Mit tennétek ebben a helyzetben?
20 éves vagyok, a párom is annyi. Ő dolgozik, viszonylag jó állása van, külön is lakunk már egy ideje egy albérletben, és soha nem volt még anyagi gondunk. Viszont èn még tanulok, és pont most terveztem átmenni a főiskoláról a pázmányra jogász szakra, mert a marketing nem tetszik. Ami azt jelenti, hogy elég sokáig kéne még iskolába járnom. Mellette én is dolgozom, és ez így eddig mindkettőnknek nagyon jó volt. Viszont szombaton kiderült, hogy teherbe estem, és nem tudom mit csinálhatnék. Elvetetni nem akarom, viszont félek, hogy emiatt nem tudnám elvégezni a sulit, és nem tudnék neki megadni mindent.
Ti mit tennétek ha ilyen helyzetben lennétek?
Az első és a harmadik válaszolónak köszönöm szépen, ilyen válaszokra van szükségem, mert mint leírtam, elvetetni nem fogom.
Harmadik: Van mindkét oldalon segítség, ezzel szerintem nem lenne probléma.
Köszönöm szépen mindenkinek! Bevallom egy kicsit féltem kiírni a kérdést, mert a legtöbb hasonlónál eddig majdnem csak olyan válaszokat láttam, ahol bántották a kérdezőt, kioktatták hogy hogy lehet valaki ilyen felelőtlen, bla bla bla. Szerintem még mindig sokkal jobb 20 évesen véletlenül teherbe esni, mint 15-16 évesen, amikor még egy érettségid sincs.
Örülök, hogy nekem normális emberek válaszoltak, mert egy ilyen helyzetben tényleg nem arra van szükség, hogy az illető még rosszabbul érezze magát (vagyis inkább csak ijedten).
Azt is sok helyen olvastam, hogy még azokra is rá szokott jönni egy minimális pánik, akik tervezik a gyereket, és örülnek neki, hogy sikerült.
Mégis felmerül, hogy "vajon jó anya leszek?" "meg tudok majd adni mindent a gyerekemnek?"
Szóval emiatt írtam ki a kérdést, mert - muszáj így fogalmaznom - rendesen be vagyok sz*rva. Persze valószínűleg vagy halasztok, vagy levelezőn folytatom a sulit. Lehet, hogy mindkettő, először egy félév halasztás, utána levelezőn tovább. Tudom, hogy nehéz lesz, a legtöbb embernek még gyerek nélkül is nehéz elvégezni egy egyetemet, de gyerekkel... Hatszor olyan nehéz lesz. De ez van...
Köszönöm szépen mégegyszer a válaszokat, aranyosak vagytok, és mindenkinek megy a zöld! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!