Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Kellene félnem, hogy teherbees...

Kellene félnem, hogy teherbeestem?

Figyelt kérdés

Május. 11-én együtt voltam egy sráccal, de csak alkalmilag. Védekeztünk, de kiszakadt a gumi...Fellélegeztem, amikor május 17-én megjött, szokásosan kb. 4 napig tartott, elég erősen véreztem.

Most viszont már 23-a van, tehát majdnem egy hete meg kellett volna, hogy jöjjön. De semmi. Volt már eset, hogy 40 vagy több napra jött meg, de ez már rég fordult elő. Kellene félnem, hogy terhes maradtam? Hallottam olyat, hogyha a vérzés előtt pár nappal történik az aktus, akkor még "megszokásból" leválaszthatja a szervezeted a vért...

Csak 16 éves vagyok, és nem akarok gyereket. Anyum egyébként tud erről a dologról, de még nem állt elő a tesztkérdéssel...

2014. jún. 23. 13:03
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Pedig ideje tesztet csinálni. Nem csak akkor, amikor anyukád azt mondja! Egy hetes késésnél semmi bajod nem lesz, ha rápisilsz egy papírcsíkra és megnézed, mi a helyzet! Jobb a biztos , mint a bizonytalanság. Itt sem kapod meg a választ, hogy terhes vagy-e, mivel nem látunk beléd.
2014. jún. 23. 13:14
 2/11 anonim ***** válasza:
Ha egy hete késik, akkor csinálj tesztet. lehet, hogy az idegeskedéstől késik, de ilyenkor már akár délutáni vizeletből is kimutatja, ha baba van. a teszt ad választ, mi csak tippelgethetünk.
2014. jún. 23. 13:14
 3/11 A kérdező kommentje:
Kimutatja a délutániból is, nemcsak a reggeliből? :o
2014. jún. 23. 13:19
 4/11 anonim ***** válasza:
egy hetes késésnél már ki kéne mutatnia délutániból is. a reggeli biztosabb, de egy hetes késésnél már a délutáni is jó.
2014. jún. 23. 13:22
 5/11 anonim ***** válasza:

Ha nem jársz óránként pisilni és nem vedelsz literszámra, akkor kimutatja. A reggeli pisi csak annyiban "különleges", hogy töményebb, mert alvás közben nem iszol és jó esetben nem pisilsz.

Ha jó pár óráig "tartogatod", akkor a délutániból is ugyanolyan megbízható.

2014. jún. 23. 14:00
 6/11 A kérdező kommentje:
Szóval szereztem tesztet, de negatív lett. Pedig nem dobtam el rögtön pár perc után, vagy fél órát ott állt. De semmi, még egy második halványka csík sem...
2014. jún. 23. 22:45
 7/11 anonim ***** válasza:
És? Ennek most örülsz, nem?
2014. jún. 23. 22:47
 8/11 A kérdező kommentje:

És még azt is szeretném hozzátenni, hogy átböngésztem egy csomó oldalt, ahol lehetséges tünetekről beszélnek, de egy sincs... plusz az előbb említett negatív teszt.

Lehet, azért késik, mert rástresszeltem magára a tényre, hogy terhes maradtam?

2014. jún. 23. 22:55
 9/11 A kérdező kommentje:
Igen, örülök neki, csak nem teljesen értem, hogy most mi van. Rég volt már 40 napos ciklusom.
2014. jún. 23. 22:56
 10/11 anonim ***** válasza:

Csak 16 vagy. Nem nagy dolog ennyi idősen egy 40+ napos ciklus. Akkor se, ha már nagyjából "beállt".

Stressz, front, betegség... bármi befolyásolhatja. Nem vagyunk gépek.

Ha aggódsz, jelentkezzetek be nőgyógyászhoz! Egyébként is ajánlott évente egyszer, ha már nemi életet élsz.

(Csak aztán nehogy tablettát írass erre, ugyanis az nem beállítja, hanem leállítja a ciklust és nem rendszeressel tilos lenne szedni, mert növeli a későbbi meddőség esélyét.)

2014. jún. 23. 23:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!