Miért lett ekkora divat napokkal a nemvárt előtt tesztelni?
Először is szögezzük le, hogy nem bántani akarok senkit! Én is "problémás" vagyok (PCOS, Ir, pajzsmirigy) nem is jött a baba könnyen, éveket vártunk, orvosi segítség nélkül nem is ment volna. Többször teszteltem én is a 12. dpo környékén, amikor szépen felment a hőm. (Tehát mindössze 2 nappal a nemvárt előtt.) Hiba volt. Akkor ment el a kedvem végleg tőle, amikor egyszer nemvárt előtt megjelent egy második csíkocska, aztán mégis megjött...
Aki tesztel, meg tünetet vár szinte egy héttel a nemvárt előtt, annak vajon van fogalma arról, hogy biolgógai értelemben hogyan és mennyi idő alatt jön lérte egy terhesség? (megtemékenyítés, osztódás, vándorlás, beágyazódás, stb...)
Szerintem szimpla kiváncsiságból tesztelnek. Reménykednek, pláne ha már minden tünetet beképzeltek maguknak. Mondom úgy hogy semmi tünetem nem volt mikor terhes lettem :)
A másik ok valóban a tudatlanság. Nem sokan tudhatják, hogy sokszor létrejön a terhesség, de mindjárt el is hal, tehát egy álpozitív teszt lesz belőle.... vagyis pozitív de ha várt volna a nemvártig akkor nem tesztelt volna fölöslegesen, hiszen nem terhes.
Mert így esett jól.
3 gyermekem van,az utolsónàl 9nappal az ovilació utàn erős pozit teszteltem.Nekem jó volt már a nem várt előtt 5nappal tudni:sikerült.
Ettől függetlenül egyetértek abban,hogy nem mástól kell várni a választ,és negatív-agyonszerkesztett teszteket ide feltöltögetni.
Egymást hülyítik általában.
Főleg mikor a teljesen negatív tesztre érkeznek olyan válaszok,: "mintha látnék valamit" "az enyém is ilyen volt és lám itt szuszog az x hetes/hónapos gyerek" "halkan gratulálok" és társai megerősítésnek!
Ha terhes, akkor 3-4 nap múlva is az lesz! Ha meg nem terhes, felesleges magát direkt túráztatni a negatív tesztekkel.
Mondjuk nekem mindegy, hogy ki mennyire őrül meg, ha gyereket akar, de az, hogy ennyien vannak, már kicsit aggasztó...
a legtutibb az h pozi a teszt de megjön a mensi :-)
egen van olyan akinek még 1-2-3 hónapig van vérzése azon a napon anélkül h a terhességnek bármi baja lenne
am nekem sem volt semmilyen terhességi tünetem azon kívül h tudtam h terhes vagyok mindenféle teszt nélkül
ezért is volt felesleges a tesztelés
Sziasztok! Érdekes volt végigolvasni :) Rengeteg kérdést olvastam el ebben a témában, mert sosem voltam még várandós, szeretnénk babát, de még csak novembertől próbálkozunk. Persze bennem is vegyes érzések vannak, mert nagyon szeretném, ha már pár nap múlva pozitívat tesztelhetnék, de nem esnék kétségbe, hiszen 26 éves vagyok és időm azért van még :) Nem nagyon szoktam hozzászólni a kérdésekhez, tapasztalatlan vagyok szerintem ehhez, de próbálok belőlük hasznos infót szerezni. 9. Dpon vagyok, nekem is szúrkál az alhasam a 6.dpon egész este és éjjel fájt a derekam, 1-2napja a nap különböző szakaszaiban émelygek, mivel azonban nem mérem a hőmet (azt sem tudom mikor és hogyan kell) nem csinálok ovulációs tesztet csak a menstruációmhoz képest tudok viszonyítani és az sem biztos, hogy a 9. Dpon vagyok csak kb. Nagyon sok ember azt mondaná ezek már tünetek meg teszteljek, sőt van aki a 9dpon állítólag halvány pozitívat tesztelt, én korainak tartom. Iszonyatosan nagyon várom a szombatot, elvileg akkor kellene megjönnie, de nagyon igyekszem kibírni addig, hogy ne teszteljek. Szóval szerintem nem rossz, hogy megosztják a tapasztalatolat, mert mindenki másként működik, de a válaszokból pont ezért nem is szabad mindet magunkra értelmezni. És az sem jó ha valaki átesik a ló túloldalára és rágörcsöl a témára.
Bocsi, hogy hosszú volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!