Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Mit tennétek ebben a helyzetben?

Mit tennétek ebben a helyzetben?

Figyelt kérdés

20 éves vagyok, a párom is annyi. Ő dolgozik, viszonylag jó állása van, külön is lakunk már egy ideje egy albérletben, és soha nem volt még anyagi gondunk. Viszont èn még tanulok, és pont most terveztem átmenni a főiskoláról a pázmányra jogász szakra, mert a marketing nem tetszik. Ami azt jelenti, hogy elég sokáig kéne még iskolába járnom. Mellette én is dolgozom, és ez így eddig mindkettőnknek nagyon jó volt. Viszont szombaton kiderült, hogy teherbe estem, és nem tudom mit csinálhatnék. Elvetetni nem akarom, viszont félek, hogy emiatt nem tudnám elvégezni a sulit, és nem tudnék neki megadni mindent.

Ti mit tennétek ha ilyen helyzetben lennétek?

2014. nov. 24. 10:11
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
61%
Egyetem mellett szültem és babázom én is. Igaz, nekem nem első sulim és levelezőn csinálom. De így működik, teljesen jól haladok. Szerintem ha valaki meg akarja oldani, meg tudja oldani. Akarni kell, szervezni és kitartani :) Vannak nehezebb hetek, vannak könnyebbek :) De mindkét dolgot megéri megtartani az életedben :) Nekem sok erőt ad a fiam a tanuláshoz, ha fáradok és nincs kedvem csinálni, elég rá gondolnom, és motivál. :)
2014. nov. 24. 10:17
 2/15 anonim ***** válasza:
36%
Én a helyedben elvetetném, elvégezném a sulit, aztán 1-2 év munka jönne, közben házasság ha még együtt vagytok akkor is, és utána vállalnék be egy gyereket. Nagyon fiatal vagy még, és ha most megtartod a babát, szinte biztos, hogy utána már nem fogod elvégezni azt a jogász sulit.
2014. nov. 24. 10:18
 3/15 anonim ***** válasza:
Hát akkor halasztasz...és befejezed a sulit gyerek mellett. Bár nagyon eszesnek kell lenned, hogy baba mellett befejezd, a jogász szakon iszonyat sokat seggelnek..Van segítséged? Nagyszülők? Úgy talán még esélyes!
2014. nov. 24. 10:19
 4/15 A kérdező kommentje:

Az első és a harmadik válaszolónak köszönöm szépen, ilyen válaszokra van szükségem, mert mint leírtam, elvetetni nem fogom.

Harmadik: Van mindkét oldalon segítség, ezzel szerintem nem lenne probléma.

2014. nov. 24. 10:23
 5/15 anonim ***** válasza:
Hát akkor nincs mese, úgy látom csak egy kis biztatásra vágysz :) Az ember meg tudja csinálni, amit nagyon akar. Ha neked fontos a suli (és úgy látom fontos), akkor el fogod végezni. Ha nem is azonnal, akkor később...esetleg bölcsibe is adhatod ha már nagyobbacska lesz. De így tök jó, hogy van segítséged. Levelezőn van ez a szak? Én levelezőn végeztem, nagyon sok csoptársamnak volt pici gyereke, sőt az egyikőjük közben szült is, csak szerencséje volt, mert pont nyár elején, mire jönni kellett már jött is a pici babával, halasztania se kellett. Mondjuk ott 3. baba volt, rutinos volt az anyuka, neked azért ezt nem javaslom. De látod, még 3 gyerek mellett is megoldotta valahogy! Picit idősebb leszel max, mire végzel, de az a pár év nem számít!
2014. nov. 24. 10:28
 6/15 anonim ***** válasza:
50%
Persze lehet még másik, de ez a baba most él és ez fontosabb lenne. Sajnos sok mindennek kell klappolnia - szerencse, egészség, kitartás, segítség és szeretet - de remélném a legjobbakat, hogy mellette is el tudnám végezni a sulit, mint azt már sokan megtették. Az élet nem mindig úgy alakul, ahogy az ember szeretné... annak kell tudni örülni, ami sikerül belőle - na meg amire nem is gondoltunk, hogy szeretni fogjuk.
2014. nov. 24. 10:29
 7/15 anonim ***** válasza:
100%
Első vagyok, 3 másik évfolyamtársam is gyerekkel csinálja, én vagyok a leglazábban, mert nekem "csak" egy van, de van egy kettő és egy háromgyerekes anyuka is, és apukák is bőven. Néha mennünk kell uv-ra, ha nem sikerül valami elsőre, de azért hatalmas bukdácsolásokról nincs szó. Nekem nincs segítségem, csak a férjem, a 3 gyerekesnek van, egy nagymama. Kitartás! :) ÉLeted legszebb évei jönnek most! A legnehezebbek és a legszebbek! :)
2014. nov. 24. 10:33
 8/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen mindenkinek! Bevallom egy kicsit féltem kiírni a kérdést, mert a legtöbb hasonlónál eddig majdnem csak olyan válaszokat láttam, ahol bántották a kérdezőt, kioktatták hogy hogy lehet valaki ilyen felelőtlen, bla bla bla. Szerintem még mindig sokkal jobb 20 évesen véletlenül teherbe esni, mint 15-16 évesen, amikor még egy érettségid sincs.

Örülök, hogy nekem normális emberek válaszoltak, mert egy ilyen helyzetben tényleg nem arra van szükség, hogy az illető még rosszabbul érezze magát (vagyis inkább csak ijedten).

Azt is sok helyen olvastam, hogy még azokra is rá szokott jönni egy minimális pánik, akik tervezik a gyereket, és örülnek neki, hogy sikerült.

Mégis felmerül, hogy "vajon jó anya leszek?" "meg tudok majd adni mindent a gyerekemnek?"

Szóval emiatt írtam ki a kérdést, mert - muszáj így fogalmaznom - rendesen be vagyok sz*rva. Persze valószínűleg vagy halasztok, vagy levelezőn folytatom a sulit. Lehet, hogy mindkettő, először egy félév halasztás, utána levelezőn tovább. Tudom, hogy nehéz lesz, a legtöbb embernek még gyerek nélkül is nehéz elvégezni egy egyetemet, de gyerekkel... Hatszor olyan nehéz lesz. De ez van...

Köszönöm szépen mégegyszer a válaszokat, aranyosak vagytok, és mindenkinek megy a zöld! :)

2014. nov. 24. 12:30
 9/15 anonim ***** válasza:
100%
Persze, hogy fél az ember! Mi a 2.-at várjuk, amikor a tesztet csináltam azt éreztem, hogy JÉÉÉÉÉZUS MÁÁÁRIA! :D pedig terveztük! :D Bátorság! :)))
2014. nov. 24. 12:35
 10/15 anonim ***** válasza:
Én átmennék levelezőre. Még jól is jössz ki a dologból, mert mikor állást keresel, más nem bölcsis a gyerkőc, így a munkaadónak is megbízhatóbb vagy. Arról nem is beszélve, hogy szvsz felnéznek arra a nőre, aki tanulás mellett szül és gyereket nevel. Szerintem ne aggódj, biztos lesznek nehéz időszakok, de menni fog az! :)
2014. nov. 25. 21:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!