Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Ti mit tennétek/választanátok...

Ti mit tennétek/választanátok a helyemben?

Figyelt kérdés

Van egy 3 éves lányunk. Egy időben szerettünk volna tesót neki, aztán nem, aztán mégis, stb... Végül elkezdtem az orvoshoz rohangálást ( párommal való egyeztetés után). Ő úgy volt vele, hogy ha jön, jön. Most ott tartunk, hogy holnap kell mennem nőgyógyászhoz, akkor kapok gyógyszereket, hogy rendszeres legyen, meg még valamit.. Este beszélgettünk, és kérdeztem páromat, hogy tudja-e, ha elmegyek, akkor utána elvileg bármikor jöhet a gyerek. Erre ő közölte, hogy nem igazán akarja. Illetve, válasszak: vagy nem lesz tesó, vagy lesz, de a második esetben nem lesz se saját lakókocsi ( erre mostanában kezdenénk gyűjteni), se a sulimat nem fejezhetem be ( esti érettségi), se nyaralni nem megyünk ezután. Maradunk itt bent a 4 fal között, a város legrosszabb környékén 1 szobában..

Kérlek, ne azzal gyertek, hogy ilyen körülmények közé ne... Hanem valami normális választ. Lányomon látom, hogy nagyon szeretne tesót, én szeretnék, párom úgy látszik, nem igazán, anyósom frászt kap a gondolattól.. Segítségem igazából nincs... Döntenem kellene, de egyszerűen nem tudok.. :(

2014. júl. 28. 10:26
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
Tehát ha jól értem, 15 éves korodtól próbálkoztatok a babával???? Én először biztos azt tenném, hogy azonnal munkát keresnék, elköltöznénk ha mást nem albérletbe, esetleg sokkal közelebb egy jó munkahelyhez! Pár évet dolgoznék, és ha még mindég szeretnék babát akkor is elgondolkoznék, hogy a 65 éves párom mit szól ehhez? gondold át, mert tényleg szinte a semmibe szülnél..
2014. júl. 28. 12:23
 12/18 anonim ***** válasza:
75%

26éves vagy, 3éves a gyerek és 8évet vártatok a babára? 8év alatt te nem dolgoztál semmit? És most a semmire lenne 2.gyerek? A nyaralás nektek fontosabb minthogy normális életkörülményeket teremtsetek a 3éves gyereknek? Legyen 2.gyerek és a segélyből talán futja majd a lakókocsira.

Komolyan megáll az eszem! Ilyen embereket.....

2014. júl. 28. 12:35
 13/18 A kérdező kommentje:
Fogalmam sincs, milyen segélyről beszélsz. 1x kaptam, néhány hónapig. A 8 év alatt szereztem a 2 szakmát, illetve kék könyvvel dolgoztam néha, ha volt valami 1 nagyon jó hely volt, azt imádtam, csak sajnos kitúrt a munkatársam ( és később azt is, aki odaszerzett..)
2014. júl. 28. 12:44
 14/18 A kérdező kommentje:
költözni meg nem tudunk, mert anyósomat nem tudjuk itt hagyni, közösbe még egyszer nem , ráadásul páromat is ideköti a munkája.
2014. júl. 28. 12:45
 15/18 A kérdező kommentje:

Amúgy már gondolkodtunk a költözésen. Talán, ha anyósomat nem kellene ellátni, illetve ha párom nyugdíjas lesz... A lakókocsit pedig a feleslegesen kidobott pénzből vennénk. ( egyszerű: kevesebbet költünk, pl minek 2 garázs, ha egyik sincs használva... Plusza kocsirészlet. Ebből a 2 tételből már 2 év alatt összejönne.)

Én is szeretnék munkát, de ugye olyant tudok elvállalni, ami mellett meg tudom oldani a gyereket is. Ami tanulás ( érettségi+ valami normális szakma) nélkül nem megy

2014. júl. 28. 12:48
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
Ilyen helyzetre egyetlen gyereket se kellett volna vállalni... Mi lesz, ha a párod nyugdíjba megy? Nyugdíjból akartok 4-en megélni? Ráadásul egy szobában? És az a legnagyobb probléma lesz-e nyaralás, meg lakókocsi? Hát én komolyan le vagyok döbbenve, hogy valaki ennyire buta, realitás érzéke meg nulla. Inkább ezt a szegény gyereket próbáljátok tisztességesen felnevelni, ahelyett, hogy szülsz még egyet a nyomorba.
2014. júl. 28. 20:42
 17/18 anonim ***** válasza:
100%

"lakókocsit pedig a feleslegesen kidobott pénzből vennénk. ( egyszerű: kevesebbet költünk, pl minek 2 garázs, ha egyik sincs használva... Plusza kocsirészlet. Ebből a 2 tételből már 2 év alatt összejönne.) "

Mennyi lenne ez az összeg?? Talán azt az összeget nem erre kellene félretenni, hanem lakásra. Megvárni mire letelik 1-2 hitel, addig gyűjteni és mikor letelt felvenni egy újabb kölcsönt mint pl egy otp lakástámogatásit és kipótolni a megtakarításotokkal és máris tudnátok venni egy saját lakást!!!!

Felelőtlenül gondolkodsz.

Hihetetlen dolgokat írsz. Komolyan nem is tudom h válaszoljak minden ökörségre amit nem kellene h megtegyél, és szörnyű látni mennyire nem látod ebbe mi a rossz. Rövid és tömör leszek: A semmire vállaltál 1 gyereket és még akarsz oda még egyet a SEMMIRE!! GOndolkodásod nulla, 26 éves vagyok én is egy másfél éves kislánnyal, saját lakással, autóval, munkával rendelkezem de még mindig nem vagyok benne biztos h bevállaljunk-e még egyet.

Te 15 éves korod óta próbálkoztál teherbe esni??? Egy 45 éves férfitól???? Ez most komoly???

Ugye mivel 26 vagy a gyerek 3 łgy 23 évesen szülted és 8 évet próbálkoztatok. Hát komolyan erre szavak nincsenek.

Éltek a semmibe! A párod se lehet egy ép elméjű ember, de legalább már most nem akar még egy gyereket! Nem találom a szavakat csak hüledezek!!!

2014. júl. 28. 21:56
 18/18 anonim ***** válasza:
100%

"Fogalmam sincs, milyen segélyről beszélsz. 1x kaptam, néhány hónapig."

Lányodra nem gyest kapsz??? Az is segély!!!

Semmiképpen ne vállalj még egy gyereket, hanem próbáljatok normálisan megélni!

2014. júl. 29. 21:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!