Ti mit tennétek/választanátok a helyemben?
Van egy 3 éves lányunk. Egy időben szerettünk volna tesót neki, aztán nem, aztán mégis, stb... Végül elkezdtem az orvoshoz rohangálást ( párommal való egyeztetés után). Ő úgy volt vele, hogy ha jön, jön. Most ott tartunk, hogy holnap kell mennem nőgyógyászhoz, akkor kapok gyógyszereket, hogy rendszeres legyen, meg még valamit.. Este beszélgettünk, és kérdeztem páromat, hogy tudja-e, ha elmegyek, akkor utána elvileg bármikor jöhet a gyerek. Erre ő közölte, hogy nem igazán akarja. Illetve, válasszak: vagy nem lesz tesó, vagy lesz, de a második esetben nem lesz se saját lakókocsi ( erre mostanában kezdenénk gyűjteni), se a sulimat nem fejezhetem be ( esti érettségi), se nyaralni nem megyünk ezután. Maradunk itt bent a 4 fal között, a város legrosszabb környékén 1 szobában..
Kérlek, ne azzal gyertek, hogy ilyen körülmények közé ne... Hanem valami normális választ. Lányomon látom, hogy nagyon szeretne tesót, én szeretnék, párom úgy látszik, nem igazán, anyósom frászt kap a gondolattól.. Segítségem igazából nincs... Döntenem kellene, de egyszerűen nem tudok.. :(
Eléggé nagy a különbség a lakókocsi (erre még nekünk sem telik, pedig elég jól állunk) és az érettségi között. Vagy arra gondolt, hogy nem lesz rá időd? Szerintem meg lesz. Én tojnék a lakókocsira. (és lakókocsira gyűjtetek, mikor a város legrosszabb környékén egy szobában éltek?) Nyaralni évek óta nem voltunk, de nekem megteszi az is, hogy pár napra elmegyünk a nagyszülőkhöz, vagy bemegyünk a városba egy-egy napra, nyáron mindig van a főtéren valami program. Nem muszáj egész nap a lakásban ülni. Mikor az első gyerekem megszületett, a lakótelepi játszótérre jártam le, rengeteg ismerősöm lett, a lányomnak sok barátja. És meghívtuk a másikat hétvégére, elmentünk strandra, vagy egymáshoz grillezni, a lehetőségek megvannak, ha van egy kis képzelőerőd.
Nem értem a párod. Ő a gyereket gondnak érzi? Vagy kiadásnak? Mert az elég kiábrándító...
Én leülnék vele beszélni, hogy nagyon aggaszt a hozzáállása. Mi az igazi oka annak, hogy nem akar még egy gyereket? A 3 éves mindjárt óvodába megy, a ruháit örökölheti a tesó, vannak olcsó pelenkák, esetleg moshatók. Tényleg nem értem. Valami biztos van a háttérben, amiről nem beszél...
Igen, tényleg nem állunk túl jól anyagilag. ( bár ez elvileg nemsokára javulni fog,letelik pár kölcsön). Az anyagiakat normálisan be kellene osztani...( pl felesleges 2 mobil előfizetés, 2 garázs bérlése,stb..) A lakókocsiról annyit, hogy tavaly pl 500-ért tudtunk volna venni a kedvenc kempingünkben.
A lakás pedig önkormányzati, eddig a belvárosban voltunk 3 szobás udvaros családi házban, de azt lebontották, így kaptunk itt a világvégén a gettóban egy szoba-konyhásat...)
Nem lakókocsira kellene gyűjteni hanem lakásra. Azt az összeget arra kellene eltenni. Én ezt tenném a helyedben.
Második babát eszembe se jutna vállalni. Először is azon gondolkodnék hova lehetne jobb helyre elköltözni. Jobb munkalehetőségekkel. Ezt tenném a helyedben.
Ha ezek meglennének dolgoznék minimum 1-2 évet, utána vállalnék babát, hogy ne segélyt kapjak és várjanak vissza valahova ha letelik a 2-3 év. Ezt tenném a helyedben.
Nem a nyaraláson aggódnék, inkább azon, hogy lassan annak a gyereknek jó volna egy saját szoba és egy értelmes környék ahol felnőhet nyugodtan anélkül, hogy késsel kellene leengedni játszani. Ezt tenném a helyedben!
Arról nem beszélve semmi segítséged nincs, sulit be kell fejezni. Fejezd be. Azt hiszed 2 gyerekkel könnyebb??? Tévedsz.
3 éves a gyerek akkor gondolom már semmit nem kapsz a családin kívül. Most kellene elhelyezkedni. Ha egy gyerek mellett nem tudod megoldani a munkába járást kettő mellett menni fog?? G
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!