Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Ha összefrhetetlensg miett...

Ha összefrhetetlensg miett szeretnk vizsglatot akkor ahhoz mi kell? vagy hov kell menni e miatt?

Figyelt kérdés
2010. márc. 9. 05:52
 1/5 anonim ***** válasza:

AZ rh összeférhetetlenséget automatikusan, minden terhesség viszonylag korai szakaszában vizsgálják, ezt nem kell külön kérned.

A férjem először ki is volt akadva (fél a tűtől), hogy neki miért kell vérvételre mennie, ha egyszer én vagyok terhes :=). Aztán elmagyarázták neki.

2010. márc. 9. 06:35
 2/5 anonim ***** válasza:
Az RH-összeférhetetlenség csak akkor fontos, ha te vagy RH-. Minden terhesnek már az egyik első vérvételkor megnézik, milyen a vércsoportja. Ha negatívos vagy, akkor a terhesség során többször is nézik, hogy nem termel-e a szervezeted a baba ellen ellenanyagot, mert idegenként érzékeli (ilyenkor akár ki is lökheti a babát!). Nálunk a férjemet soha nem vizsgálták, hisz az én vércsoportom a döntő. Ha negatívos vagy, minden babával kapcsolatos nőgyógyászati esemény(szülés, magzatbolyh-mintavétel, abortusz)
2010. márc. 9. 08:23
 3/5 anonim ***** válasza:
Bocsi, folytatom... után kapsz anti-gammaglobulint (Anti-D injekció) annak megelőzésére, hogy a legközelebbi terhesség során ne legyen semmi gond. Hisz ezek alatt a beavatkozások alatt a magzat és az anya vére keveredhet...
2010. márc. 9. 08:25
 4/5 A kérdező kommentje:
az n vrem ABRHD+ ha minden :-) azrt köszönöm!de amúgy n nem is krhetem ha csak rdekelne?nem igy van csak most rdeklödöm!
2010. márc. 9. 13:57
 5/5 anonim ***** válasza:
Elvileg háziorvos elküldhet vércsop. meghatározásra. De indok kell hozzá, különben neked kell állnod a vizsgálat díját. Emellett semmi értelme, ui. ha terhes leszel, akkor minden terhesség alkalmával újra és újra megnézik a vércsoportot, bemondásra nem működik, de még az előző kiskönyvben szereplő eredmény se jó.. Ha te Rh+ vagy, kkor eleve nem kell aggódnod. A párod vércsoportja ilyenkor nem számít :)
2010. márc. 10. 08:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!