Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Érezhetem ennyire ha terhes...

Érezhetem ennyire ha terhes lehetek?

Figyelt kérdés

Kicsit hülyén hangzik,de a 2.hétben vagyok még várnom kell a tesztel,mert még nem jelez semmit.

De fel vagyok puffadva,a petefészkem szúr,a méhemnél keményebb mint általábban.

Nagyon hányingerem vanviszont nincs étvágyam,de olyan mintha 20 hetes lennék.

2014. nov. 25. 18:26
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
77%
Nincs két hetes terhesség. A terhesség 4 héttől kezdődik. Nem tudom, érezheted e ennyire. 4 hetesen semmit nem éreztem még.
2014. nov. 25. 18:28
 2/14 anonim ***** válasza:
68%

Én mindent éreztem már mensi előtt 1 héttel. Azt hittem megőrültem, mert annyi tünetem volt. Hányingerem volt, érzékeny lettem a szagokra, kipattogtam, ideges voltam, nem tudtam aludni, szúrt a hasam...minden!

Most 18 hetes vagyok és már semmi tünetem nincs.

Akkor viszont 3-4-5 hetesen teljes katasztrófa voltam! :)

2014. nov. 25. 18:31
 3/14 A kérdező kommentje:

2 hétben a beágyazódás megtörténik.

Az orvos azt mondta a 2.hétben vagyok a beágyazódásnál.

A 3.hétben tudok már tesztelni és 5-6 héten már orvos is láthat.

Olyan fura érzésem van,ezelött még soha nem éreztem ilyet.

2014. nov. 25. 18:32
 4/14 A kérdező kommentje:

Én is annyira furcsálom,ilyenkor még nem érezhetnék semmit ha terhes lennék.

Már elvileg beágyazódott,csak meg kell várnom a jövőhetet,amikor biztos lesz.

Hányingerem van,de nagyon erős,fájni szokott a fejem,szédülök,de nincs étvágyam,hasam alja szúrkál és görcsöl.

2014. nov. 25. 18:35
 5/14 anonim ***** válasza:
77%

az orvos kicsit félretájékoztatott akkor :)

a két hetes "terhesség" a peteérés, ekkor történik a megtermékenyítés. kb 3 hetesen ágyazódik be, ekkor a petesejt gyakorlatilag még csak egy hete van megtermékenyítve. 4 hetesen (normál ciklus mellett ekkor jönne meg a következő mensi) már kimutatja a legtöbb teszt, de orvos még semmit se lát. 5 hetesen petezsákot, 6-7 hetesen embriót már lehet látni ultrahanggal. Tehát a terhesség tényleges kora mindig 2 héttel fiatalabb, mint a hivatalos kora.

2014. nov. 25. 18:44
 6/14 anonim ***** válasza:
46%

Ha a terhesség korát nézzük (és általában azt nézzük), akkor az kb. így néz ki:

1. hét: menstruáció, elkezdődik érni a pete

2. hét: peteérés, a hét végén megreped a tüsző

3. hét: találkozik a pete és a sperma, megtermékenyül, osztódik és vándorol a méh felé

4. hét: eléri a méhet a zigóta, néhány napig ott lebeg, majd a hét második felében befúrja magát a méhnyálkahártyába. ekkor jön létre a terhesség

A doki szerintem neked a MAGZAT valódi, fizikai koráról beszélt, ami mindig két héttel kevesebb, mint a terhesség kora. Ez ugye a fent leírtakból is látszik.

Szóval pontosítsunk, hogy egyről beszéljünk! Mikor volt az utolsó vérzésed első napja? :)

2014. nov. 25. 18:45
 7/14 anonim ***** válasza:
54%
Megkérdezhetem az orvos honnan tudja ilyen bittosan hogy sikerült, ha még csak most van a beágyazódás meg csak most kezdődik a hormonok termelődése, még a teszt sem érzékeli. Hacsak nem lát beléd furcsa hogy ilyet mondott neked. Nem csak feltételes módban mondta hogy ha sikerült most ágyazódik be?
2014. nov. 25. 19:01
 8/14 A kérdező kommentje:

Nem tudom honnan vette,még én se hittem el neki.

Hiszen még a teszt se mutatta ki.

Az utolsó vérzésem napja okt.10én és 15.én mult el,de nem voltunk együtt a párommal.

Most november 15én voltunk együtt,és 16.án,azelött nem .

Akkor mikor tesztelhetek?

És mikor mehetek el a dokihoz?

2014. nov. 25. 21:08
 9/14 anonim ***** válasza:
De akkor most több mint két hete késik? Az utolsó mensid alapján 6 hét 4 napos lennél. Akkor már sem a tesztnek, sem a dokinak nem kérdéses, ha baba van. Nem lehet, hogy elmaradt a peteérés, azért nem jött meg?
2014. nov. 25. 21:16
 10/14 anonim ***** válasza:
34%
Amúgy aktus után minimum két hét kell a teszthez, ha pozi,p erre rá 2-3 hétre érdemes dokihoz menni.
2014. nov. 25. 21:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!