kislány, és még mindig nem jött össze a kistesó, ő is végigjárt mindent, volt több inszemináción is, mégsem sikerült nekik sajnos. Az meg, hogy ki mit oszt meg a családjával, teljesen magánügy, nem tudom miért kell ebbe is belekötni, meg kb. még a betonba is.
A tejcsorgás pedig lehet az agyalapi mirigy jóindulatú daganatától is, ezt onnan tudom, hogy nekem is volt tejcsorgásom (akkor még nem akartam gyereket, csak ezzel mentem dokihoz), prolaktinom szintén rendben volt, és a doki ezért koponya ct-re küldött, nyugodtan utána lehet olvasni. Szóval tényleg jobb, utána járni a dolgoknak.
Jó, akkor maradjunk abban, hogy ez mind az ő magánügye.
Viszont akkor minek ír ide ki kérdést, és miért vár válaszokat?
Nem szóltunk a családnak, mikor lekezdtünk próbálkozni, mert úgy gondoltuk, lehet, sokáig eltarthat, míg összejön és akkor rossz lesz, ha folyton ez lesz a téma minden családi összejövetelen, h mikor lesz baba, miért nincs még, biztos beteg vagy,biztos a férjjel van valami, orvos látott már, ne görcsölj rá, majd jön, ha jönni akar, ezt meg ezt kipróbáltad már, a nemtomkim nemtomkijének segített, stb.
Jó döntés volt, tényleg sokat vártunk a babára, sok kellemetlenségtől kíméltük meg magunkat.
Kérdező, nem családi ebédhez való téma a melledből csepegő tej, sem a hormonjaid, sem az, h védekeztek-e szexkor. Én azt gondolom, nem görcsöltél r, de ezek után tuti rá fogsz, egy perc nyugtod nem lesz a kérdésektől. Mindenki a ti bajotokon fog sopánkodni.
Nekem is előfordult el par hónapig szoptatas abba hagyása utan,es tökéletes volt a prolaktinom!Ennyi idő kellett a szervezetemnek.
Nekunk is nehezen jott ossze a harmadik,többek kozott itt is sokan ijesztegettek mindenfélével,tul is estem meg a hsg-n is.Semmi bajunk nem volt 13honap utan sikerült a baba,pedig az elso 2 elsőre jott.
Türelem,majd 6-8honap utan kezdjel el gondolkodni ilyeneken!
aki szerint a ràgörcsöles miatt nem esik valaki teherbe, annak ezúton küldök egy szìapàtot, piros masnival àtkötve.
Màsodszor, senkinek semmi köze hozzà, hogy mikor mész el kivizsgàltatni magad. Ha téged ez megnyugtat, menj.
Harmadszor, hasonló problémàm volt mint most neked, a cickafark-palástfű kùra rendbe tett. Mi abban maradtunk a dokimmal, hogy ha fél évig nincs ìgy baba, jobbam utána nezünk a dolgoknak. Havi kb. 20%,az esély a teherbeesésre
Szerintem ne foglalkozz a negatív hozzászólásokkal. Mennyi volt a prolaktinod?
Sajnos endokrinológushoz eljutni tényleg jó pár hónap így nem baj ha foglalsz előre időpontot, legfeljebb majd lemondod ha sikerül addigra a baba.
nekem a méhpempő segített a teherbeesésénél, az első méhpempős hónapban össejött.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!