Egy ideje kisbabát szeretnék, mit tegyek?
Figyelt kérdés
22 èvesek vagyunk a pàrommal, 2 ève vagyunk együtt ès 1 ève èlünk együtt. (külföldön) Nem tudom mikor kezdödött el amikor egyre többet kezdtem el a baba tèmàn gondolkodni...Mindenesetre a pàrom mèg semmifèlekèppen nem szeretne kisbabàt! Azt mondta, hogy kb. 4-5 èven belül...de èn màr most szeretnèm! Mindketten dolgozunk, az igaz, hogy mèg a szüleinèl lakunk, de a köv. pàr honapba autot is veszünk ill. sajàt albèrletbe megyünk. 2 szoba+nappalis emeletes..100 nègyzetmèteres.. Tehàt a körülmènyeink megvannak/lesznek. Viszont hiàba mindez, ö mèg èlni szeretne..amit meg is èrtek, èn is! De nàlam a gyerekvàllalàs gondolata nem azt jelenti, hogy utàna nem fogjom többet èlvezni az èletet. Fogom csak màskèpp ès nem a buliba, mivel biztosan nem lennèk olyan anyuka, aki babysittert hiv ès lepasszolja a babàjàt, hogy a kocsmàba mehessen! Mit tegyek? Nem eröszakolhatom rà az akaratomat, ès nem is szeretnèm. Bizzak abban, hogy elmulik a babavàllalàsi gondolat?2014. okt. 3. 14:43
1/4 anonim válasza:
Szia. Igen, bízzál abban egyenlőre, hogy elmúlik ez a gondolat. Ennyi idősen , vagyis olyan 20 éves korom körül bennem is volt ilyen gondolat, főleg, hogy 2 barátnőm is akkor szült gyereket (egyikük véletlenül lett terhes, másiknak már férje volt). Nagyon bennem volt, hogy én is szeretnék, sokszor csak erre gondoltam. Aztán rájöttem, hogy nekem ez még korai. Nagyon jól döntöttem, hiszen az akkor 3 éves kapcsolatom szépen meg is romlott, majd szakítottunk. Most a férjemmel 5 éve vagyunk együtt, van lakásunk, kocsink, munkánk, férj és feleség vagyunk. Mindketten nagyon szeretnénk a babát, de egy másik munka miatt még várunk vele kb fél-1 évet. Persze nem minden az, hogy mindenetek meglegyen, és nem is lehetsz benne biztos, viszont szerintem még túl korai ez nektek, el is mondom miért: 1. 22 évesek vagytok, szerintem fiatalok vagytok még egy babához. 2. Szüleitekkel éltek. 3. 2 éve vagytok együtt, ami szerintem nagyon kevés, ahhoz, hogy ilyen fontos döntést hozzatok megy együtt. És végül a 4-es pont, ami szerintem a leginkább döntő: a párod még nem akar babát!! Na ezt vedd leginkább figyelembe, mert nagyot koppanhatsz. Úgy gondolom, teljesen igaza van és elég lesz, ha 4-5 év múlva álltok rá erre a témára, hidd el, még semmivel nem leszel akkor sem elkésve. Addig pedig alapozzátok meg még jobban a jövőtöket, és mindenekelőtt legyetek teljesen biztosak abban, hogy együtt maradtok és egymástól szeretnétek gyermeket. Sok sikert kívánok nektek az életben.
2/4 anonim válasza:
Nem fog elmúlni. Be kell várnod a párodat is az akarattal. Mi 5 éve vagyunk együtt már vagy 2 éve tudja hogy szeretnék babát, de ő még nem. Most az 5. évben jutottunk el odáig, hogy aztmondta oké. Pedig mi a 20-as éveink végén járunk már. Nektek még van időtök, légy türelemmel.
3/4 anonim válasza:
Szia. En is voltam, igy kb 22-evesen, hogy haasodni akarok es babat. Aztan most kulfoldon dolgozunk mind a ketten es most jutottunk el odaig, hogy minden feltetel adott. Mar hazasok vagyunk es a parom is szeretne, de meg mindig csak a kovetkezo nyaron akar neki latni a projektnek, mert addig sporolnunk kell. Szoval en is majd meg orulok, hogy mar most azonnal szeretnek egy babat. En 26 vagyok most. A parom kul 5 evvel idosebb es csak most ert el a baba gondolatig, bar o egy kicsit keson ero tipus. De vissza terve a 22 eves koromra, mmikor babat akartam, akkor sztem csak az volt az oka, hogy nem foglaltam e magam elegge. Nem toltottem ki az idom olyan dolgokkal amit szeretek es unalmamban akartam volna gyereket vagy hogy haladjunk valahova. Szerencsere a parom nem akart es ugy persze en sem akartam volna. Foglald le magad. Talalj hobbit, akar tobbet is. Elvezd az eletet. Hidd el hamar elrepul az ido. Minden jot kivanok. + nem tudhatod, hogy nem- e kicsit kesobb meggondolja magat a parod, ha latja, hogy minden rendben megy. Szia.
4/4 A kérdező kommentje:
Igazatok lehet. Bàr az utolso kommentelö mondata, hogy : Hamar elszalad az idö. Nem idösebb szeretnèk lenni!!!!:-) Csak babàzni szeretnèk màr. Azèrt szülnek a nök, 26-28 èv között àltalàban mert addigra àllnak anyagilag ugy, hogy mindent megtudnak adni a babànak. De a mi esetünkben ez akàr màr most is lehetsèges lenne. De mindezt fèlretève, jobb lesz talàn mègiscsak ha mèg vàrunk :)
2014. okt. 5. 10:20
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!