Érezhetem ennyire ha terhes lehetek?
Kicsit hülyén hangzik,de a 2.hétben vagyok még várnom kell a tesztel,mert még nem jelez semmit.
De fel vagyok puffadva,a petefészkem szúr,a méhemnél keményebb mint általábban.
Nagyon hányingerem vanviszont nincs étvágyam,de olyan mintha 20 hetes lennék.
Én mindent éreztem már mensi előtt 1 héttel. Azt hittem megőrültem, mert annyi tünetem volt. Hányingerem volt, érzékeny lettem a szagokra, kipattogtam, ideges voltam, nem tudtam aludni, szúrt a hasam...minden!
Most 18 hetes vagyok és már semmi tünetem nincs.
Akkor viszont 3-4-5 hetesen teljes katasztrófa voltam! :)
2 hétben a beágyazódás megtörténik.
Az orvos azt mondta a 2.hétben vagyok a beágyazódásnál.
A 3.hétben tudok már tesztelni és 5-6 héten már orvos is láthat.
Olyan fura érzésem van,ezelött még soha nem éreztem ilyet.
Én is annyira furcsálom,ilyenkor még nem érezhetnék semmit ha terhes lennék.
Már elvileg beágyazódott,csak meg kell várnom a jövőhetet,amikor biztos lesz.
Hányingerem van,de nagyon erős,fájni szokott a fejem,szédülök,de nincs étvágyam,hasam alja szúrkál és görcsöl.
az orvos kicsit félretájékoztatott akkor :)
a két hetes "terhesség" a peteérés, ekkor történik a megtermékenyítés. kb 3 hetesen ágyazódik be, ekkor a petesejt gyakorlatilag még csak egy hete van megtermékenyítve. 4 hetesen (normál ciklus mellett ekkor jönne meg a következő mensi) már kimutatja a legtöbb teszt, de orvos még semmit se lát. 5 hetesen petezsákot, 6-7 hetesen embriót már lehet látni ultrahanggal. Tehát a terhesség tényleges kora mindig 2 héttel fiatalabb, mint a hivatalos kora.
Ha a terhesség korát nézzük (és általában azt nézzük), akkor az kb. így néz ki:
1. hét: menstruáció, elkezdődik érni a pete
2. hét: peteérés, a hét végén megreped a tüsző
3. hét: találkozik a pete és a sperma, megtermékenyül, osztódik és vándorol a méh felé
4. hét: eléri a méhet a zigóta, néhány napig ott lebeg, majd a hét második felében befúrja magát a méhnyálkahártyába. ekkor jön létre a terhesség
A doki szerintem neked a MAGZAT valódi, fizikai koráról beszélt, ami mindig két héttel kevesebb, mint a terhesség kora. Ez ugye a fent leírtakból is látszik.
Szóval pontosítsunk, hogy egyről beszéljünk! Mikor volt az utolsó vérzésed első napja? :)
Nem tudom honnan vette,még én se hittem el neki.
Hiszen még a teszt se mutatta ki.
Az utolsó vérzésem napja okt.10én és 15.én mult el,de nem voltunk együtt a párommal.
Most november 15én voltunk együtt,és 16.án,azelött nem .
Akkor mikor tesztelhetek?
És mikor mehetek el a dokihoz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!