1 éve és 2 hónapja nem esek teherbe. Van esély hogy
összejön még természetes úton?
Figyelt kérdés
10 hónap után mentem dokihoz, peteéréssel minden rendben 2 hónapban jártam ciklus monitorozásra, azt mondta tökéletes minden az ovulációval, tüszőrepedéssel. Hőgörbézek már 6 hónapja, mindig szépen mutatja mikor van tüszőrepedés, ezeket is vittem a dokinak kinyomtatva és erre is azt mondta hogy szép görbék teljesen normális az alaphőm, szépen lesik ovu előtt (36,2 re átlagban9 majd szépen felmegy 37 ig és fent is van egészen addig amíg meg nem jön. 1 éve és 2 hónapja próbálkozunk és semmi...az utóbbi időben egyáltalán nem figyeltem semmit, abba hagytam a hőgörbézést, azt se tudtam mikor van ovum, külföldre mentünk dogozni, úgy voltam vele nem figyelek semmit, de így sem jött össze. Nyáron a doki Hsg-t javasolt. Valószínű hogy ha ennyi idő alatt nem estem teherbe akkor már nem is fogok természetes úton? további vizsgálatok kellenek és talán akkor?
Volt valaki akinek hosszú idő több mint 1 év után jött össze természetes úton?
Első kérdésem az lenne, a párodat vizsgálták? Ha még nem, lehet, hogy nála van probléma. Olyan is előfordul, hogy alapvetően mindenkinél minden rendben, hormonálisan, ciklussal, spermiumokkal, mégsem sikerül. Előfordulhat, hogy nem bírják a spermiumok a hüvelyed közegét....és még ezer ritkább ok lehet.
2014. okt. 19. 12:34
2/11 anonim válasza:
Nevelőanyukáméknak 13 év után jött össze természetesen. Ők is voltak mindenféle vizsgálaton minden rendbe volt mégse jött hamarabb! Ezt csak azért írtam h sose veszítsd el a reményt! Remélem nektek minél hamarabb összejön!
2014. okt. 19. 12:36
3/11 A kérdező kommentje:
Igen azt kihagytam hogy már őt vizsgálták, nagyon jó eredménye lett, nagyon megdicsérte a doki, de tudtam hogy nála minden ok lesz mert már van gyereke az előző házasságából. Szóval nem nála a gond.
2014. okt. 19. 12:38
4/11 anonim válasza:
Barátnőmeknek 1 év 3 hónap után jött össze, semmi bajuk nem volt. Szüleim 10 évet vártak rám. Ne veszitsd el a reményt, de én elmennek kivizsgaltatni magam.
2014. okt. 19. 13:07
5/11 anonim válasza:
Nekünk az első baba az első hónapban összejött, a második kislányom 14 hónap után. Legyetek türelemmel. Még simán összejöhet.
2014. okt. 19. 13:36
6/11 anonim válasza:
Nálad milyen vizsgálatok voltak? Hormonokat néztek?
2014. okt. 19. 14:03
7/11 anonim válasza:
Másfél év után estem spontán teherbe.Mind a ketten egészségesek vagyunk.
2014. okt. 19. 15:34
8/11 A kérdező kommentje:
Fent írtam miket néztek nálam, most utólag az átjárhatóságit javasolta és utána a hormonokat megnézni vérvétellel, bár szerinte azzal nem lesz gond.
2014. okt. 20. 09:26
9/11 anonim válasza:
A 23. hónapban estem spontán teherbe, nálam is minden rendben volt (hormonok, peteérés, hőgörbe, stb.), páromnál is, ugyanúgy, mint nálad. Semmilyen orvosi beavatkozás nem volt, ami indokolta volna, hogy miért éppen akkor sikerült. Lehet, hogy a palástfű tea segített (a sikeres ciklusban és az előtte levőben peteérés után azt ittam), lehet, hogy a szénhidrátszegény diéta, amit éppen akkor csináltam, de lehet, hogy ezeknek semmi köze nem volt hozzá.
2014. okt. 20. 10:40
10/11 A kérdező kommentje:
Köszi neked is a választ. Én nem mertem még semmit sem inni és beszedni, mert félek hogy bezavarok vele a normálisan működő ciklusomba. Sokszor elkeseredésemben elhatároztam hogy veszek cickafark vagy palástfű teát, barátcserjét, méhpempőt, de mindig elkezdtem itt olvasgatni róla és mindig azt írták, hogy ha minden rendbe van akkor többet árthat mint használ.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!